Lekkere gerechten tijdens Kerst 

Lekkere gerechten tijdens Kerst 

Het is bijna Kerst. Dat betekent dat het tijd wordt om na te denken welke gerechten je dit jaar gaat koken tijdens Kerst. Kies je voor een traditioneel gerecht, wordt het een vegetarische stoofschotel of ga je iets heel nieuws proberen? Wat het ook gaat zijn, een beetje inspiratie voor lekkere gerechten tijdens Kerst kan nooit kwaad. Daarom vind je hieronder wat inspiratie.

Voorgerechten voor Kerst

Er zijn talloze voorgerechten die je tijdens Kerst kunt maken. Je hebt een aantal klassiekers zoals de garnalen cocktail en de carpaccio zijn natuurlijk de traditionele gerechten die je vaak terug ziet komen. Daarom is het juist leuk om iets nieuws te proberen of iets anders te eten wat je normaal niet eet. Wat ik dit jaar ga eten als voorgerecht weet ik nog niet, maar waarschijnlijk wordt het een zelfgemaakt soepje.

  • Garnalen tompouce
  • Pompoensoep in een glaasje
  • Steak Tartare

Hoofdgerechten voor Kerst

De meeste druk ligt natuurlijk op de hoofdgerechten tijdens Kerst. Zelf vind ik het juist leuk om nieuwe gerechten te proberen, zeker tijdens Kerst. Oké, misschien is het verstandig als het ver buiten je comfortzone is om het een keertje te testen hoe het gaat en of het lukt, want een verpest maaltijd met Kerst is toch iets minder praktisch. 😉

Dit jaar koken we niet en worden we uitgenodigd, maar wat wij als hoofdgerecht voor Kerst op het menu hebben staan, is een traditioneel stoofpotje met stoofpeertjes en aardappeltjes uit de oven, maar we gaan ook een avondje pizzarette doen. Oftewel onze eigen pizza’s maken. Nu al zoveel zin in!

Wat nog meer hoofdgerechten voor kerst zijn:

  • Ossenhaas met rucola en rode wijnsaus
  • Geroosterde bloemkool met sesamdressing
  • Varkenshaas met vijgen en saliejus

Nagerechten voor Kerst

Oeh! Toetjes. Een favoriet onderdeel van menig iemand. Maar ga je voor iets hartigs en kies je voor een uitgebreide kaasplank? Of kies je juist voor iets zoets dat jezelf gebakken hebt? Denk aan een red velvet cake, tiramisu of ga je aan de slag met het maken van je eigen ijs? Om je wat inspiratie te geven, vind je hieronder een aantal nagerechten voor Kerst.

  • Marsepein chocolade lollies
  • Feestelijke shortbread
  • Witte chocolademousse met kletskousen

Weet je al welke lekkere gerechten jij gaat maken tijdens Kerst?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.