Fijne luchtige kleding voor een warme zomerdag

Fijne luchtige kleding voor een warme zomerdag

Je kent het gevoel wel: de zon schijnt, je voelt hem branden op je gezicht en je draagt luchtige kleding. Af en toe komt er een zacht briesje langs, je drinkt een ijskoude tinto di verano en geniet van het zicht op de zee. Dan kan maar een ding betekenen: je bent op vakantie. Wie kijkt er nu niet uit naar dit moment? Om alvast in de stemming te komen en stiekem te hopen dat we deze zomer weer met zijn allen op vakantie kunnen, deel ik alvast kledingstukken die niet mogen ontbreken aan een zomerse garderobe. 

Iedereen is toe aan vakantie

Door de huidige situatie waarin we met zijn allen alweer een hele tijd niet op vakantie zijn geweest, is iedereen toe aan een andere omgeving en een plek om te ontspannen. Fingers crossed dat we dit jaar weer met zijn allen in de zomer op vakantie kunnen naar een zonnig oord. Maar mocht dat niet zo zijn, hebben we ondertussen wel ontdekt dat Nederland eigenlijk ook best wel heel erg mooi is. En dat het in Nederland ook warm kan worden, dus dat je sowieso een excuus hebt om fijne luchtige kleding voor een warme zomerdag te shoppen zoals zwierige jurkjes en rokjes.

Fijne luchtige kleding voor een warme zomerdag

Kledingstukken die niet mogen ontbreken

Mijn eigen garderobe is de laatste jaren steeds verder uitgebreid op het gebied van zomerkleding. Aangezien ik al meerdere keren voor langere tijd in Spanje heb vertoefd in de zomer, weet ik dat het daar héél warm en vooral heel vochtig kan zijn. In mijn ogen eigenlijk een beetje vies warm. Dat betekent dat ik niets liever dan dunne en vooral luchtige kleding wil dragen in deze warme zomermaanden. 

Te zomers?

Als je in de zomer gaat shoppen in Nederland, heb je vaak kledingstukken die heel zomers zijn. Zo zomers dat je bijna denkt: in Nederland is het altijd te koud om dat soort kledingstukken te dragen. Denk aan minirokjes, shorts en topjes die eigenlijk alleen je BH verdoezelen. Kledingstukken die je niet zo snel draagt in Nederland, maar absoluut draagt in landen waar het zomers meer dan 35+ graden wordt. Maar eerlijk is eerlijk: het klimaat in Nederland is aan het veranderen. We hebben steeds vaker warme zomers waarbij je snakt naar luchtige kleding. 

Ideale zomergarderobe 

Hoe mijn ideale zomergarderobe eruitziet? Vooral heel veel luchtige kleding. Denk aan shorts die wat losser zitten (die strakke hotpants jeans is niet meer zo mijn ding), luchtige zomerjurkjes, fleurigere rokjes en los vallende tunieken. Het liefst geen synthetische stoffen en vooral geen kleding die strak zit. Het moet allemaal een beetje oversized zijn. 

Klaar voor de zomer

Zelf heb ik ondertussen al een aantal luchtige kledingstukken voor de warme zomerdagen gekocht aangezien ik net verhuisd ben naar Barcelona. Net als nieuwe bikini’s. Ik bedoel: het is hier nu al lekker weer en in een maand tijd wordt het alleen maar warmer en warmer. En voor ik het weet loop ik alweer rond in mijn zomerkleding.

Wil je je zomergarderobe ook alvast gaan aanvullen met nieuwe items?

Wat is jouw favoriete kledingstuk voor een zomerse dag? 

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.