Het roer om | Geld sparen, sporten & gezonder leven

Het roer om | Geld sparen, sporten & gezonder leven

Hoewel het nieuwe jaar nog geen maand oud is, is het tijd om mijn goede voornemens voor dit jaar niet uit het oog te verliezen. Doordat de sale periode altijd aan het einde van het jaar valt, shop ik in januari altijd vrolijk verder en begin ik pas later met mijn goede voornemen om minder geld uit te geven aan dingen die ik niet nodig heb. Daarnaast merkte ik dat ik de afgelopen week niet lekker in mijn vel zat. Ik kwam er namelijk achter dat mijn vetpercentage schrikbarend hoger is, dan wat normaal is voor mijn lichaam. Tijd om de teugels weer wat strakker aan te trekken.

In het begin van dit jaar deelde ik mijn doelen voor 2016. Daarin schreef ik dat ik meer wilde sporten, gezonder wilde eten en meer geld wilde sparen. Sinds januari heb ik een nieuwe baan waar ik 40 uur per week. Omdat mijn werk relatief dichtbij mijn huis ligt, ga ik elke dag met de fiets. Het is zo’n 25 minuten fietsen. Dat betekent dat als ik elke dag heen en weer fiets, ruim 4 uur per week beweeg.

Doordat ik sinds januari een nieuwe baan heb, heb ik ervoor gekozen om mijn sport doelen aan het begin nog even op een lager pitje te zetten. Het is mijn eerste fulltime baan. Ik moet ontzettend veel leren en er komt heel veel op mij af. Gelukkig heb ik per week wel aardig wat beweging, doordat ik met de fiets naar het werk ga. Alleen doordat ik erachter kwam dat mijn vetpercentage zó hoog was, gingen de alarmbellen rinkelen. Ik moét echt gaan sporten en gezonder eten. En dat terwijl ik helemaal niet zo extreem ongezond eet, maar toch. Het voelt niet lekker. 

Naast het feit dat ik meer moet sporten en gezonder moet eten, wil ik vanaf nu ook écht gaan sparen en geen geld meer uitgeven aan kleding, schoenen of accessoires, want ik heb al drie kledingkasten vol. Tijdens de sale periode heb ik nog een aantal toffe items weten te scoren, maar nu is het klaar. Ik heb genoeg. Behalve kleding wil ik ook geen spullen meer kopen die ik niet nodig heb. Mijn studentenkamer wordt als maar voller en voller en als ik straks ga verhuizen, moet ik des te meer verhuizen. Een ander dingetje waar ik op wil besparen is mijn telefoon. Mijn abonnement is afgelopen en het liefste koop ik de S7, maar eigenlijk is dat stom. Mijn huidige telefoon werkt nog prima, daarom dat ik besloten heb om hem niet te vervangen en nog even door te gaan met mijn huidige telefoon. Aangezien die nog prima werkt. Het voelt goed om een product, kledingstuk of ander item ook écht ‘op’ te gebruiken, want zeg nu zelf het is eigenlijk toch zonde om goede dingen alweer in te ruilen? Dit geldt bij voornamelijk op het gebied van kleding.. Pijnlijk puntje. 😉

Waar kan jij aanwerken? 
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

8 comments

 1. Mariska says:

  Mooie doelen maar inderdaad eerst even focussen op je nieuwe baan! Ik zou ook echt minder kleding enzo moeten kopen, haha.

 2. Simone -lifeofsimone- says:

  Helemaal mee eens! Ik heb ongeveer dezelfde doelen, alleen heb jij natuurlijk de fulltime baan. Snap dat het, vooral nu in het begin, heel uitdagend is. Maar het maakt het sparen vast makkelijker én je hebt sowieso al lekker wat beweging.

 3. Alexa Op 't Land says:

  Ik moet ook echt nodig sparen en weer gaan sporten maar ben momenteel zo druk dat ik er amper tijd voor hb!

 4. Bettie says:

  Wat ben jij goed bezig met je goede doelen! Ik moet mij er steeds toe zetten om ook te gaan sporten.

 5. Madelon says:

  Mooie doelen! Goed bedacht om eerst te wennen aan je baan anders komt er echt veel op je af. En ach, je bent al heel goed in beweging zo toch 🙂

 6. Melissa Schrijft says:

  Je kunt het! 🙂 Elke woensdag geef ik tips om gratis/goedkope boodschappen en producten kan scoren. Zelf heb ik ook mijn telefoon abbo verlengt met een jaar en over gegaan naar sim only 🙂

 7. Mellavieee says:

  Ik wil ook gezonder gaan eten en meer sporten. Maar zolang ik thuis woon moet ik meestal mee eten wat de pot schaft. Al veel succes met het behalen van je doelen 🙂

Comments are closed.