Meer bezoekers naar je webshop? 4 tips

Meer bezoekers naar je webshop? 4 tips

Meer bezoekers naar je webshop trekken is iets waar veel ondernemers mee worstelen. De concurrentie is heel hoog. Iedereen kan een webshop beginnen, waardoor het aanbod enorm is. Maar hoe zorg je ervoor dat je anders bent dan alle andere webshops, hoe pak je je online marketing aan, hoe zorg je voor een persoonlijke touch, hoe zorg je voor een snelle bezorging én dat je genoeg bezoekers naar je webshop trekt? Een grote uitdaging. Hieronder vind je 4 tips!

1. Durf dingen uit te besteden

De meeste ondernemers willen alles zelf doen. En dat is ook logisch, want aan de ene kant wil je overal controle over hebben en aan de andere kant moet je zorgen dat de kosten niet te hoog oplopen. Maar het is veel verstandiger om te investeren in een online marketeer, een websitebouwer, een SEO specialist of een andere discipline waar je minder goed in bent.

Je moet (helaas) accepteren dat je niet overal goed in kunt zijn. Door deze stap te zetten en de juiste mensen op de juiste plek te zetten, kun je uiteindelijk alleen maar groeien met je bedrijf.

Meer bezoekers naar je webshop? 4 tips

2. Zet vol in op Pinterest marketing

Veel webshops zijn wel bezig met social media, maar Pinterest is nog vaak een ondergeschoven kindje en dat is zonde. Waarom? Omdat je via Pinterest op een hele simpele én gratis(!) manier bezoekers naar je webshop kunt trekken.

Hoe werkt het?

Als je nog geen Pinterest account hebt, maak je er eentje aan. Je voegt een biografie toe, maakt een aantal borden aan en voegt de url van je webshop toe. Vervolgens ga je beginnen met het maken van pins. Pins zijn de afbeeldingen die je ziet op Pinterest.

Kies een aantal producten uit die je wilt uitlichten. Fotografeer deze producten in een gezellige setting en upload ze vervolgens op Pinterest. Voeg de url naar het product toe en schrijf een uitgebreide en SEO Proof omschrijving van het product. Hoe beter je omschrijving, hoe groter de kans dat je pin gevonden wordt. Pinterest is immers een visuele zoekmachine.

Trek gratis potentiële klanten naar je webshop

Als je mooie afbeeldingen gebruikt, is de kans groot dat mensen je pins gaan re-pinnen. Als je dit doet voor elk product, krijg je heel veel gratis bezoekers naar je webshop. Bezoekers die je producten interessant vinden en misschien wel uiteindelijk klant worden.

Om te zorgen dat je gaat rocken met Pinterest marketing voor jouw webshop, heb ik een e-book geschreven. In dit e-book vind je een uitgebreid stappenplan hoe je je Pinterest account opzet, goede pins maakt, maar vooral tips en tricks hoe je elke maand duizenden potentiële klanten naar je webshop trekt en geld kunt verdienen met Pinterest. Het e-book kost maar €10,70 ex. BTW.

Wil je het liever uitbesteden? Dat kan ook. Ik ga graag aan de slag met de Pinterest marketing van jouw webshop. Meer weten? Hier vind je alle informatie.

3. Ga aan de slag met e-mail marketing

Als webshop eigenaar beschik je over een e-maillijst van je klanten. De kans is dan ook groot dat je af en toe een nieuwsbrief stuurt. Mocht je dit nog niet doen, is het belangrijk om hier een prioriteit van te maken, want mensen op je e-maillijst zijn je warme doelgroep.

Verstuur minimaal één keer per maand een nieuwsbrief met daarin nieuwe producten, aanbiedingen, nieuwtjes of andere interessante informatie die je wilt delen met je e-maillijst. Denk goed na over de titel van de nieuwsbrief en probeer op te vallen.

Mocht dit niet je expertise zijn, besteed het dan uit. E-mail marketing is namelijk een hele simpele manier om meer omzet te creëren zonder dat je daar veel tijd en moeite voor hoeft te doen. En daarnaast krijg je hierdoor meer bezoekers naar je webshop. Win-win situatie.4. Onderzoek de mogelijkheden voor influencer marketing

Influencer marketing bestaat ondertussen alweer een hele tijd, maar lang niet elke webshop maakt er gebruik van. Soms omdat ze niet weten hoe ze het moeten aanpakken, maar soms hebben ze er helemaal niet bij stil gestaan. Mocht je nog niets doen met Influencer marketing, ga dan eens scrollen door Instagram of ga op zoek naar blog en zoek mensen die qua stijl passen bij je webshop en stuur ze via DM een bericht en vraag naar de mogelijkheden om een samenwerking op te zetten.

Houd wel in je achterhoofd dat het geen zin heeft om een influencer met 50K volgers te vragen voor een gratis promotie. Dat gaat niet werken. Ga op zoek naar de juiste match voor jouw bedrijf en onderzoek wat een win-win situatie is voor beide partijen.

Wat is jouw ultieme tip om meer bezoekers naar je webshop te trekken?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Zeker en vast handige tips voor kleine ondernemers. Influencermarketing is vaak iets delicaat. Hoe los je het bijvoorbeeld op wanneer je geen groot budget hebt. Toch ben ik er, net zoals jij, van overtuigd dat deze marketing methode je webshop een enorme boost kan geven!

Comments are closed.