Wat te doen in Berlijn: 9 tips

Wat te doen in Berlijn: 9 tips

Het is alweer even geleden dat ik in Berlijn was; november om precies te zijn. Nu de grenzen weer open zijn en we weer op vakantie kunnen, is het tijd mijn tips voor Berlijn met jullie te delen. Want als je jezelf afvraagt: wat te doen in Berlijn? Hieronder vind je 9 tips om te doen tijdens een bezoek aan Berlijn.

Dé hipster stad

De meeste mensen kennen Berlijn als dé hipster stad. Vraag het een willekeurige millennial op straat en ze zullen allemaal beamen dat Berlijn dé plek is waar je naar toe moet voor techno feestjes, rommelmarkten, hippe barretjes, vintage winkels en alternatieve feesten. Gelukkig heeft Berlijn nog veel meer te bieden, denk aan de geschiedenis die de stad kent.

Veelzijdigheid

Het was de derde keer dat ik in Berlijn was en het is en blijft een heerlijke stad om uren doorheen te wandelen en alle indrukken op te slaan. Zelf ben ik fan van de Duitse gemütlichkeit én de konditorei (bakker die gebak verkoopt) die op elke hoek van de straat te vinden is. Elke wijk is anders en heeft zo zijn eigen charme. Er zijn heel veel musea, veel Kerstmarkten (in het najaar dan), rommelmarkten en gezellige hofjes om doorheen te lopen.

Binnenkort op citytrip in Berlijn? Hieronder vind je een lijst met dingen om te doen in Berlijn!

1. Boek een rondleiding met Emma van Wat te doen in Berlijn

De absolute aanrader van mijn laatste trip naar Berlijn: een rondleiding door de stad onder leiding van Emma van Wat te doen in Berlijn. Ik volg haar al een tijdje op Twitter en toen ik naar Berlijn ging, wist ik meteen dat ik een rondleiding via haar wilde boeken.

Ze woont al ruim vier jaar als Nederlander in Berlijn en kent de stad ondertussen uit haar duimpje. Ze weet heel veel over Berlijn en de geschiedenis die de stad kent. Ze geeft verschillende rondleidingen, dus je kunt zelf kiezen welke soort rondleiding het beste bij je past. Daarnaast is de manier waarop ze het vertelt en haar enthousiasme aanstekelijk wat het écht een hele interessante en fijne rondleiding maakt. Dus als je binnenkort naar Berlijn gaat, boek een rondleiding via Emma!

2. Ga vintage shoppen bij Humana

Humana is een organisatie die actief is in diverse Europese landen, waaronder Duitsland. Iedereen kan tweedehands kleding inbrengen en jij kunt het vervolgens shoppen. In Spanje is Humana ook heel groot. Doordat het een stichting is zonder winstoogmerk, kun je voor heel weinig heel toffe vintage items scoren.

3. Flohmarkt am Mauerpark

Berlijn is dé plek om rommelmarkten af te struinen. Je hebt talloze rommelmarkten in het weekend, maar de grootste en de bekendste is toch wel de Flohmarkt am Mauerpark. Je kunt er voor weinig geld hele toffe vintage spullen op de kop tikken. Dus mocht je je afvragen: wat te doen in Berlijn? Bezoek een rommelmarkt.

4. Hackesche höfe

In het centrum van Berlijn bevindt zich de Hackesche höfe. Een verzameling van allemaal prachtige gebouwen waarin zich restaurants en winkeltjes bevinden in een hofje. Het is een heel leuk, gezellig hofje om doorheen te lopen.

5. Hermannstrasse

Als je op zoek bent naar een gezellige straat met lekkere restaurants en leuke winkeltjes, is de Hermannstrasse een aanrader om naar toe te gaan. Het is een hele lange straat met een grote diversiteit qua aanbod.

>> Shop hier de Time to Momo reisgids van Berlijn

6. House of Small Wonders

Lekker gezond eten tussen de planten? Dan is House of Small Wonders een aanrader! Het is een prachtige locatie die heel botanisch is ingericht. Daarnaast verkopen ze ook merchandise. Zo kun je posters van je favoriete plant kopen.

7. 24colours

Het uit Berlijn afkomstige merk is een musthave als je op zoek bent naar duurzame kleding die hip én betaalbaar is. Op elke hoek van de straat ligt er in Berlijn een 24colours hierdoor kun je hem bijna niet missen als je er bent.

>> Wat te doen in Tarragona: 5 tips!

8. Wandel langs de Berlijnse muur

Wat te doen in Berlijn? Een bezoek aan de Berlijnse muur kan natuurlijk niet ontbreken. Zoek een plek op waar je langs de muur wilt lopen. Pas als je langs de hoge muur loopt, zie je pas hoe hoog die is en wat voor een verschrikkelijke tragedie zich afgespeeld heeft langs die muur.

9. Lekker uiteten!

Iets wat je prima kan doen in Berlijn is, uiteten. Tijdens de verschillende keren dat ik ondertussen in Berlijn ben geweest, heb ik een aantal favorieten restaurantjes verzameld.

  • Bar El Raval – Als je de lekkerste tapas van Berlijn wilt eten: ga hierheen. Het is wel iets prijziger, maar het is het waard!
  • Burgermeister – Burgers; daar zijn Duitsers goed in. Dit restaurant bevindt zich in een oud toilet gebouw onder de U-bahn en ze staan er bekend om de lekkerste burgers te maken. En ik kan volmondig beamen dat dit klopt. Ze zijn voortreffelijk!
  • Austria – Liever een Oostenrijkse schnitzel eten? Dat kan in dit Oostenrijkste restaurant. Het is knus ingericht en je krijgt een méga grote, knapperige schnitzel.
  • Funky Food – Liever iets gezonder lunchen? Ga voor een falafel sandwich en kies voor een verse smoothie.
  • Markthalle Neun – Uiteraard heb je ook een overdekte foodhal in Berlijn.

Conclusie

Als je je afvraagt: wat te doen in Berlijn? Er zijn genoeg mogelijkheden ook als je al meerdere keren in Berlijn bent geweest! Het is natuurlijk ook leuk om genoeg foto’s te maken als herinnering en deze vervolgens af te drukken in een fotoboek. Dit heb ik al jaren niet meer gedaan, maar ben ik nu met terugwerkenden kracht aan de slag gegaan.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.