5 heerlijke winter recepten

5 heerlijke winter recepten

Buiten is het koud en guur. Overal zie je versierde kerstbomen en flikkerende kerstlampjes in de boom hangen. Ze vormen letterlijk het lichtpuntje van je dag. Na een dag hard werken en een frisse neus te hebben gehaald, is niets fijner dan het eten van een heerlijke winterse kost. Een overheerlijke stamppot, een goed gevulde erwtensoep of toch liever een vegetarische risotto met seizoensgroenten? Om je een handje te helpen vind je hieronder vijf heerlijke winter recepten. Lees je mee?

Gevarieerd eten

Het liefst probeer je elke week een nieuw recept uit, kook je alleen maar de recepten van dit seizoen en eet je gezond en gevarieerd en als het kan ook nog grotendeels vegetarisch. In het kader van een duurzame wereld. Iets wat in de praktijk helaas soms toch wat lastiger is, want na een lange dag werken ben je meestal niet op je creatiefst en kies je vaak voor gemak. Of gerechten die je kent en makkelijk en simpel zijn of voor fastfood.

Gelukkig is daar een oplossing voor: HelloFresh. Je hebt elke week de keuze uit 22 recepten, welke allemaal makkelijker en snel te bereiden zijn en daarnaast ook nog gezond zijn. Je hebt geen last inspiratieloze boodschappen sessies, je eet gevarieerd en je probeert ook nog eens regelmatig nieuwe recepten van het seizoen uit. Als dat geen win-win-win-win situatie is, weet ik het ook niet meer?! 😉 

5 heerlijke winter recepten
5 heerlijke winter recepten

“Wil je HelloFresh ook proberen? Met de kortingscode DIOLIFESTYLE45 krijg je tijdelijk(!) maar liefst €45,- euro bij aanschaf van drie boxen.”

Let op: deze korting is alleen geldig voor nieuwe klanten.

Zoete aardappelstamppot met broccoli 

Meestal – als je stamppot maakt – kies je voor gewone aardappelen, terwijl het juist lekker is om het ook een keer te proberen met zoete aardappelen. Dat geeft toch een hele andere smaak en is daarnaast ook nog een stuk gezonder. 

En in het kader van nieuwe winter recepten proberen, is het erg lekker om een broccoli stamppot te maken in plaats van de traditionele zuurkool- of boerenkool stamppot. Vervolgens voeg je (vega)spekjes en een (vega) gehaktbal toe om het winterse recept helemaal af te maken.

Vegetarische risotto

Risotto is altijd een goed idee. Helemaal als die vega is. Het is eigenlijk heel simpel: je kijkt of je nog restjes groenten hebt die je kunt gebruiken en anders haal je wintergroenten die lekker zijn voor in de risotto. Voeg op het laatst nog wat feta toe, zodat die een beetje gaat smelten en je hebt een heerlijk winters gerecht op tafel gezet. 

>> 12 x vegetarische gerechten

Plaattaart met witlof, spruiten en winterpeen

In het kader van nieuwe recepten proberen. Maak een keer een plaattaart of een flamkuchen (eigenlijk precies hetzelfde, maar de bodem is van iets anders gemaakt). Ook hier kun je weer al je restjes groenten op gooien en vervolgens aanvullen met witlof, spruiten en winterpeen voor een gerecht boordevol vitamines. 

Plaattaart met uien, feta en pompoen

Zuurkool ovenschotel met ananas

Een ovenschotel is ook een voorbeeld van een heerlijk gerecht voor in de winter. Maak in plaats van een traditionele zuurkool stamppot, een keer een zuurkoolovenschotel met zoete aardappelen en met ananas. Vooral die ananas zorgt voor een lekkere twist.

Erwtensoep

De klassieker als je het gaat om een winters recept. Deze mocht niet ontbreken aan het lijstje. Je moet ervan houden, want het originele recept bevat nogal veel vlees. Gelukkig zijn er ook talloze vegetarische opties om een lekkere erwtensnoep te maken. En één ding is zeker: het vult heel erg goed! 

Conclusie

Als je op zoek bent naar een manier om jezelf (en je partner, gezin, huisgenoot of wie dan ook) te verwennen met bijvoorbeeld Kerst of juist kiest voor gemak en daardoor wel gezond en gevarieerd eet, is HelloFresh een aanrader. Zelf gebruik ik nu ook HelloFresh en ik vind het vooral fijn om nieuwe gerechten te proberen die ik zelf waarschijnlijk nooit gemaakt had. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar HelloFresh en wil je het zelf ook proberen? Met de kortingscode DIOLIFESTYLE45, krijg je €45,- euro korting krijgt op de eerste drie boxen.

Let op: deze code is alleen geldig voor nieuwe klanten.  

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.