Tijd voor een interieur update

Tijd voor een interieur update

Het einde komt steeds dichterbij. En dan bedoel ik het einde van mijn tijd in Barcelona. Na ruim een jaar in het prachtige Barcelona is het tijd om terug te keren. Terug naar huis. Terug naar Amersfoort. Ik vind het dubbel; want O man! wat was het een avontuur. En wat is Barcelona een fantastische stad. Maar het is tijd om terug te gaan. Tijd voor quality time met vriendlief, tijd voor mijn sociale leven in Nederland en bovenal ein-de-lijk tijd en aandacht voor het interieur van mijn appartement in Nederland.

Verhogen van het woongenot

Na ruim een jaar wonen in een gemeubileerd appartement in hartje Barcelona, merk ik dat het tijd wordt voor wat meer comfort. Want eerlijk is eerlijk: voor Spaanse begrippen is het een modern appartement, maar heel erg comfortabel is het niet. Spanjaarden zijn heel veel buiten, dus waarom zouden ze veel geld investeren in hun appartement. Al het geld geven ze uit aan etentjes buiten de deur en familie aangelegenheden hebben. Terwijl ze thuis slapen onder de TL-lichten. En toch ben ik lovend over mijn fijne Raval Chic appartement. Want wat heb ik daar fijne momenten beleefd.

Mijn eigen appartement in Amersfoort daarentegen is een nieuwbouw appartement. En daardoor meteen een stuk moderner. Dan het appartement in Barcelona, maar qua interieur merk ik dat het nu toch echt eindelijk tijd is voor een upgrade. Het is tijd voor het verhogen van het woongenot.

Van buiten naar binnen

Waar je in Barcelona bijna elke avond buiten de deur bent en het weekend ook behoorlijk wat tijd buiten de deur spendeert, is dat wel anders in Nederland. Daar is toch een andere cultuur. Je spendeert veel meer tijd binnen. En aangezien we (mijn vriend en ik) niet heel tijd en energie en geld hebben gestoken in het appartement, is het tijd om daar nu verandering in te brengen. Want ik voel dat het eindelijk tijd is om te investeren. Te investeren in het woongenot.

Zo hebben we een aantal dingen op ons lijstje staan: na 10 jaar het vervangen van de eetkamerstoelen die nog steeds afkomstig van de studentenkamer van mijn vriend. Net als een nieuwe dressoir, nieuwe eetkamerstoelen en een nieuw lamp.

Tijd om inspiratie op te doen

Dat betekent dat ik de laatste weken druk bezig geweest ben met het opdoen van inspiratie. Via Pinterest en online interieur webshops zoals Decorette.nl. Het liefst wil ik een marmeren eetkamertafel, maar ik moet zeggen dat het prijskaartje ook wel erg hoog is. Daarnaast lijkt het mij leuk om verschillende stoelen aan de tafel te zetten en het lijkt mij heel tof om een hangende lamp te hebben met meerdere lampen.

Zodra ik weer een beetje gesetteld ben, kijk ik uit om eindelijk ook wat meubels in real life te zien, zodat we echt kunnen gaan shoppen en het woongenot te verhogen.

Wat is jouw ultieme tip om het woongenot te verhogen?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.