Starten met Pinterest? 9 tips!

Starten met Pinterest? 9 tips!

Pinterest is booming. Daarom starten steeds meer mensen met Pinterest. En dat heeft meerdere redenen. Pinterest zorgt voor een shitload aan traffic voor je website. Of je nu een webshop runt of een blog hebt, het is een hele waardevolle manier om elke dag honderden bezoekers per dag binnen te krijgen. Maar hoe fix je dat? In dit artikel vind je een stappenplan als je wilt starten met Pinterest.

1. Maak een Pinterest account aan

Easy peasy, maar zonder Pinterest account kun je niet beginnen. Maak een account aan, kies voor een lange naam die omschrijft waar je vooral over pint en je bent klaar.

2. Koppel je website

Stap twee is het koppelen van je website. Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je bij statistieken klikken op ‘website’. Je krijgt vervolgens een code die je in de website moet plakken, zodat je je website kunt claimen en Pinterest weet dat die website bij het Pinterest account hoort.

Zodra dat gefixt is, kan het echte werk beginnen en kun je starten met Pinterest in te zetten voor jouw webshop of blog.

3. Creëer een design voor je pins

Het is belangrijk om na te denken over het design dat je wilt gebruiken voor je pins. Als je op Pinterest rondkijkt zie je allerlei designs. Ga na welk design je wilt gebruiken en welke bij jouw huisstijl past.

Je kunt designs het beste maken in Canva of met Photoshop.


Wil je weten hoe ik duizenden bezoekers naar mijn website trek via Pinterest én hoe ik honderden euro’s per maand(!) verdien met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ voor maar €12,95 en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.


4. Installeer de plugin

Je wilt uiteindelijk dat andere mensen vanaf jouw website iets gaan pinnen. Die ene foto van dat lekkere gerecht of die foto van die reis naar Barcelona. Hier zijn een aantal plugins voor, maar de plugin die ik het fijnste vind, is deze: jQuery Pin It Button for Images.

5. Maak voor elk artikel een pin

Nu denk je misschien wat bedoel je? Voor elk artikel (blog) dat je schrijft, maak je een speciale pin. Verticaal, omdat Pinterest een voorkeur geeft aan verticale beelden. Qua breedte mogen de afbeeldingen maximaal 236 pixels zijn en de hoogte mag jezelf bepalen.

Op die pin zet je de titel van je blog en deze pin plaats je vervolgens op Pinterest. Zorg er dus voor dat deze pin in een bepaald design staat, zodat het voor mensen te herkennen is dat die pins van jouw website afkomstig zijn.

Voor dit artikel heb ik uiteraard ook zo’n pin gemaakt. Om je een idee te geven, hoe dat eruit ziet, zie je hieronder de pin voor dit artikel. Als je een webshop eigenaar bent, moet je precies hetzelfde doen. Alleen dan pin je je artikelen. Hierdoor krijg je honderden unieke bezoekers (en dus potentiële klanten) per dag naar je website.

Rocken met je Pinterest? Koop vandaag nog het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ en leer hoe je duizenden bezoekers naar je website trekt en honderden euro’s per maand kunt verdienen.

Starten met Pinterest? 9 tips!

6. Word lid van groepsborden op Pinterest

Om je bereik te vergroten, is het slim om lid te worden van groepsborden op Pinterest. Er zijn er een heleboel waar je lid van kunt worden. Je kunt ze vinden via de zoekbalk in Pinterest.

Op die manier kun je je pins niet alleen delen met je eigen volgers, maar ook met de volgers van groepsborden. Dit is een belangrijke stap als je wilt starten met Pinterest.

Geld verdienen op Pinterest? Oh yes, dat kan en is heel eenvoudig.

7. Pin regelmatig

Het is belangrijk om regelmatig te pinnen. Onder regelmatig pinnen wordt verstaan dat je elke dag minimaal 10 pins re-pinned en dat op diverse tijdstippen. Eigenlijk heel logisch, want zo doe je dat ook op Instagram of Facebook.

8. Plan je pins in met Tailwind

Tailwind is een super fijne app die ik iedereen kan aanraden. Met Tailwind kun je namelijk pins inplannen. Er is een gratis versie, maar daar kun je maar 100 pins mee inplannen en daarna moet je een account kopen.

De kosten voor Tailwind zijn $95 dollar voor een jaar, maar het is het geld echt waard. Met Tailwind kun je ook heel eenvoudig pins van jouw eigen websites of andere websites pinnen en inplannen. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je elke dag pint op verschillende tijdstippen. Wat ook echt een pluspunt is, is dat Tailwind onderzoekt wat de beste tijden zijn om te pinnen, zodat je meer engagement krijgt.

Als je je hier aanmeldt voor Tailwind, mag je Tailwind de eerste maand gratis(!!!) gebruiken, zodat je alle voordelen kunt ervaren. En geloof me, dat wil je!

9. Maak gebruik van tribes in Tailwind

Zodra je Tailwind een beetje onder de knie hebt en de voordelen ervaart, kun je aan de slag met tribes. Wat het inhoudt is, dat je lid wordt van een groep en in die groep wordt er heel veel gepind. Het is de bedoeling dat je elkaars pins gaat re-pinnen.

Het komt een beetje neer op de follow treintjes op Facebook of Instagram. Doordat je de pins van elkaar gaat re-pinnen, krijg je in een korte tijd heel veel bereik en krijg je heel veel traffic.

Ook hier geldt dat je met de gratis versie lid kunt worden van maximaal vijf tribes en maximaal 30 pins kunt toevoegen aan tribes. Er zijn diverse betaalde versies, maar zodra je er eenmaal mee begonnen bent, wil je niet meer anders. Ik krijg dagelijks honderden(!!!) bezoekers per dag(!) via Pinterest. Dus waar wacht je nog op? Dit stappenplan helpt je als je gaat starten met Pinterest.

Maak jij al gebruik van Pinterest voor je website?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Anna says:

    Wat een fijne tips! Ik ben zelf al actief op Pinterest, maar misschien moet ik ook eens aan de slag met Tailwind.

Comments are closed.