Een eigen kantoor!

Een eigen kantoor!

Al langere tijd was ik op zoek naar een fijne plek om te werken. Sinds ik werk als freelancer, werk ik regelmatig vanuit thuis, boek ik een werkplek in een co-workingspace of ik ga werken in een koffietentje. Prima om af en toe te doen, maar niet de hele tijd. Door corona moesten we opeens allemaal thuis werken en merkte ik dat het tijd was voor een eigen kantoor!

Tweede slaapkamer als werkkamer

Toen we twee jaar geleden verhuisde naar ons nieuwe huis, was het al vrij snel duidelijk: de tweede slaapkamer werd een werkkamer. De afgelopen jaren heb ik ook de nodige tijd doorgebracht op deze kamer. Gemiddeld zo’n dag per week, want de andere dagen zat ik op kantoor bij mijn opdrachtgever(s).

Fulltime werken in een thuiskantoor

Eind december rondde ik mijn interim af en sinds januari werkte ik fulltime thuis. Na een week begon ik collega’s te missen, maar merkte ik ook al snel dat ik helemaal niet zo productief was. Ik voelde mij zo duf als een konijn, terwijl ik dezelfde routine aanhield als wanneer ik naar kantoor ging.

Ik besloot elke ochtend een rondje te lopen, zodat ik ‘wakker’ werd. Zonder succes. Daarom huurde ik steeds vaker een co-workingplek. Wonder boven wonder was ik daar altijd méga productief. Bergen werk verzette ik! Zo is mijn zoektocht naar een – toen nog – anti-kraak pand begonnen. Maar na het bezichtigen van een anti-kraak pand wist ik niet of dat nu zoveel beter was…

Een eigen kantoor!

Interimmen bij Greenchoice

Begin maart was ik heel blij! Na twee maanden zoeken had ik een nieuwe interim opdracht gevonden voor 32 uur bij Greenchoice. Eindelijk weer naar kantoor en eindelijk weer collega’s om mij heen.

Helaas heb ik maar 6 dagen op kantoor gewerkt, want toen kwam covid-19 om de hoek kijken wat betekende dat iedereen verplicht thuis moest werken. Ik was terug bij af: ik moest weer fulltime thuiswerken.

De zoektocht naar een eigen kantoor

Door covid-19 kwam de zoektocht naar een eigen kantoor in een sneltreinvaart. Ik kwam in de knel qua werk omdat ik niet productief genoeg was. Het liefst wilde ik een werkplek huren bij Hashtag Workmode, maar hun dichtstbijzijnde locatie ligt in Utrecht. Om elke dag met de trein te reizen leek mij niet ideaal.

De zoektocht voor een eigen kantoor volgde. Het tweede pand dat ik bezichtigd heb, was meteen raak!

Businessunit

Op vrijdag had ik een bezichtiging en een week later was de sleuteloverdracht. Zo snel kan het dus gaan! Ik huur een businessunit in een kantoorpand waar de begane grond omgebouwd is tot businessunits en de rest van het kantoorpand wordt verhuurd per verdieping.

Leven in de brouwerij

Wat ikzelf heel erg leuk vind, is dat er in de businessunits allemaal kleinere bedrijven gevestigd zitten waardoor er ook reuring is en je ook hier en daar een praatje maakt bij de koffieautomaat of even bij een andere unit gaat buurten. Daarnaast is het recent opgeknapt en ziet het er tiptop uit. Alle units zijn verhuurd, maar nog niet iedereen is verhuisd waardoor het nog wat rustiger is. Daar komt hopelijk snel verandering in!

Een eigen kantoor!

Zelf huur ik een businessunit van 20 m2 wat groot genoeg is voor mij alleen. Ik heb een groot bureau met een groot scherm, een fauteuil en een kast voor wat spullen. En dat is prima!

Het is 15 minuten fietsen vanaf huis, wat prima te doen is. Ik huur het kantoor voor een halfjaar en daarna wordt het automatisch verlengd, maar kan ik het wel elke maand opzeggen. Iets wat ik erg prettig vind, want een eigen kantoor is ook een vaste last dat een beetje als een ‘blok’ aan je been hangt.

>> Wonen en werken als digital nomad in Barcelona

Vrijheid, blijheid

Mijn vrijheid staat voorop, dus als ik volgend jaar weer voor langere tijd naar Spanje ga, wil ik wel de mogelijkheid hebben om mijn huur op te zeggen. Ik wil mij niet laten tegenhouden door een kantoor te huren. Het komende halfjaar verwacht ik niet voor langere tijd naar het buitenland te gaan vanwege covid-19, maar ook vanwege een andere focus binnen mijn bedrijf waar ik tijd en energie in wil steken. Wat ik in 2021 exact ga doen weet ik nog niet, maar als het aan mij ligt sowieso weer voor langere tijd naar het buitenland.

Heb jij ook een eigen kantoor?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Truus says:

    Mijn eigen kantoor is een slaapkamertje in mijn eigen huis. Dat voldoet prima, ik ben er productiever dan op het werk waar je steeds wordt afgeleid, kan privé en werk veel betere combineren en het kost ook nog eens geen huur. Grappig he hoe verschillend dit per persoon is!

  2. Romy says:

    Wat heerlijk zeg, je eigen kantoor! Kan me voorstellen dat dat heel fijn is als je thuis niet op je productiefst bent en ook graag wat reuring om je heen hebt. Het ziet eruit als een heel fijne plek.
    Wel echt balen dat je door corona de interim opdracht grotendeels vanuit huis moest doen, terwijl je er juist zo naar uitzag weer even collega’s om je heen te hebben. Hopelijk geeft dit fijne kantoor je alsnog een beetje dat gevoel.

Comments are closed.