PR voor je blog? 5 tips!

PR voor je blog? 5 tips!

Als je succes wilt boeken met je blog, is het slim om onder andere aan de slag te gaan met de PR van je blog. Je hoeft niet meteen in paniek te raken, want zo lastig is het niet. Voor je begint moet je wel heel duidelijk voor ogen hebben wat je niche is (ben je een mommy blog of blog je over planten), wie je doelgroep is (hoe oud zijn ze, in welk land wonen ze en wat is hun inkomen; ben je een duidelijke budget blog of zit je in het midden- of hogere segment) en onderzoek hoe jouw doelgroep aangesproken wilt worden. Dat laatste is een belangrijk punt, want je wilt dat mensen zichzelf herkennen in de situatie. Om je een handje te helpen vind je in dit artikel 5 tips om te zorgen voor een goede PR voor je blog.

Ga gastbloggen

Dagelijks worden op Facebook meerdere oproepen geplaatst van bedrijven of bloggers die op zoek zijn naar gastbloggers. Dit is bijna altijd onbetaald, maar je mag wél altijd een linkje achterlaten naar je eigen blog onderaan het artikel. Als je er dan ook nog voor zorgt dat het een follow link is, ben je helemaal de winnaar.

Waarschijnlijk krijg je de eerste dagen een boost aan traffic. Daarna loopt het minder storm. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat het niet heel veel oplevert qua extra traffic, maar het levert wél een link op naar je eigen website wat zorgt dat je SEO score verbetert en je beter in Google gevonden wordt. Op een later moment gaat het dus zijn vruchten afwerpen.

Op zoek naar websites om te gastloggen? Dit is een fijn overzicht.

PR voor je blog? 5 tips! Foto Create & Trends

Facebookgroep RuM

Zet een heleboel journalisten en PR-adviseurs bij elkaar en dan ontstaat de Facebookgroep RuM. Een vraagbak waar journalisten dagelijks heel veel oproepen plaatsen als ze op zoek zijn naar mensen voor  interviews.

Houd de groep goed in de gaten. Zie je iets interessants, reageer erop en voor je het weet sta je met een artikel op het AD.nl mét link naar je blog.

Schrijf een steengoed artikel en pitch het

Nu denk je misschien pitchen?! Yes! Schrijf een sterk artikel over een bepaald onderwerp dat heel goed aansluit bij je blog. Laat blijken dat je er kaas van gegeten hebt en claim die autoriteit. Ga vervolgens na welk medium (blogs, tijdschriften, kranten en noem het maar op) passen bij het artikel én bij je blog en ga vervolgens op zoek naar de juiste contactpersoon. Ga hem of haar bellen en pitch je artikel.

Uit ervaring kan ik vertellen dat het een uitdaging is. Je moet met een steengoed artikel komen willen ze het plaatsen. Maar de aanhouder wint. Vaak lukt het wel als je doorzet.

Wees uniek

Elk mens is uniek en laat dat dan ook heel duidelijk voor voren komen in je blog. Zorg dat niemand anders die blog zo had kunnen schrijven en dat er diepgang in zit. Wees eerlijk, stel jezelf kwetsbaar op en zorg dat je authentiek bent.

Geld verdienen met je blog? 5 tips!

Deel het via social media

Klinkt heel simpel, maar het gaat toch vaak fout. Verdiep je eens in de soorten platformen en ga dan na welke platformen het beste passen bij jouw blog en doelgroep, maar ook hoe je je blogs het beste kunt delen. Zorg dat je een call-to-action toevoegt en voor herkenning zorgt om en een reactie uit te lokken. Hoe meer reacties, hoe meer traffic.Doe jij aan PR voor je blog?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

PR voor je blog? 5 tips!

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Sanne says:

    Ik doe nog niet heel veel aan PR dus dit zijn welkome tips. Die tip over gastbloggen ga ik me nog eens verder in verdiepen.

Comments are closed.