Budgetproof shoppen voor je kids: 5 tips

Budgetproof shoppen voor je kids: 5 tips

Kinderen groeien snel. Dat betekent dat hun kleren al snel te klein worden. Daarnaast moeten kinderen kunnen ravotten en is het wel zo handig dat hun kleding vies mag worden. Het is volkomen logisch dat je zo budgetproof mogelijk kleding wilt shoppen voor je kids. Ik bedoel: die broek van €80,- is na een maand te klein of hij is al stuk omdat je kind buiten aan het stoepkrijten was. Om je een handje te helpen hoe je goede kleding voor je kinderen shopt, zonder dat je er een vermogen aan kwijt bent, lees je hieronder.

1.    Shop in de sale

Vroeger had je maar twee keer per jaar sale: in de winter en in de zomer. Tegenwoordig is dat wel anders en wordt er veel vaker uitverkoop gehouden. Een tip om te zorgen dat je budgetproof kleding shopt voor je kids is dan ook: shop alleen kleding in de sale. 

Kinderen trekken het vaak 1 seizoen aan en daarna is het te klein. Dus een prima manier om geld te besparen op de kleding van je kinderen.

2.    Scoor de mooiste items bij Kleertjes.com

Het aanbod is enorm, waardoor je altijd wel iets moois kan vinden. Daarnaast is er bijna altijd wel een outlet of een sale gedeelte aanwezig op de website, waardoor je budgetvriendelijk kan shoppen. 

Wat heel fijn is, is dat je heel specifiek kan aangeven wat je zoekt. Zoals katoenen broeken voor jongens. Dat maakt niet alleen het zoeken een stuk gemakkelijker, het bespaart je ook tijd. Want je komt direct terecht bij de favoriete jongens broeken, zodat je direct kan kijken wat jouw kids nodig hebben.  

3.    Houd een kledingpartij

Je hebt vast andere mensen in je omgeving die ook kinderen hebben. Organiseer een kledingpartij met andere moeders en deel de kleding die jouw kinderen niet meer dragen met andere moeders. Die andere moeders kunnen op hun beurt weer de kleding van hun kinderen met jou delen. 

Een super slimme manier om budgetproof kleding te shoppen voor je kids.

4.    Tweedehands via HulaaLoop 

HulaaLoop is een walhalla voor mensen met kids. Je huurt namelijk kleding voor je kinderen. Zijn je kinderen uit de kleren gegroeid of wil je iets nieuws? Dan huur je weer een andere set kleding voor je kinderen. Een super, goeie budgetproof oplossing. 

Je kan allerlei pakketten huren vanaf €30,- per maand. Afhankelijk van het pakket dat je huurt, zitten daar een X aantal kledingstukken in. Naast dat het goed is voor je portemonnee, is het ook nog eens duurzaam. Win-win dus. 

5.    Wat heeft een kind echt nodig? 

Koop alleen datgene wat een kind nodig heeft. Als je kids in de groeifase zitten, hebben ze echt geen 15 truien en 15 broeken nodig. Koop alleen het hoognodige en vervang pas een item als het stuk of te klein is geworden. 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *