Samenwonen | Burgerlijkheid, blijheid om een droger & slechte huisvrouw

Samenwonen | Burgerlijkheid, blijheid om een droger & slechte huisvrouw

Het is al vaker aan bod gekomen: sinds begin van dit jaar woon ik samen met mijn vriend en dat bevalt goed. Ondertussen zijn we alweer ruim een halfjaar verder. Tijd om een aantal dingen te delen die ik tijdens het samenwonen heb geleerd, ondervonden heb of tegenaan ben gelopen. En geloof mij, als je mij een jaar geleden verteld had ik dat heel blij werd van een droger, had ik je voor gek verklaard. Lees je mee?

Burgerlijkheid

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hoe hard ik schreeuw dat ik niet burgerlijk wil zijn, gebeurt dat toch als je nu eenmaal samenwoont en allebei fulltime werkt. Want ja, stiekem is het best fijn om op een vrijdagavond na een lange werkweek op de bank de kroelen met een kopje thee, een dekentje en elkaar. Ook vliegen de weekmenu’s ons om de oren, want ja als je fulltime werkt heb je echt geen zin om elke avond nog naar de supermarkt te gaan. Gelukkig zitten we niet elk weekend thuis op de bank, maar af en toe is dat erg fijn. Net zoals samen schoonmaken of de was doen, dat is toch veel gezelliger.. 😉

img_4836

Blij als een ei met een droger

We wonen in een relatief vochtig (huur)huis. Hoewel dit tot voor kort geen probleem was, merkten we sinds de herfst dat het toch een stuk lastiger is om was in huis te drogen. Als je een vochtig huis hebt en je hangt er ook nog eens natte kleren op, duurt het heel lang voordat de was droog is. Soms duurde het wel een week(!) voordat het droog was. Echter was het ondertussen alweer een beetje gaan stinken. Hierdoor lieten we de was beetje bij beetje liggen en hadden we al snel te maken met een uitpuilende wasmand. Daarom hebben we een mooie en vooral grote wasmand gekocht, zodat de schade nog een beetje mee valt. Ondanks dat we maar met zijn tweeën zijn, produceren we heel wat was per week. Na lang wikken en wegen, besloten we een droger aan te schaffen. Een rip uit ons lijf, want goedkoop zijn ze niet. Toen hij eenmaal geleverd was, was ik zó blij. Bizar hoe blij je kunt zijn met een huishoudelijk apparaat.

Zeer slechte huisvrouw

Jup, ik kan niet anders dan knikken. Hoewel ik mijn studentenkamer iedere keer redelijk goed schoon wist te houden, lukt dat nu opeens een stuk minder goed. Daarnaast heb ik nog maar heel weinig tijd, doordat ik fulltime werk en ook heel wat tijd steek in mijn blog en freelance opdrachten. De tijd die er dan nog over blijft wil ik liever niet besteden aan het schoonmaken van het huis. Dit zorgt ervoor dat ons huis er niet zo netjes bij staat. Daarnaast wonen we nu met twee mensen in een huis, wat zorgt voor meer zooi. En ja mannen zijn nu eenmaal iets anders qua huishouden. Maar ach, dat overleef ik ook wel weer.

Het samenwonen bevalt erg goed en ik denk dat ik wel kan stellen dat we het goed voor elkaar hebben. Beide een fulltime baan, een mooi huisje en elkaar. Op naar de volgende mooie jaren samen.

Heb jij ook wel eens last van struggles tijdens het samenwonen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

6 comments

 1. Darina says:

  Ik woon al heel lang samen maar in het begin was het wel even ‘zoeken’. Mijn man kan goed koken en is eerder thuis, dus dat doet hij. Ik doe de was en maak schoon. We hebben weinig prullaria e.d. dus schoonmaken kost niet heel veel tijd. Boodschappen doen we 1x per week en het bevalt goed zo 🙂

 2. chucky1012 says:

  Fijn dat het goed gaat.
  Het is normaal dat je het druk hebt en na een week hard gewerkt te hebben rust wil.
  Goede oplossing voor jarenlang plezier dat je droge was hebt.
  Je kan ook vocht bakjes kopen in de bouwmarkt.

  Fijne feestdagen Xoxo

 3. Rowena says:

  Leuk artikel! Vroeger toen ik nog bij mijn ouders woonden en mijn moeder heel blij werd van haar nieuwe (huishoudelijke) aanwinsten, snapte ik het ook niet. Ik dacht echt: koop toch wat kleren. Maar sinds ik een jaar samenwoon met mijn vriend, begrijp ik dat gevoel helemaal! Liever meer huishoudelijke dingetjes aanschaffen dan nieuwe kleding of make up! En ja, voor zover een man kan “schoonmaken” doet mijn vriend het ook! Maar het liefst doe je het dan nog een keer zelf! Haha.

 4. Sabine says:

  Zo leuk om te lezen dit soort artikeltjes van jou :)) En zeer slechte huisvrouw is voor mij ook heel herkenbaar hahaha! T scheelt bij mij wel dat mn vriend zeer goed in huishouden is (vergeleken met mij), ben dat jong echt reuze dankbaar wanneer die ineens gaat stofzuigen ofzo. Maar ach, beter een goede girlboss en een slechte huisvrouw dan andersom toch?

 5. Julia says:

  Ik herken me er helemaal in. Wij hadden vooral discussies over hoe we het gingen inrichten en wie wat deed in het huishouden haha. We doen nu samen de boodschappen en we hebben ieder dagen waar we op koken of opruimen.

Comments are closed.