Geld verdienen met je blog? 6 tips!

Geld verdienen met je blog? 6 tips!

Steeds meer mensen verdienen geld met hun blog. En dat is niet gek. Als je het goed aanpakt, kun je namelijk heel eenvoudig geld verdienen met of door je blog. Zelf heb ik twee blogs: Diolifestyle.nl en Ondernemen als een baas. Met beide blogs verdien ik elke maand een leuk bedrag. Hoe jij dat ook voor elkaar dat fixt, lees in deze blog.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Geld verdienen met je blog kan op heel veel manieren. Vaak wordt er gedacht dat je alleen maar geld kunt verdienen ‘op’ je blog, maar juist doordat je een blog hebt en daarmee autoriteit uitstraalt, kun je ook geld verdienen als expert of spreker.

Geld verdienen met je blog? 6 tips!

1. Gesponsorde artikelen

De meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen met je blog, is het schrijven van gesponseerde artikelen. Dit zijn blogs waar een link van een opdrachtgever in staat. De opdrachtgever betaalt een bepaald bedrag voor de link. Doordat zijn link op jouw blog komt te staan, gaat hij aan de slag met linkbuilding en zal de website van zijn bedrijf hoger in Google komen. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van een aantal factoren: waaronder je PA (page autoriteit), DA (domein autoriteit), Trustflow, de tijd dat je URL online staat, het aantal volgers via social media en het aantal unieke bezoekers per maand. Staar je alsjeblieft niet blind op je aantal unieke bezoekers per maand, want er zijn heel veel andere factoren die misschien nog wel belangrijker zijn!

Het komt helaas vaak voor dat bloggers extreem lage tarieven hanteren voor gesponsorde blogs, waardoor ze als het ware de markt kapot maken, en dat is zonde. Met Diolifestyle.nl bereik ik elke maand 4,5K/5K unieke bezoekers en mijn tarief voor één artikel ligt rond de €250,- en €300,- euro. En opdrachtgevers betalen dat.

Nieuwsgierig hoe ik €1.830,41 verdiend heb met bloggen in één maand?

2. Affiliatie marketing 

Een andere manier om geld te verdienen met je blog is door middel van affiliatie marketing. Het is heel simpel. Iedere keer als je een blog publiceert met een review over een boek dat je gelezen hebt, het hotel waar je geslapen hebt of de nieuwe broek die je gekocht hebt, plaats je een link naar het desbetreffende product. Van de link maak je vervolgens een affiliatie link.

Door een stukje code aan je link toe te voegen, wordt de link getrackt. Iedere keer als iemand iets aanschaft via jouw link, ontvang je daar commissie over. De hoogte van de commissie verschilt per aanbieder, product of dienst, maar het is vaak tussen de 5% en 8%.

Het is een ideale manier om een passief inkomen te genereren. Als je nog niet zoveel bezoekers hebt, zul je er niet zoveel geld mee verdienen. Je moet rekening houden dat ongeveer één op de 1000 mensen iets koopt via jouw affiliatie links.

Dit zijn de affiliatie netwerken waar ik het meeste geld mee verdien:

3. Vind opdrachten via marketplaces

Er zijn talloze marketplaces. Dit zijn tussenpartijen die voor jou op zoek gaan naar opdrachtgevers (bedrijven) die samen willen werken met bloggers. In de marketplaces vind je een overzicht van de opdrachten waar je vervolgens op kunt pitchen. Je moet er wel rekening mee houden dat de tussenpartijen ook een stukje van de pizza eten. Daardoor kan het zijn dat de verdiensten iets lager zijn.

Marketplaces die de moeite waard zijn, zijn LinkPizza, Hulc, Influentials, TIM en BlogBrains.

4. Google Adsense

Via Google Adsense kun je op een simpele manier geld verdienen. De bedragen zijn minder hoog, maar je verdient wel altijd geld. Door automatische gegeneerde advertenties te laten draaien op je website, krijg je geld. De hoeveelheid is afhankelijk van het aantal views en de aantal kliks. Hoe meer bezoekers, hoe meer geld je verdient.

Met Diolifestyle.nl verdien ik elke maand ongeveer €25,- euro, maar via Ondernemen als een baas, Parkeren in Sittard en Parkeren in Roermond verdien ik hiermee ook een leuk bedrag.

5. Verdien geld met Pinterest

Een andere manier om geld te verdienen met je blog is via Pinterest. Dit komt eigenlijk op hetzelfde neer als affiliatie marketing. Alleen in plaats van het maken van affiliatie links op je blog, maak je nu affiliatie links van producten of diensten die je vervolgens pint op Pinterest.

Als mensen via jouw pins iets kopen, ontvang je daar commissie over. Je moet wel aangemeld zijn bij de bovengenoemde affiliatie netwerken om daarmee aan de slag te kunnen.


Wil je weten hoe ik duizenden bezoekers naar mijn website trek via Pinterest én hoe ik honderden euro’s per maand(!) verdien met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.


6. Het plaatsen van banners

Het is ook mogelijk om banners te plaatsen op je website. Per 1000 weergaven ontvang je een bepaald bedrag. Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer geld je verdient. Als kleine blogger is het niet aan te raden om hiermee aan de slag te gaan, want dan verdien je bijna niets. Het wordt pas interessant als je elke dag honderden unieke bezoekers hebt.

Hoe verdien jij het liefste geld met je blog?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

6 
manieren om 
geld te verdienen 
met je blog

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

 1. Ik heb tot nu toe twee keer een betaalde blogpost online gezet. Dit vind ik een heel fijne manier, want ik bepaal hoe mijn blogpost eruit komt te zien (dit is wel mijn eis). Heb weleens gehad dat bedrijven een artikel wilden aanleveren en ik deze dan tegen een vergoeding op mijn blog zou zetten. Dat weiger ik, want mijn blog wil ik gewoon persoonlijk houden. Google Adsense wilde ik ook op mijn blog gebruiken, maar ik snap zo weinig van de handleiding dat ik dit na zeven keer proberen heb opgegeven, hahah.

  Liefs,
  Marloes

  • Diolifestyle says:

   Ja, eens. Ik schrijf ook altijd alleen mijn eigen artikelen. Ik wil niet dat mijn blog vol staat met artikelen die door anderen mensen geschreven is. Dat ga je toch zien op een gegeven moment.

   Google Adsense is echt super simpel. Installeer de plugin advanced ads en plak de code van je Google Adsense erin en klaar is Kees. Voor mij levert dat elke maand een leuk bedrag op. Heel eenvoudig, dus ik zou het echt willen aanraden!

 2. Anna says:

  Wat een fijne tips! Tof dat je ook eerlijk bent over de tarieven e.d. Ik snap dus echt geen bal van Google Adsense. Ik heb me wel aangemeld maar mijn blog komt er niet voor in aanmerking, zo vaag. Ik snap ook niet wat ik moet veranderen zodat ik wel advertenties op mijn blog kan plaatsen, dus ik heb het eerlijk gezegd maar gelaten voor wat het is :p.

  • Diolifestyle says:

   Google Adsense is redelijk streng qua beleid. ALs je website afgekeurd is, krijg je feedback. Als je vervolgens aan de slag gaat met de feedback is het vaak opgelost en kun je erna aan de slag. Voor dit gedeelte moet je inderdaad wel even geduld hebben.

   Maar zodra je website akkoord is, is het een kwestie van koppelen. Echt heel simpel. De afgelopen dagen waren echt top dagen en verdien ik €5,- per DAG. Dus dan gaat het wel lekker aantikken.

Comments are closed.