Ontspan tip – Beluister audioboeken via Storytel

Ontspan tip – Beluister audioboeken via Storytel

Ontspannen. Voor velen een uitdaging. De (hard) werkende mensen onder ons hebben er vast ook mee te maken; de balans tussen werk en privé is verdomd lastig. Relaxen is dan het toverwoord dat in theorie heel logisch klinkt, maar in de praktijk er vaak tussenuit piept. Zelf heb ik er ook moeite mee. Ik vind het veel te leuk om te werken. Hierdoor vergeet ik regelmatig om mijn laptop en telefoon aan de kant te schuiven. Dat is niet de bedoeling, maar gebeurt helaas vaker dan dat ik zou willen. Maar hoe zorg je nu voor de beste balans tussen werk en privé of nog beter; en dat je dus kunt ontspannen? Ik ging op onderzoek.

Geen kant-en-klaar recept

Veel mensen hebben moeite om zich te ontspannen, dus je zou verwachten dat er een kant-en-klaar antwoord is hoe je ervoor kunt zorgen dat je kunt ontspannen. Maar helaas dat bestaat niet. Er zijn talloze methodes die beweren dat je erdoor kunt relaxen. Van yoga’en tot het lezen van boeken. De een zegt dat je op pad moet en leuke dingen moet doen met je vrienden of familie, terwijl de ander roept dat je een plek op de bank moet claimen. Er bestaat geen recept dat werkt voor iedereen; iedereen ontspant op een andere manier.

Er is meer dan alleen maar werk

Het is al vaker aanbod gekomen; ik werk veel en dat komt omdat ik heel erg houd van mijn werk. Zó leuk dat ik soms niet kan of wil stoppen. Toch heb ik het afgelopen jaar gemerkt dat je niet alleen maar kunt werken. Soms moet je ontspannen. Ik ben verschillende keren hard tegen de lamp gelopen en probeer meer te chillen en niet boos op mijzelf te zijn als ik niet aan het werk ben. Ik weet dat het misschien gek klinkt, maar ik ben erg streberig en wil ALLES uit de kast halen. Maar om iedere keer alles uit de kast te blijven halen, moet je water bij de wijn doen en dus ook leuke dingen doen en ontspannen.

Op ontdekkingstocht

In mijn zoektocht naar manieren om te kunnen ontspannen, heb ik van alles geprobeerd. Elke maand op citytrip (zonder laptop 😉), boeken lezen, meer op stap met vriendinnen, quality time met mijn vriend, me-time, meer sporten, Netflixen, een langere tijd op vakantie (twee weken) zonder laptop, maar dat heeft nog niet tot het gewenste succes geleid. Het gaat een stuk beter, maar ik ben er nog niet. Het kan nog veel beter. Het lastige is dat ik weinig rust in mijn hoofd heb om niets te doen. Ik kan niet stil zitten. Zelfs als ik op de bank zit, wil ik iets te doen hebben en kijk ik Youtube filmpjes en ondertussen scroll ik door Instagram. Maar sinds kort heb ik een ontdekking gedaan waar ik heel blij mee ben..

Audioboeken via Storytel

Storytel is een soort Netflix of Spotify, maar dan voor audioboeken. Boeken lezen wil ik graag meer doen, maar ik heb vaak niet de rust ervoor om stil te zitten, maar jongens audioboeken zijn de uitvinding. Toen ik in mei ging Interrailen twijfelde ik of ik een Storytel abonnement zou afsluiten. Dit deed ik op het laatste moment niet.. Had ik dat maar gedaan, want wat is dit chill.

Hoe en wat?

Via Storytel heb je toegang tot meer dan 80.000 audioboeken en die altijd en overal kunt beluisteren. Zelf reis ik elke dag met de trein naar mijn werk, laat dat nou een mooi moment zijn voor een luisterboek. Of als ik weer eens twee uur in de auto zit voor een bezoek aan Limburg, maar het is ook heel fijn als je met een dekentje op de bank ligt of een boswandeling maakt. Het afsluiten van je abonnement is heel simpel. Je downloadt de app, maakt een account aan en voilà, het luisteren kan beginnen. Wat ik ook erg fijn vind, is dat je boeken op de boekenplank kunt zetten. Zo vergeet je niet welke audioboeken je nog wilde lezen.

Wat vind jij een fijne om manier om te ontspannen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.