Roadtrip door Duitsland

Roadtrip door Duitsland

Het is zomer! Een moment waar de meeste mensen het hele jaar naar uitkijken. Dat de zomervakantie er dit jaar anders uitziet, is een understatement. Gelukkig gaan steeds meer grenzen open in Europa, zodat we alsnog op vakantie kunnen. Om je een handje te helpen, vind je hieronder een overzicht van een roadtrip door Duitsland. Lees snel verder!

De mooiste routes door Duitsland

Duitsland is een fantastisch land om op vakantie te gaan. Hoewel er een aantal plekken in Duitsland bekend vakantie terrein zijn (denk aan Berlijn, Zuid-Duitsland en Winterberg), zijn er nog veel meer plekken in Duitsland waar je prima met je auto op vakantie kan. Wil je deze zomer alsnog op vakantie, maar dan met de auto? Ik heb de mooiste roodtrips door Duitsland voor je uitgezocht. Vergeet wel niet dat je een vignet voor Duitsland nodig hebt. Wel zo handig om op je inpak lijst te zetten.

Roadtrip door Duitsland
Roadtrip door Duitsland

Adembenemende route langs de Moezel

De Moezel is een rivier die door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland loopt. Langs de gehele Moezelvallei vind je prachtige natuurgebieden, kastellen en uitgestrekte wandelgebieden. Ook kun je er terecht voor andere sportieve activiteiten. Daarnaast is het stadje Cochem een populaire stop, net als het eeuwen oude stadje Bernkastel-Kues en is de hangbrug Geierlag een aanrader. Als laatste is Burg Elzt is waanzinnig. Midden in de natuur staat een enorm sprookjesachtig kasteel.

Als je op zoek bent naar een fantastische roadtrip door Duitsland, is een roadtrip langs de Duitse Moezel een aanrader!

autovakantie door Duitsland
Autovakantie door Duitsland

Bezoek de Duitse kust

Veel mensen staan er niet bij stil dat Duitsland een eigen kust heeft in het noorden, terwijl het een prachtig gebied is én vanuit Nederland helemaal niet zo ver rijden is. De Duitse kust grenst aan de Noord- en aan de Oostzee. De populairste gebieden zijn de Duitse Waddeneilanden. Een stukje ongerept natuur met fantastische stranden.

Als je een roadtrip door Duitsland wilt maken, is de Duitse kust ideaal want je bent in 5 uurtjes. Het bruist van de gezellige, dan wel Duitse burgerlijkheid, strandtentjes en je kunt ook nog eens uitgebreide hikes maken langs het strand.

Rondreis langs de bergmeren in Beieren

Dichtbij de Oostenrijkse grens vind je allerlei bergmeren. Deze meren zien er niet alleen heel idyllisch uit, maar het is ook een perfecte plek om lekker te vertoeven én een duik te nemen in het water. Een ideale afkoeling. Dus als je een langere roadtrip door Duitsland wilt maken, is Beieren sowieso een aanrader. Er is veel natuur, volop mogelijkheden om sportieve activiteiten te doen (een mooie bergwandeling te maken en eten bij een berghut) en natuurlijk onwijs lekker eten. Denk aan de schnitzels en de leberkäse.

>> Fijne vakantiebestemmingen op maximaal 6 uur rijden

Duitse gastronomie

Een ander dik pluspunt als je naar Duitsland op vakantie gaat met de auto, is natuurlijk de Duitse konditorei. Ook wel de bakker met de heerlijke gebakjes, frittaten soep (soep met pannenkoeken reepjes) of natuurlijk een typische Duitse grillworst. Mocht je nieuwsgierig zijn wat voor een roadtrips door Duitsland nog meer mogelijk zijn? Dan is het boek van Best Trips in Germany van The Lonely Planet met daarin allerlei autovakanties een aanrader. Duitsland is groot, dus er valt nog genoeg te ontdekken.

Waar ga jij deze zomervakantie naar toe?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.