If you can dream it, you can do it – Lifestyle Factory Market

If you can dream it, you can do it – Lifestyle Factory Market

Al een tijdje liep ik met het idee rond om een markt te organiseren. Vlak voordat ik begon met afstuderen van mijn HBO opleiding Social Management kwam het voor het eerst in mij op. Een markt organiseren voor bloggers en conceptstores. Jammer genoeg was de timing niet goed zo vlak voor het afstuderen. Zo streberig als ik ben, moest en zou ik dat diploma keurig op tijd behalen. Netjes binnen die vier jaar. Geen uitloop. Dat was de reden om mijn idee op dat moment even los te laten.

Nadat ik mijn diploma in ontvangst had genomen, was het tijd om mijn grootste droom waar te maken: reizen door Spanje. Ik maakte in mijn eentje een onvergetelijke reis van het noorden naar het zuiden. Eenmaal terug in Nederland moest ik toch écht geloven aan het grote-mensen-leven en op zoek gaan naar een fulltime baan, want ja er moet toch ook geld op de plank komen. Hierdoor werden mijn plannen en ideeën weer tijdelijk in de koelkast gezet. Binnen twee maanden vond ik een baan als PR en marketing consultant bij een PR bureau in de IT en HR-sector. Daar werk ik overigens nog steeds. Nadat ik hier een beetje gesetteld was, trok ik de plannen uit de koelkast. En met resultaat. De Lifestyle Factory Market was een groot succes!

Een markt organiseren naast je fulltime baan?

In mei ben ik begonnen met de organisatie van de Lifestyle Factory Market. De organisatie begon met een locatie. Deze vond ik sneller dan gedacht. Het gesprek bij een eerst mogelijke locatie ging goed: het werd de Prodentfabriek in Amersfoort. Een prachtige én hippe locatie waar ik verliefd op ben. Daarna heb ik heel wat brainstormsessies in mijn eentje gehouden, want het bedenken van de naam bleek nog knap lastig. En zo eigenwijs als ik ben, wilde ik dat ook in mijn eentje doen. Daarna ben ik een rollercoaster gestapt. Soms besef ik nog niet helemaal wat er de afgelopen maanden allemaal is gebeurd, maar I DID IT! Ik heb een toffe markt neergezet in een mijn eentje en het is geslaagd. Die adrenaline kick die ik hier van kreeg was en is nog steeds te gek. Niemand pakt dit mij meer af!Prodentfabriek

Het idee is er, en dan?

Nadat ik de Prodentfabriek overtuigd had van mijn plannen, en ik dus de hal huurde voor een dag, ben ik begonnen met het benaderen van bloggers en conceptstores. Dit ging verrassend goed. Ruim twee maanden voordat de markt plaatsvond waren alle plekken uitverkocht! Toch bleven de aanmeldingen maar binnenstromen. Uiteraard wilde ik niet iedereen zomaar toelaten. Het moest wel bij het idee in mijn hoofd passen en zeker geen afbreuk doen aan de locatie. Aangezien het met de deelnemers wel snor zat, ben ik begonnen met het regelen van alle randvoorwaarden. Er komt heel wat bij kijken als je een markt in je eentje organiseert. Het is niet alleen het huren van een locatie en de marktkramen. Nee, ook verzekerings-issues, het aanleggen van stroom en zorgen voor een gezellige sfeer door de hal leuk in te richten. Maar nu kun je nog zo’n leuk idee hebben en alle kramen uitverkocht hebben. Er moeten ook mensen naar de markt komen. Hoe doe je dat? Zekerheden heb je niet. Tuurlijk had ik een Facebook-event aangemaakt waar ruim 1.300 mensen aangegeven hadden interesse te hebben in de markt, maar of ze daadwerkelijk komen weet je nooit. Best spannend. Uiteraard heb ik mijn eigen PR en marketing skills in de strijd gegooid en gezorgd voor naamsbekendheid van de markt. Met als mijlpaal de Margriet. Het tijdschrift dat blijkbaar mijn markt ergens was tegen gekomen en hem in de lijst met “leukste-uitjes-voor-de-komende-tijd” opnam. Een grote eer. Ook lokaal werd er aandacht aanbesteed. De twee lokale kranten van Amersfoort deelden het online, Citymarketing Amersfoort was enthousiast en deelde het op hun website en Facebookpagina. In de week ervoor stond de markt zelfs in de papieren krant van Amersfoort. Wederom een mooi moment.

img_3586img_3594-1 img_3555If you can dream it, you can do it

Als er toch iets is wat ik de afgelopen maanden heb geleerd is het dat je je eigen dromen achterna moet gaan. Geloof in je eigen droom (idee) en je bent al halverwege. Als je het kunt dromen, kun je het ook doen. Echt waar. Ik heb het zelf ervaren. Tuurlijk is het een hele stap om naast een fulltime baan een markt te organiseren. Nog nooit eerder had ik een markt in mijn dood pieren eentje georganiseerd. En toch zette ik de stap op het te doen. En ja, het betekende dat ik veel vrije tijd stopte aan de organisatie van de markt. En nee, dat vond ik niet erg. Zeker de laatste twee maanden heb ik zo’n beetje elk weekend en door-de-weekse avond achter mijn computer doorgebracht. Allemaal om ervoor te zorgen dat de markt een succes werd, want daar geloofde ik in. Ik geloofde in mijn eigen idee en wilde er keihard voor werken om het tot een succes te brengen. En dat is gelukt. Het harde werken werd beloond. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb durven zetten en ik zou deze ervaring voor geen goud willen missen. Het afgelopen halfjaar heb ik heel veel geleerd en daar ben ik dankbaar voor.

img_9801img_9810 img_9874Volgend jaar weer..?

Wie weet komt er ooit een tweede editie. Ik weet het nog niet. Ondertussen ben ik mij alweer volledig op een nieuw project aan het storten, want stil zitten en niets doen komt niet voor in mijn woordenboek. Nee, ik wil iedere keer uitgedaagd worden en in een nieuwe achtbaan stappen. De tijd zal het leren. Misschien woon ik over een jaar wel aan de andere kant van de wereld en misschien organiseer ik volgend jaar de tweede editie van de Lifestyle Factory Market. We gaan het zien!

img_9956img_9962img_9886Afsluiting

Uiteraard kan ik niet afsluiten zonder iedereen te bedanken. Als eerste alle deelnemers die in mijn idee geloofden en mij een kans gaven. Zonder hen was dit nooit gelukt. Ook wil ik de Prodentfabriek bedanken voor het beschikbaar stellen van hun hal en het vertrouwen hebben in mijn idee. Als laatste wil ik alle lieve mensen op mij heen bedanken die mij ervoor of op de dag zelf geholpen hebben.

You are awesome!

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

17 comments

 1. Deisy says:

  Yay! Wat een inspiratie artikel. I like it! Zo ongelooflijk knap dat jij in je eentje een succesvolle markt heb georganiseerd. Echt echt echt zoveel respect daarvoor meis. Helaas kon ik niet aanwezig zijn, maar het ziet er zo prachtig uit. Daar mag je zo trots op zijn! En ik ben het helemaal met je eens: if you can dream it, you can do it. Ook ik heb dat aan den lijve mogen ondervinden en nog steeds trouwens. You go girl!

 2. Van Li says:

  Het was tòp, vooral toen het gelukt was de verlichting aan de praat te krijgen! Meer bezoekers dan ik verwacht had en een héél gezellige sfeer. Ik hoop dat je besluit tot een tweede editie, je kunt tenslotte met een goed gevoel terugkijken naar de ervaring van déze editie, waarmee je hebt bewezen dat je het kùnt, als je het droomt 😉 Mijn complimenten!

 3. Sandra says:

  Wow, ik heb het echt met bewondering gelezen. Ik vind het ontzettend tof en knap hoe jij sit in je eentje hebt gefixt! Vooral ook heel inspirerend voor mij en ik gok dat meer mensen dit ook vinden. Mocht er een tweede editie komen, dat lijkt mij het ook gaaf om een kijkje te komen nemen!

 4. Darina says:

  Super dat je dit gedaan hebt. Heb ik heel veel respect voor. Hier kun je met trots op terug kijken!

 5. Elze says:

  Zo knap dat je dit zelf geregeld hebt! Ik ben ook langs geweest en het zag er super uit! Ik kom vaker in de Prodentfabriek, echt leuk hoe anders het er dit keer weer uitzag. Top gedaan, je mag zeker trots zijn op jezelf!

 6. Sabine says:

  Wat ontzettend leuk & inspirerend om te lezen zeg!! Echt super tof dat je jouw idee zelf werkelijkheid hebt gemaakt!!

 7. Alexandra says:

  Wat gaaf dat het zo’n succes was en dat je gewoon je dromen hebt gevolgd, respect! 🙂

  xx Alex

Comments are closed.