Roadtrip maken door Europa? Dit moet je weten!

Roadtrip maken door Europa? Dit moet je weten!

Het einde van de vakantieperiode nadert en de meeste mensen komen langzaamaan weer terug naar Nederland. Logisch dat als je werkzaam bent in een sector waar je gebonden bent aan schoolvakanties of kinderen hebt, dat je in het hoogseizoen op vakantie gaat. Zelf heb ik hier niet mee te maken en vind ik het zonde van mijn geld om in het hoogseizoen op vakantie te gaan en de volle pond te betalen. Daarom ga ik dit jaar in september op vakantie om – jawel – een roadtrip te maken door Europa. Ik ben enorm toe aan vakantie, dus je begrijpt vast dat ik niet kan wachten.

Tijd voor de vakantiemodus

Sinds ik terug ben in Nederland (nadat ik een tijdje in Barcelona gewoond heb) ben ik direct aan de slag gegaan met een fulltime interim opdracht en in de avonden en weekenden werkte ik aan mijn andere, reguliere freelance opdrachten. Want ja, die lopen gewoon door. Hierdoor heb ik de afgelopen maanden het gemiddelde van mijn omzet behoorlijk omhoog gekrikt, maar eerlijk? Ik word niet blij van deze situatie waarbij ik bijna alleen maar non stop werk. Leuk die goed gevulde bankrekening, maar ik heb geen tijd om het geld uit te geven.. Tijd voor vakantie dus. 

Roadtrip maken door Europa

Eén van de dingen die nog hoog op mijn bucketlist staat, is het maken van een roadtrip. Vier jaar geleden heb ik ook al eens een roadtrip gemaakt door Europa en dat was erg goed bevallen. Maar waar ga je heen? Er zijn zóveel mooie plekken in Europa. Zo is Oost-Europa en de Balkan prachtig, maar ook ver weg. En in Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Italië heb je prachtige natuur en heerlijk eten. Waar we heen gaan, weten we nog niet exact, maar de kans is groot dat we richting Duitsland, Oostenrijk en Slovenië gaan. 

Droom je ervan om te werken als Digital Nomad? 5 tips helpen je!

Bereid je goed voor

Tijdens de eerste roadtrip door Europa die ik vier jaar geleden maakte, leende ik de auto van mijn ouders. Aangezien ik nog geen eigen auto had. Ondertussen zijn we een tijdje verder, werken mijn vriend en ik al ruim vier jaar fulltime en hebben we de beschikking over een eigen auto. Wel zo fijn! 

Om alvast een beetje voorwerk te doen, ben ik in de wondere wereld van de autovakanties gedoken. Ofwel, ik wil graag weten wat de regels en wetten zijn per land en wat je moet regelen voor je vertrekt. Ook hebben we een nieuwe autoverzekering van FTBO afgesloten. Wel verstandig als je een roadtrip gaat maken. Daarnaast heb je ook vignetten nodig in veel landen. Deze kun je het beste voor vertrek bestellen, zodat je geen gedoe heb bij de grens. Een vignet voor Slovenië bijvoorbeeld. Of een vignet voor Oostenrijk.

Droomreis maken

Hoewel we nu twee weken een roadtrip gaan maken door Europa (wat uiteraard dikke prima is, want HALLO vakantie), lijkt het mij fantastisch om voor langere tijd rond te reizen door Europa en het liefst met een elektrische auto alle mooie plekken te bezoeken. Zelf ben ik een grote fan van Europa, want er zijn zoveel mooie plekken te vinden. Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen voor een mooi stukje natuur, kraakhelder water of culturele steden.

Conclusie

Een roadtrip maken geeft een ultiem gevoel van vrijheid en aangezien ik de afgelopen maanden veel gewerkt heb, ben ik meer dan normaal toe aan vakantie. Netflix and chill, maar dan in het buitenland aan een meer met lekker eten. Ik kan niet wachten.

Hoe ziet jouw ultieme roadtrip eruit? 

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Ik houd ook heel erg van roadtrips! Ik ben vorig jaar naar Slovenië en Kroatië geweest, kan het je aanrader. Ben ook groot fan van Europa. Je hoeft inderdaad heus niet perse 20 uur in een vliegtuig te zitten om prachtige dingen te zien. Voordeel van roadtrips vind ik ook dat mijn honden lekker mee kunnen, dan ben ik helemaal gelukkig. 😉

Comments are closed.