Langer van je sieraden genieten? 5 tips!

Langer van je sieraden genieten? 5 tips!

Sieraden zijn net als een kledingstuk: je draagt ze elke dag en je voelt je naakt als je ze niet draagt. Zelf ben ik ook een grote sieraden fan, maar dan wel het liefst minimalistisch en de meeste sieraden vind ik mooier in het goud. Ik ben helaas geen kei in het combineren van allerlei kettinkjes zoals andere mensen moeiteloos drie, vier of meer toffe kettingen combineren, wel draag ik elke dag ringen, oorbellen en een armbandje. Ook tijdens het douchen. Misschien niet het verstandigste, maar wel lekker praktisch. Daarom koop ik ook alleen kwalitatieve sieraden die lang meegaan. Wil je weten hoe je langer van je sieraden kunt genieten? 5 tips!

Kies voor kwaliteit

De belangrijkste tip als je langer wilt genieten van je sieraden, is door te kiezen voor kwaliteit. Shop je sieraden bij Trendjuwelier. Daar verkopen ze allerlei sieradenmerken zoals Pandora die net iets duurder zijn, maar waar de kwaliteit ook een stuk beter is waardoor je sieraden veel langer meegaan. 

Doe je sieraden af in chloorwater

Hoewel je de meeste sieraden prima kunt dragen onder de douche, zolang je ze maar niet dagelijks een volle lading shampoo geeft, kan dat prima. Iets wat wel schadelijk is voor je sieraden, is ze te dragen in chloorwater. Als je langer van je sieraden wilt genieten, doe ze dan af als je in een zwembad sprint. 

Poets je sieraden

Misschien denk je nu huh? Sieraden poetsen?! Ja, echt! Je kunt je sieraden schoonmaken met zilverpoets, waardoor ze weer lekker gaan blinken, maar je kunt de sieraden ook stuk voor stuk in een aluminiumfolie wikkelen met daarin van soda. Giet er vervolgens kokend water overheen en je zilveren sieraden gaan weer glanzen. Er bestaan ook speciale poetsdoekjes waarmee je je zilveren sieraden van bijvoorbeeld Ti Sento er weer spik en span uitzien. Een ultieme tip als je wilt dat je langer kunt genieten van je sieraden. 

Spuit er geen parfum op

Een andere belangrijke tip om te zorgen dat je sieraden langer meegaan, is door er geen parfum op te spuiten. Als je parfum spuit op je goedkope sieraden, gaat de kleur er uiteindelijk van af. Bij de kwalitatieve sieraden is dat niet het geval, maar het is wel niet handig. Dus spuit eerst je parfum op en doe dan je sieraden om. 

Bewaar ze in een mooie sieradendoos

Het doet je mooie sieraden geen goed als je ze ergens in de hoek van de kamer gooit. Of in een bak gooit waar al je sieraden in zitten. Zorg goed voor je sieraden en stop ze in een mooie sieradendoos. Zo voorkom je dat ze in de knoop gaan zitten en kun je langer van je sieraden genieten. 

>> Mooie minimalistische sieraden

Conclusie

Ben jij net als mij lui en draag je regelmatig je sieraden 24/7? Koop dan kwalitatieve sieraden waar je lang van kunt genieten en verzorg je sieraden goed. Alleen op die manier heb je meer plezier van je schitterende Swarovski oorbellen. 😉 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.