Tiny house als tweede huis midden in de natuur

Tiny house als tweede huis midden in de natuur

Vroeger wilde ik niets liever dan op loopafstand van de Zara wonen, want als je op loopafstand van de Zara woont, dan woon je in het centrum. Dit vind ik nog steeds een belangrijk punt, echter shop ik bijna nooit meer bij de Zara. Wel ben ik regelmatig in de stad te vinden en vind ik het heerlijk om (normaal gesproken) een terrasje te pakken, op stap te gaan of lekker lang te gaan tafelen. Maar ik moet eerlijk toevoegen dat ik de natuur ook steeds meer ben gaan waarderen. Dit betekent niet dat ik nu direct wil verhuizen naar een hutje op de hei, maar een Tiny House als tweede huis midden in de natuur klinkt stiekem wel erg aantrekkelijk.

Op vakantie in een Tiny House

Een aantal maanden geleden ben ik samen met een vriendin op workation geweest in een Tiny House ergens op de Veluwe en dat was heerlijk! We zaten midden in de natuur, het huisje was van alle gemakken voorzien, waaronder een fijne badkamer en er was zelfs genoeg plek om met zijn tweeën te werken. Er stond een heerlijke hottub in de tuin en er was een houtkachel in het huisje. Ik bedoel: wat wil een mens nog meer?

Een tweede huis kopen

Dromen mag je altijd hebben, nietwaar? Nadat ik helemaal ontspannen thuiskwam van mijn workation in een Tiny House was ik zó enthousiast dat ik dacht: dit wil ik ook. Ik wil ook een Tiny House mét een mooie badkamer. Zo’n badkamer waar je uren in kunt vertoeven: een fijne douche, maskertje op en een mooi wastafelmeubel. En nu: maanden later ben ik nog steeds erg enthousiast, maar het is wel iets voor de toekomst. Voor over 10 jaar. Als een soort van pre-pensioen. 😉 

Zelf de inrichting kiezen

Het lijkt mij echt heerlijk om een eigen Tiny House te ontwerpen en hem helemaal in te richten naar mijn eigen stijl. Zelf bepalen hoe je de badkamer gaat inrichten, de indeling van het Tiny House, maar ook het samenstellen van een fijne zithoek mét open haard natuurlijk. 

Geleerd van ‘fouten’

We hebben in 2017 een nieuwbouwappartement gekocht. Dit klinkt heel cool en dat is het ook, maar doordat de vorige ‘eigenaar’ de financiering niet rond kreeg, zijn we relatief laat ingestapt. Hierdoor waren er al bepaalde keuzes voor ons gemaakt. Zo hadden we geen invloed meer op de keuze van de badkamer. De tegels, de wastafel, de douche en de indeling van de badkamer waren al bepaald door de vorige ‘eigenaar’. Op zich is het prima, maar het is erg basic. Zo hebben we een standaard wastafel, zonder meubel en hebben we in een appartement van 92m2 twee wc’s. Iets wat in mijn ogen overdreven is. Maar goed. In een Tiny House wil ik het anders aanpakken en wel de regie in eigen handen nemen. 

Hoe ik het voor mij zie?

De belangrijkste onderdelen van mijn eigen Tiny House zijn toch wel de badkamer, het zitgedeelte en de keuken. Ik vind het fijn als er een kwalitatieve badkamer in zit met een grote regendouche, een mooi wastafelmeubel met een grote spiegel en als het past een losse wc. Mijn badkamer in mijn huidige huis is vrij basic, maar het lijkt mij tof om in mijn eigen Tiny House iets meer uit te pakken. In plaats van te kiezen voor een simpele badkamer en een simpele wastafel, te kiezen voor een waskom in plaats van zo’n standaard wastafel. 

In de zithoek wil ik graag een fijne bank met een losse stoel erbij en een poef waar je je benen op kunt leggen en natuurlijk een open haard om het hygge gevoel af te maken. Zelf vind ik het leuk om te koken, dus een fijne keuken met een eetkamertafel vanaf waar je ook kunt werken is wel een must. Geen bijzonder grote keuken, maar een simpele keuken met alle basics. Oh man! Het lijkt mij echt heerlijk om zo’n fijne get-a-way te hebben.

Finishing touch

Als finishing touch maak ik het af met een fijn zitje buiten onder een overkapping met stringlights en is het Tiny House omringd met naaldbomen. De geur van deze bomen is zó fijn! Ik wil dat de tuin beschut is, zodat je dat cozyness gevoel krijgt en een eigen hottub waar je zelf vuur moet maken zou echt de kers op de taart zijn. Zoals je merkt, zie ik het al helemaal voor me! Het is overigens ook een heel fijn spaardoel om naar toe te werken. Een Tiny House is duur, maar wel haalbaar. Zeker als het een recreatiebestemming heeft en geen woonbestemming. Een mooie droom om de komende jaren naar toe te werken denk ik zo!

Wat is jouw grootste droom? 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.