Gastblog Daisy | Favoriete restaurantjes in Rotterdam

Gastblog Daisy | Favoriete restaurantjes in Rotterdam

Eén van de weinige dingen waarvoor je mij ‘s nachts wakker kunt maken is eten. In Rotterdam barst het van de leuke eettentjes, die ik maar al te graag uitprobeer! De restaurantjes waar ik van hou zijn over het algemeen lekker druk, niet te chique en hebben een gevarieerde kaart. Hoewel ik het erg leuk vind om nieuwe restaurantjes uit te testen, heb ik ook een aantal favorieten waar ik vaker heen ga. Benieuwd welke restaurantjes je echt moet bezoeken als je in Rotterdam bent? Lees dan snel verder.

Boca’s

Toen ik hier laatst was, bedacht ik me dat dit restaurant wel mijn lievelings is. Boca betekent broodje, en die serveren ze hier volop! Bij Boca’s kun je borrelhappen en allerlei soorten plateaus bestellen. Bij een plateau krijg je allemaal hapjes van vlees, vis, vega, zoet, kaas of een combi met boca’s erbij. De borrelhappen zijn kleine gerechtjes zoals frietjes (met truffelmayo!), een mini hamburger, of garnalen kroketjes. Echt vet lekker! De keren dat ik er ben geweest heb ik een plateau genomen met nog een aantal happen erbij, dat is ruim genoeg voor 2 personen. Het is er altijd gezellig druk en het personeel is erg aardig. Daarnaast hebben ze lekkere wijnen. Ook niet onbelangrijk ;-). Je kunt hier gemakkelijk een aantal uur doorbrengen.

Bazar

Wil je lekker en veel eten, ben je gek op de Turkse keuken en hou je van een beetje drukte? Dan raad ik je aan eens naar Bazar te gaan. Bazar is een Turks restaurant waar je zowel ’s ochtends, ’s middags als ’s avonds terecht kunt voor allerlei lekkernijen. De entourage vind ik fantastisch: grote Turkse lampen, mozaïekjes aan de muur en bijpassend servies. Ik kies vaak voor een vleesgerecht maar ze hebben ook lekkere vis en vegetarische gerechten. Wil je van alles wat proberen? Neem dan de Bizar Bazar vlees, vis of vegetarisch. Dan krijg je een combinatie van gerechtjes. Daarnaast zijn de toetjes echt fantastisch (baklava, anyone?) en is het eten erg goed te betalen.

Gys

Gys zit nog niet zo lang in Rotterdam maar is in korte tijd een favoriet geworden bij mij. Gys is een biologisch restaurant en heeft ontzettend lekker en een beetje ‘wat anders’ eten. Denk aan wellington van aardpeer in plaats van beef, een bietenburger of een vegetarische kapsalon. Ook de aankleding in het restaurant is erg leuk, met veel plantjes en groen. Wat ik zelf erg fijn vind, is dat ze redelijk veel glutenvrije gerechten hebben, aangezien ik niet zo goed tegen gluten kan. Zo hebben ze bijvoorbeeld courgetti, dat is spaghetti van courgette, met linzenballetjes en tomatensaus. Gys zit op de Nieuwe Binnenweg, een van de gezelligste straten van Rotterdam als je het mij vraagt. Een ideaal plekje om wat te gaan eten als je ’s avonds in de buurt nog wat leuks gaat doen.

Welk restaurant lijkt jou het leukst? 

Volg Daisy hier op Instagram

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Darina says:

    Ik kom vaak in Rotterdam en wil de volgende keer langs gaan bij Gys. Goede tips!

Comments are closed.