Pinterest inzetten voor je webshop

Pinterest inzetten voor je webshop

Pinterest is nog vaak een ondergeschoven kindje bij veel webshops en andere bedrijven en dat is zonde, want het zorgt niet alleen voor een boost aan traffic, maar je verwelkomt ook potentiële klanten in je webshop en het is goed voor de SEO van je webshop. Hoogtijd om aan de slag te gaan met Pinterest. Hieronder lees je hoe je Pinterest kan inzetten voor je webshop en hoe het zorgt voor een boost voor jouw onderneming.

Ready for take-off?

Voordat je aan de slag kunt om Pinterest in te zetten voor jouw webshop, zijn er een aantal basale punten die je moet afvinken voor je kunt beginnen.

  • Maak een Pinterest account aan (als je er nog geen hebt)
  • Voeg een biografie + de url van je webshop toe
  • Verifieer je website
  • Creëer een aantal borden
  • Geef elk bord een uitgebreide omschrijving
Pinterest inzetten voor je webshop

Pinnen maar

Zodra je de bovenstaande punten volbracht hebt, is het tijd om te pinnen. Je kunt niet alleen maar eigen pins hebben, maar je moet ook pins van andere mensen re-pinnen. Daarom is het belangrijk om te beginnen met re-pinnen van interessante pins, zodat je Pinterest account niet leeg is.

Aan de slag

Als webshop eigenaar heb je allerlei producten in je webshop staan, terwijl je deze producten ook kunt delen via Pinterest. Dit doe je door voor elk product een eigen pin te maken. Om te zorgen dat het geen hels project wordt, is het verstandig om bijvoorbeeld te kiezen voor 25 producten.

Je gaat deze 25 producten vervolgens fotograferen in een leuke setting. Vermijd product foto’s, want die gaan helaas niet werken. Verkoop je een kussen? Maak een foto van het kussen in de bank in een mooi gestijlde woonkamer. Vervolgens ga je deze 25 foto’s uploaden in Pinterest. Dit kun je rechtsboven in je account doen. Per foto voeg je de url naar het product toe en een uitgebreide SEO beschrijving van het product. Hoe uitgebreider, hoe beter. Pinterest is eigenlijk Google, maar dan met plaatjes.

>> Volg Diolifestyle.nl op PinterestWachten maar

Zodra je de foto’s (pins) geüpload hebt, is het wachten geblazen. Het duurt natuurlijk even voordat je pins gere-pinned worden. In de tussentijd is het verstandig om actief te blijven met je Pinterest account en andere pins te re-pinnen en relevante mensen te volgen, zodat je eigen bereik alleen maar groter wordt. En voor je het weet ontvang je elke dag bergen bezoekers van Pinterest. Dit klinkt misschien als muziek in de oren, maar het werkt écht.

Traffic via Pinterest

Hét stappenplan voor Pinterest

Wil je ook Pinterest inzetten voor je webshop, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen probleem. Ik heb een uitgebreid stappenplan geschreven over de inzet van Pinterest voor jouw webshop. Je vindt er allerlei tips & tricks voor het opzetten van je Pinterest account, hoe je op een simpele manier pins kunt inplannen, hoe je de kwaliteit van je pins verbetert en bovenal heel veel traffic naar je webshop krijgt. Nieuwsgierig? Het e-book Haal alles uit Pinterest kost maar €18,30 ex. BTW.

Mocht je het liever willen uitbesteden, is dat ook mogelijk. Hier vind je de mogelijkheden om Pinterest marketing aan mij uit te besteden. 😉

Maak jij al optimaal gebruik van Pinterest voor je webshop?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Fijn artikel. Ik heb geen webshop maar wel mijn eigen bedrijf en kan volgens mij echt wel meer doen met Pinterest. Alleen doordat ik nog naar school ga heb ik er simpelweg de tijd soms ook niet voor. Dus mooi puntje voor de aankomende vakantie, haha.

Comments are closed.