Mijn liefde voor | Fashion

Mijn liefde voor | Fashion

Het is dinsdag, dat betekent dat ik weer een nieuwe column heb geschreven over ‘Mijn liefde voor..’ Ik dacht dat het eigenlijk wel leuk zal zijn om iets te schrijven over mijn liefde voor fashion. Iets wat natuurlijk heel logisch is als je een eigen fashionblog hebt.

Mijn liefde voor Fashion

Mijn liefde en interesse voor mode begon al heel snel. Op de basisschool vond ik alle kleren die mijn moeder voor mij uitzocht maar stom. Ook vond ik de kleren die mijn moeder juist leuk vond, helemaal niet leuk. Ik had (en heb) een totaal andere smaak. Daarom dat ik graag op jonge leeftijd kleedgeld wilde, zodat ik mijn eigen kleren kon kopen. 
Zo gezegd, zo gedaan. Ik was 12(!) en zat net op de middelbare school toen ik voor de eerste kleedgeld kreeg. Wat was ik daar blij mee, zo blij als een klein kind! Ik kon namelijk alleen gaan winkelen en precies kopen wat ik leuk vond. Vanaf dat moment is mijn passie voor mode ontstaan.
Ik wilde graag kleren kopen die ík leuk vond en mijzelf daardoor zekerde voelde. Vroeger (en nu ook nog af en toe) was ik onzeker over mijn uiterlijk. Door het dragen van een leuke outfit, verdween mijn onzekerheid en voelde ik mij goed. Daar deed ik het toen voor. Wanneer ik een outfit aanhad die ikzelf niet leuk vond, nou dat was meteen mijn hele dag naar de knoppen en was ik chagrijnig. Een mooie, leuke outfit was een must!

Vanaf mijn 15e heb ik altijd veel gewerkt. Het geld dat ik verdiende tijdens deze baantjes ging bijna helemaal op aan kleren. Iedere keer zodra mijn loon gestort werd, stond ik weer in de winkel op zoek naar de leukste items. 
Op mijn 17 ben ik gaan werken in een kledingwinkel (heel logisch), hoe kon het ook anders. Ik ben gaan werken bij de Esprit. Voordat ik hier ging werken had ik al heel veel kleren van Esprit, maar toen ik hier werkte werd dat alleen maar meer. De helft van mijn salaris dat ik verdiende kwam weer terug bij de Esprit. 
In de tijd dat ik daar werkte, werkten ze nog met provisie. Provisie is een deel dat jij verdient wanneer je veel verkocht. Die was een soort van bonus, hoe meer ik verkocht aan klanten hoe hoger mijn bonus was. Dit hoef je mij niet twee keer te zeggen. Elke maand werkte ik keihard om zoveel mogelijk bonus winnen te harken. Daardoor dat ik ook heel veel geld heb verdiende elke maand. Al dit geld ook weer allemaal uitgegeven. Van mijn salaris bleef niks over, alles gaaf uit aan kleding, schoenen, accessoires en noem het maar op. Zóveel, dat mijn kledingkast uitpuilde.
Toen ik bij de Esprit werkte, woonde ik nog thuis en had ik buiten mijn telefoon abonnement geen kosten. Daardoor gaf ik bijna al mijn loon uit aan kleren. Tijdens mijn werk bij de Esprit is de passie voor mode steeds groter geworden. Ik vond het enig om mensen te kleden en outfits samen te stellen. Daarbij moest ik er tijdens een werkdag altijd tiptop in orde uitzien. Dat zorgde ervoor dat ik de dagen voor ik moest werken uren bezig was met het bedenken van een leuke outfit. In die tijden heb ik ook zoveel kleren en accessoires gekocht, dat ik daar nu nog soms profijt van heb. Mijn garderobe is enorm. Ik heb echt heel veel spullen. Op mijn studentenkamer staat een propvolle kledingkast, maar bij mijn ouders staat er nog eentje. Daarbij heb ik op zolder dozen vol met kleding.

Ik heb bij de Esprit gewerkt tot drie jaar geleden, het moment dat ik op kamers ging. Aangezien ik bijna aan de andere kant van Nederland ging studeren, was het niet meer mogelijk om te blijven werken bij de Esprit in Maastricht. Dit vond ik erg jammer, aangezien ik het erg naar mijn zin had. 

Nu ik studeer is mijn budget wel een stukje minder, toch koop ik nog graag nieuwe spullen zodat ik eindeloos kan blijven combineren van outfits. 

Vinden jullie het belangrijk om een leuke outfit aan te hebben?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

11 comments

 1. Svenja says:

  Leuk om te lezen hoe je passie voor fashion is ontstaan! Ik weet ook nog als de dag van gister wat ik voor een outfit van mijn eerste kleedgeld kocht. Zo spannend was dat haha.

  Ik vind kleding ook heel erg belangrijk, ik kan met mijn outfit echt benadrukken wie ik ben en dat vind ik fijn.

 2. Leuk om te lezen Dionne!
  Mode is mijn grootste passie, maar dat zal je wellicht al weten 😉 soms moeten mijn vrienden er zelfs mee lachen, maar dan krijg ik toch altijd complimentjes over hoe ik eruit zie. Vroeger ben ik een tijdje gepest geweest en voelde ik me echt rotslecht, maar toen ik begon te experimenteren met beauty en mode kreeg ik plots positieve reacties. Dat deed me zo'n deugd dat ik me verder ben gaan verdiepen in mode en ondertussen voel ik me dankzij mode en beauty op en top!
  Sommige mensen zien mode als iets heel oppervlakkig, maar dat is het absoluut niet. Het is zo belangrijk om je goed in je vel te voelen en mode is daarbij een hele goede tool!

  X Sara

 3. Leuk om te lezen! Ik begon pas interesse in mode te krijgen toen ik 16 was. Heel laat, eerst boeide mij het allemaal niet zo wat ik aan had. Vergeleken met nu ben ik daar enorm in veranderd, en kan ik wel 4 verschillende outfits passen voordat ik de juiste heb gevonden voor bijvoorbeeld een feestje. Gelukkig ben ik er in veranderd, want vind het super leuk om er aandacht aan te besteden!

 4. Marieke says:

  Een leuke outfit kan je inderdaad zoveel zelfvertrouwen geven! Ik heb als studentje helaas ook niet zoveel geld, maar met weinig geld word je extra gestimuleerd om te combineren en vintage kleren te kopen natuurlijk 😀

 5. Red Sonja says:

  Leuk om zo'n stukje te lezen! En ik herken het ook! Als ik een outfit aanheb die ik mooi vind, voel ik me zoveel beter!

 6. Marjolein - Beautylein.nl says:

  Heel erg leuk om te lezen! Een goede outfit is zeker belangrijk, voel me er een stuk zekerder door wanneer ik leuke kleding aan heb.

 7. Kayleigh says:

  Wat een leuk artikel! Ik vind het wel belangrijk om een leuke outfit aan te hebben want ik voel me dan veel zekerder dan dat ik er niet zo leuk uit zou zien.

Comments are closed.