Gastblog | Je baan opgezegd… en dan?

Gastblog | Je baan opgezegd… en dan?

Een paar weken geleden plaatste ik een oproepje dat ik op zoek was naar een aantal gastbloggers. De eerste gastblogger bekend: Daisy, 24 jaar uit Rotterdam. De komende tijd neemt ze jullie mee in haar zoektocht naar een droombaan en kun je elke maand een artikel verwachten. Vandaag staat haar eerste blog online. Meer weten? Je kunt haar hier ook volgen via Instagram

Volg je hart

Eind november heb ik een voor mijzelf een moeilijke maar dappere keuze gemaakt. Ik heb mijn baan opgezegd. En dat terwijl ik nog niets nieuws heb. Huh, hoor ik je denken, waarom zou je dat doen? Ik heb hier lang over nagedacht en een weloverwogen beslissing genomen. Natuurlijk weet ik niet 100% zeker dat dit de juiste beslissing is, maar of ik de juiste keuze heb gemaakt, zal later pas blijken.e499c234-b18e-4eeb-80c8-f3cb112fa935

Ik heb opgezegd omdat ik merkte dat het werk wat ik deed, toch niet helemaal mijn ding is. Ik vind het werken als onderzoeker ontzettend leuk en boeiend, maar de onderwerpen spraken me minder aan. Ik was niet meer zo enthousiast en gemotiveerd als dat ik in het begin was, en dat eis ik wel van mezelf. Misschien idealistisch, maar ik ben van mening dat je baan echt iets moet zijn waar je elke dag met plezier naar toe gaat en waar je hart ligt. En mijn hart ligt daar toch niet helemaal.image1

Waar mijn hart wel ligt, weet ik nog niet. Dat ga ik de komende tijd uitzoeken. Best spannend, zeker voor een control freak zoals ik. Wel heb ik wat dingen op de planning. Zo wil ik gaan solliciteren voor een PhD, en heb ik wel wat organisaties op het oog waarvoor ik graag zou willen werken. De komende tijd wil ik tijd voor mezelf nemen, nieuwe dingen ontdekken, waarschijnlijk ook wel een keer onderuit gaan, maar vooral voor mijzelf uitzoeken waar mijn hart ligt. Verder wil ik mijzelf ook al mens ontwikkelen, en dingen leren waar ik voorheen nooit de tijd voor had, of de tijd voor nam. Zo zou ik graag een nieuwe taal leren, mijzelf verdiepen in de politiek, meer leren over fotografie en leren om een website te bouwen.

Al met al een spannende tijd, maar ik kijk er erg naar uit.

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

Comments are closed.