Viral gaan op Pinterest? 8 tips

Viral gaan op Pinterest? 8 tips

Als je mij al langer volgt, weet je hoe dol ik ben op Pinterest. Sinds ik mijn strategie omgegooid heb, verdien ik niet alleen geld via Pinterest, maar krijg ik ook enorm veel traffic door Pinterest. Soms meer traffic dan via social media of organisch via Google. Dus dat Pinterest een goede bijdrage levert voor jou als blogger, webshop eigenaar of een andere ondernemer hoef ik vast niet meer te vertellen. Om je een handje te helpen vind je in dit artikel 8 tips om viral te gaan op Pinterest.

Hoe werkt Pinterest?

Viral gaan op Pinterest? 8 tips

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Pinterest is geen social media platform zoals we dat kennen van Facebook. Maar het is een zoeknetwerk voor beelden. Of wel, je gebruikt een bepaalde zoekterm en je krijg een shitload aan beelden. Om te zorgen dat je geld kunt verdienen met Pinterest of verkeer naar je website te krijgen, moet je je eigen pins uploaden. Dus foto’s die bij een artikel op je website horen of een foto van een kledingstuk met daarin een affiliatie link. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw pins viral gaan? Je leest het hieronder. 

1. Maak een goede SEO beschrijving

Zoals hierboven ook al beschreven staat, is de omschrijving die je toevoegt aan je pin heel belangrijk. Dat zijn namelijk je zoekwoorden die je koppelt aan de pin. Zorg dat die zo uitgebreid mogelijk is en zoek naar allerlei synoniemen om maar te zorgen dat mensen je pin vinden.


Wil je ook viraal gaan met jouw pins op Pinterest? In het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ leer je exact hoe je duizenden bezoekers naar je website trekt.


2. Gebruik Pinterest proof afbeeldingen

Pinterest geeft de voorkeur aan verticale beelden. Met als afmeting dat hij 236 pixels breed mag zijn en de hoogte kun je zelf bepalen. Vaak is dat ongeveer 833 pixels. Dus ga geen horizontale afbeeldingen gebruiken of afbeeldingen die breder zijn dan 236 pixels. Simpelweg om de reden dat Pinterest voorrang geeft aan beelden die in het juiste formaat staan.

Mocht je denken, hoe maak je die beelden? Heel simpel via Photoshop of via Canva.

3. Pin regelmatig

Om te zorgen dat je door Pinterest en door alle Pinterest gebruikers gezien wordt, is het verstandig om veel en vaak te pinnen. Wat neerkomt op elke dag te pinnen, het liefst op diverse tijden en minimaal vijf pins per dag. Dit zijn pins die jij re-pinned op je eigen borden. Uiteraard is het nog beter als je zelf elke dag ook twee of drie pins plaatst.

4. Word lid van groepsborden

Op Pinterest heb je allerlei groepsborden waar je lid van kunt worden en vervolgens jouw pins ook op kunt pinnen. Omdat groepsborden vaak heel veel volgers hebben, is het slim om je je daarvoor aan te melden en mee te liften op het succes van een groepsbord.

5. Gebruik hashtags in je omschrijving

Sinds kort kun je ook zoeken op hashtags. Dus het is aan te raden om bij je omschrijving een aantal relevante hashtags toe te voegen.

6. Maak gebruik van prikkelende titels op je pins

Als je een pin maakt vanuit jouw onderneming is het verstandig om te kiezen voor een prikkelende titel, zodat mensen sneller klikken op de pin en dus op je website terecht komen. Zelf heb ik een artikel geschreven met daarin hoeveel geld ik in november verdiend heb met mijn blog. De pin ziet er qua tekst als volgt uit: Hoe ik in november €1.830,41 verdiende met mijn blog.

Hierdoor zijn heel veel mensen nieuwsgierig en willen ze ook weten hoe zij zoveel geld kunnen verdienen met hun blog.

7. Gebruik Tailwind

Als ondernemer of als blogger ben je vaak druk, waardoor de kans bestaat dat je je Pinterest links laat liggen. En dat is zonde. Want als je niet actief genoeg bent, profiteer je ook veel minder van de voordelen. Daarom is Tailwind in het leven geroepen. Simpel gezegd is het een tool waarmee je je pins kunt inplannen, zodat je elke dag een X aantal pins plaatst. Ook als je geen tijd hebt.

Eén keer in de zoveel tijd plan je een heleboel pins in, zodat je er weer een paar weken mee vooruit kan. Het ideale aan Tailwind is, dat zij uitzoeken wat gunstige tijden zijn om te pinnen en dan je pins live laten gaan. Ook laten ze zien hoe goed je groeit qua nieuwe volgers, re-pins, website traffic en noem het maar op.

8. Brand je pins

Het werkt heel erg als je je eigen pins in je eigen huisstijl maakt. Dit gaat op den duur zorgen voor herkenning.

Zo. met deze 8 tips gaat het je zeker weten lukken om viral te gaan op Pinterest! Succes.

Haal jij ook veel uit Pinterest?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Viral gaan op Pinterest? 8 tips

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Sarah says:

    Handige tips! Ik ben zelf nog niet lang bezig met marketing via Pinterest, maar het moeilijkst vind ik het regelmatig pinnen. 5 per dag, dat is best veel … Maar ik doe mijn best! 🙂

Comments are closed.