Leuke actieve uitjes die je kunt doen met vrienden

Leuke actieve uitjes die je kunt doen met vrienden

Het sociale leven van veel mensen heeft een deuk opgelopen door de huidige situatie. Je gaat veel minder makkelijk na de kroeg, een dagje naar de kerstmarkt, een avondje uit of gezellig een teambuilding activiteit doen. Terwijl het wel heel leuk is om te doen en zeker gezien de tijd waarin we leven ook heel erg belangrijk. Daarom vind je hieronder leuke actieve uitjes die je kunt doen met vrienden. Lees je mee?

Online escaperoom

Fysiek afspreken met een grotere groep gaat nog lang niet altijd, daarom zijn er gelukkig een heleboel alternatieven die je wel kunt doen zoals een online escaperoom. Dat is misschien niet super actief in de zin dat je fysiek bezig bent, maar je moet wel nadenken. Dus het is meer een actie voor je brein. 

Kookcursus

Volg een eenmalige kookcursus of ga eenmalig samen met vrienden iets koken in een professionele kookstudio. De kans dat je iets nieuws gaat maken dat je nog niet eerder gegeten hebt is groot, je bent actief bezig tijdens het koken en uiteindelijk ga je ook iets lekkers eten. Daarnaast is het wel handig als je moet een grote groep bent, om het te doen in een kookstudio waar je horeca apparatuur hebt. Dat maakt het koken voor meer mensen een stuk makkelijker. 

Boswandeling 

Iets anders wat je kunt doen, is het maken van een heerlijke boswandeling. Zeker nu het wat kouder wordt is het juist extra fijn om een frisse neus te halen, je 10.000 stappen per dag te zetten en vervolgens fijne gesprekken te hebben met vrienden.

Ga sporten en speel een teamspel zoals trefbal

Toevallig heb ik een paar weken geleden een teambuilding activiteit gedaan met werk. We gingen allerlei teamspellen spelen die je vroeger ook altijd speelde zoals trefbal. En dat was erg leuk. En het was actief. Natuurlijk zijn er nog veel meer teamsportspellen die je kunt doen. 

Ga spelletjes spelen

De iets minder actieve variant, maar wel een leuke afwisseling tussen het kletsen door is het spellen van spelletjes. Dat ben je toch in zekere mate actief en doe je iets anders dan alleen eten en niets doen. 

Wat vind jij leuke actieve uitjes om te doen met vrienden?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.