Foto’s van je smartphone printen

Foto’s van je smartphone printen

Vroeger – toen je nog foto’s maakte met een old skool fotocamera met een fotorolletje erin – moest je het fotorolletje zodra die vol was laten ontwikkelen. Dit kon je doen bij de lokale drogisterij of bijvoorbeeld de Hema. Een week later kon je je foto’s ophalen. Het was altijd een euforisch moment om de foto’s te bekijken. Waar had je ook alweer foto’s van gemaakt en misschien nog wel belangrijker: waren de foto’s wel gelukt?! Nu kun je foto’s maken met je smartphone en printen.

Digitale tijdperk

Tegenwoordig maken we foto’s met onze smartphone. Je telefoon staat vol met foto’s waarvan de helft mislukt is of via WhatsApp hebt binnengekregen. Als je wilt weten hoe het eten bij dat ene restaurant er ook alweer uitzag, scrol je gewoon even terug in je tijdlijn. Of als je wilt weten waar je ook alweer die ene foto hebt gemaakt met dat mooie uitzicht over het meer.

Foto's van je smartphone printen

Geen fotoboeken meer…

Leuk hoor, foto’s maken met je smartphone, maar ik weet niet hoe het bij jou zit, maar sinds ik geen old skool digitale camera meer heb, laat ik ook geen foto’s meer laten afdrukken. Oftewel; ik heb ondertussen een gat van zo’n 10 jaar in mijn fotoboeken. Tijd om foto’s van mijn smartphone te printen.

Geluk bij een ongeluk

Vorige week kreeg ik voor de zoveelste keer de melding dat mijn telefoon vol zit en dat ik dingen moet verwijderen. Na een shifting van mijn apps, was hij nog steeds te vol. Tijd om eens door mijn foto’s en video’s te lopen. Wat was het fijn om door al mijn herinneringen heen te scrollen. Mijn tijd als digital nomad in Barcelona is by far de meest fantastische tijd met de leukste foto’s, maar ook diverse vakanties en tripjes met vrienden, kiekjes van mijn oude- en nieuwe huis waren leuk om weer te bekijken.

Camera’s door de jaren heen

Hoewel de kwaliteit van de foto’s die je maakte met een old skool fotocamera lang niet altijd top waren, zijn de foto’s die ik afgelopen 10 jaar gemaakt hebt met mijn telefoon ook lang niet altijd van topkwaliteit. Zeker niet de foto’s van zo’n acht of negen jaar geleden.

Telefoon met de beste camera

Recent heb ik mijn spiegelreflexcamera verkocht wat betekent dat ik alle foto’s en video’s maak met mijn telefoon. Mijn telefoon moet daarom voorzien zijn van een top camera voor al de fijne herinneringen die ik maak en alle video’s voor Instagram Stories.

Mijn abonnement loopt in augustus af en nu twijfel ik of ik hem ga verlengen met een sim-only (want lekker goedkoop) of toch kies voor de OnePlus 8 welke een camera heeft met 48 megapixel. Deze telefoon staat er zelfs om bekend dat hij hele goede foto’s maakt. Belangrijk als je je foto’s van je smartphone gaat printen.

>> 10 apps om je Instagram foto’s te bewerken

Hoe maak je fotoboeken anno 2020?

Nadat ik mijn telefoon een beetje opgeschoond had en realiseerde dat ik al zo lang geen fotoboeken had gemaakt, ben ik gaan kijken hoe je foto’s het beste kunt printen vanaf je smartphone. Want eerlijk is eerlijk: ik zit niet te wachten op zo’n 12 in een dozijn fotoboek. Ik wil zelf iets maken zoals je dat vroeger deed. Bij Paperchase heb je allemaal fotoboeken die je helemaal zelf kan designen. En dat is precies waar ik naar op zoek ben.

Werk aan de winkel

Drie keer raden wat ik aan het doen ben: bergen foto’s aan het uitzoeken en op zoek naar mooie fotoalbums om mijn fijne herinneringen in op te plakken zodat ik straks nog jaren fysiek door mijn foto’s én fijne herinneringen kan bladeren.

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.