SEO verbeteren? 5 tips!

SEO verbeteren? 5 tips!

Een goede SEO strategie draagt bij aan een goede vindbaarheid van je website. En dat wil je als gaat ondernemen. Tijd om je huidige SEO strategie met een kritische blik te bekijken en te onderzoeken wat je kunt doen om de SEO van je website te verbeteren. Nieuwsgierig hoe je dit kunt aanpakken? Kijk snel verder!

Ga op de stoel van je klant zitten

Voordat je begint, is het heel erg belangrijk om jezelf te verplaatsen in jouw ideale klant. Wat wil jouw ideale klant weten en welke vragen stelt die ideale klant waar die vervolgens een antwoord op wil? Door op zo’n manier terug te beredeneren ontdek je wat klanten zoeken en dus welke keywords relevant zijn voor jouw business. 

SEO verbeteren? 5 tips!

Zoekwoorden analyse

Organiseer een brainstormsessie met collega’s of doe het in je eentje en begin met het uitdenken welke keywords relevant zijn voor jouw business. Waar staat je bedrijf voor, wat zijn je diensten of producten en op welke keywords wil je gevonden worden. Zodra je een lijst met keywords hebt die refereren naar jouw bedrijf, is het belangrijk om te onderzoeken hoeveel concurrentie er is op die keywords. Als er veel concurrentie is, kun je dat accepteren of kiezen voor synoniemen. 

SEO scan

Vaak is er ooit als iets gedaan met SEO, maar is het niet duidelijk wat. Begin daarom met te onderzoeken wat er gedaan is aan SEO en doe een SEO audit. Zodra je dat weet, kun je vervolgens aan de slag met de optimalisatie. Denk aan het plaatsen van interne links op elke pagina, het in orde maken van je meta beschrijving en key woorden. Dit zijn basic tips om je SEO te verbeteren.

>> Meer bezoekers naar je webshop? 4 tips!

Linkbuilding

De waarde van je URL is van groot belang. Hoe hoger je DA (domein autoriteit) en je PA (pagina autoriteit), hoe beter je gevonden wordt in Google. Dit kun je onder andere voor elkaar boksen door ervoor te zorgen dat andere, relevante websites naar jouw website linken. Het liefst ook websites met een hogere DA en PA score dan jezelf. Dit is een belangrijke tip om je SEO te verbeteren.Besteed het uit

Mocht je denken: hier heb ik helemaal geen zin in?! Besteed het uit. Want naast het bovengenoemde stuk, bestaat er ook nog een technisch gedeelte. Er bestaan heel veel SEO specialisten die hier heel goed in zijn en je kunnen helpen met het verbeteren van de SEO van jouw website. Zodat je – voor je het weet – scoort op Google en je meer potentiële klanten naar je website of webshop trekt. 

Besteed jij SEO uit of doe je het zelf?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.