Kletsblog | Klussen of verhuizen struggles

Kletsblog | Klussen of verhuizen struggles

Ken je dat gevoel dat je niet weet hoe je moet beginnen? Samen met mijn vriend hadden we afgesproken om tijdens het Paasweekend ons huis te upgraden. We wonen er nu net een jaar, maar we merken dat we nog niet tevreden zijn. Ondanks dat we fulltime werken en hierdoor veel van huis zijn, vinden we het wél belangrijk dat we ons thuis voelen in ons huis. En aangezien ik geen kampioen ben in het inrichten van een huis en mijn vriend en ik ook nog eens verschillen qua smaak, is dat best lastig. 

Goedkoop is duurkoop

We gingen voor het eerst samenwonen. Hiervoor woonden we in een studentenhuis. We hadden eigenlijk niet verwacht dat het zo snel zou gaan, want de laatste week van maart gingen we naar New York voor een citytrip. Qua timing niet zo handig. Hierdoor hebben we misschien niet de beste keuzes gemaakt, maar misschien wisten we niet beter en was alles duur. We leefde immers van een studentenbudget. We kochten een bank bij de Leen Bakker. Daar hebben we achteraf gezien spijt van. De bank zit vanaf het begin al niet lekker en is eigenlijk te klein.


Een upgrade?

Nu een jaar later zijn we niet helemaal tevreden met ons huis. We hebben bijvoorbeeld een donker hoekje met allerlei kabels. Die kabels willen we het liefste wegwerken, maar dat lukt niet. Daarnaast kunnen we de bank niet verschuiven, want hij staat voor de open haard. Het ziet er een beetje stom uit als daar maar half een bank voor staat. Allemaal struggles. 🙂 En daarnaast willen we niet grootschalig gaan klussen. Dus mocht iemand nog klus tips hebben, let me know!

Een huis kopen

En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook nog een andere struggle. We weten niet hoelang we hier nog blijven wonen. We huren dit huis, maar op den duur willen we een huis kopen. Maar of dat nu over één jaar, twee- of vier jaar is, dat weten we niet. Met deze gedachte in ons achterhoofd weten we ook of het verstandig is om nog veel geld te investeren in ons huidige huis.

Stel we kopen een nieuwe bank die we nu mooi vinden passen bij het huis, misschien past straks helemaal niet bij ons nieuwe huis. Dit geldt ook voor de tv. Mijn vriend wil graag een nieuwe, grotere televisie. Straks hebben we een nieuw huis waar we misschien geen plek hebben voor een grote televisie of is ons huis zo groot dat we een nog grotere televisie kunnen kopen. Omdat we niet zo goed weten hoelang we er nog blijven wonen, zijn we vorige week overgestapt op een ander tv abonnement dat je elke maand kunt opzeggen en ook nog eens een stukje goedkoper is. Ideaal. Zo zit je en niet aan een abonnement vast én je bespaart geld dat we weer ergens anders voor kunnen gebruiken. Win – win situatie.

We gaan wat de toekomst ons brengt, voor alsnog hoppelen we verder met onze struggles die eigenlijk reuze meevallen.

Kijk jij nog veel televisie?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Dana says:

    De laatste keer dat ik tv keek was zo’n 3 maanden geleden… Ik zou eigenlijk doorsparen voor een koophuis ipv nieuw interieur kopen 🙂

  2. Joyce - LemonyLifeNL says:

    Wat een lastige situatie! Ik zou toch proberen zo goedkoop mogelijk te dealen met hoe het nu is. Het zou zonde zijn om veel geld uit te geven als het binnenkort toch weer allemaal veranderd!

  3. Jessica J. says:

    Herkenbaar, hoor. Het appartement waarin m’n vriend en ik nu wonen, is qua inrichting ook niet 100% ons ding. Zolang we huren, maakt dat echter niet zoveel uit. 🙂 Ik steek die moeite dan liever in ons koophuis later. Zolang we op ons gemak zitten en ons goed voelen, is het voor ons prima.

Comments are closed.