Werken als digital nomad? 5 tips!

Werken als digital nomad? 5 tips!

Whoeee! Het komt steeds dichterbij. Dinsdag 26 februari zit ik in het vliegtuig naar Barcelona waar ik de komende drie maanden ga verblijven en ga werken als digital nomad. Superleuk en ik heb er heel veel zin in, maar waar moet je allemaal aandenken, wat moet je meenemen, hoe kom je aan opdrachten en nog veel meer. Dit alles lees in je dit artikel.

1. Wat neem je mee?

Het is heel verstandig om je laptop mee te nemen, net als je oplader, een rugzak, notitieboekje en nog een aantal andere benodigdheden die jij nodig hebt. Denk aan een muis, toetsenbord, fotocamera, oortjes etc.

Vergeet ook niet van alle apparaten de opladers mee te nemen, zodat je altijd een volle batterij hebt. En iets anders wat belangrijk is, denk aan eventuele speciale stekkers die je nodig hebt in een ander land.

Werken als digital nomad? 5 tips!

2. Hoe kom je aan opdrachten?

Afhankelijk in welke branche je actief bent, ga je online op zoek naar opdrachten. Als freelance online marketeer kun je opdrachten vinden via Twitter, LinkedIn, maar ook via vacature websites als Indeed of Intermediar. Daar worden namelijk ook freelance vacatures aangeboden.

Als copywriter heb je ook allerlei platformen waar je aan opdrachten kunt komen. Denk aan Freelancer of het internationale platform UpWork.3. Waar moet je aandenken?

Wat goed is om je te realiseren is dat niet elke opdrachtgever zit te wachten op een digital nomad. Sommige bedrijven willen nu eenmaal dat je op kantoor komt werken. Zorg dat je specifiek zoekt naar de opdrachten waar je remote kunt werken.

Waar je ook rekening mee moet houden, is het tijdverschil. Hoe zorg je ervoor dat je op een normaal tijdstip kunt communiceren met de klant als je aan de andere kan van de wereld zit?

4. Bereid je goed voor

Houd er rekening mee dat je niet meteen volle bak aan opdrachten hebt en dat het ook heel verleidelijk is om vakantie te vieren in plaats van te werken. Zorg dat je een bepaalde vorm van discipline hebt. En wat ook erg handig is: zorg dat je een buffer hebt voor een paar maanden. Als is het maar een paar duizend euro, maar dat zorgt wel voor een relaxter gevoel tijdens je digital nomad bestaan.

5. There are NO rules

Mocht je willen weten wat goed is of wat niet. Er zijn geen regels. Dus zolang jij je er goed bij voelt én de klant is tevreden, is het prima. Werk je liever alleen in de avond, top. Zolang je geld verdient en iedereen blij is, is het goed.

Digital nomad in Barcelona

Nu mijn eigen digital nomad avontuur steeds dichterbij komt, kan ik niet wachten totdat het moment daar is. Ik heb nog helemaal niet het gevoel of het besef dat het écht bijna zover is. Maar dat is wel zo! 😻

Gelukkig heb ik wel gespaard en heb ik dus een buffer waar ik mee vooruit kan en heb ik een aantal doorlopende opdrachten die ik op afstand kan uitvoeren. Tijdens mijn tijd in Barcelona wil ik uiteraard niet fulltime werken, want dan had ik net zo goed in Nederland kunnen blijven.

Droom jij van een bestaan als digital nomad?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Werken als digital nomad? 5 tips!

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Veerlez says:

    Ik ben zo benieuwd naar al je avonturen! Ik kijk er naar uit om mee te lezen en te zien wat je allemaal gaat doen! Geniet ervan

Comments are closed.