Van een studentenkamer naar een appartement

Van een studentenkamer naar een appartement

Ondertussen woon ik alweer bijna een halfjaar samen met mijn vriend en dat bevalt goed. Opeens heb ik veel meer ruimte en heb ik éindelijk een plek waar al mijn kleding bij elkaar ligt. Hiervoor heb ik vier-en-een-half jaar in een studentenhuis gewoond. Dat beviel erg goed. Zo goed, dat ik mijn studentenkamer soms best mis. Toch heb ik nu niks te klagen. Ik woon in een groot appartement met tuin. Het appartement is opgeknapt en er zit een nieuwe keuken in. Dikke prima zou je denken. Toch zijn er ook een aantal minpunten. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: enkelglas. Je zou bijna denken wie heeft er anno 2016 nog enkelglas? Jup, wij wel. Wij huren het appartement, dus gaan er uiteraard niet zelf dubbelglas in laten zetten, maar ik kan je vertellen dat het erg koud is. En nu moet de winter nog echt beginnen. Nieuwsgierig naar de andere verschillen? Lees dan snel verder!

Mijn studentenkamer was zo gek nog niet

Op sommige momenten is het zó koud in huis, dat ik het met zes lagen kleding nog steeds koud heb. Oké, ik ben wel een koukleum, maar dan nog. Reden te meer om extra veel kaarsjes aan te maken voor de gezelligheid. Dat is dan wel weer een voordeel. En oh ja, vocht. Een oud vochtig huis is zeker niet altijd prettig. In mijn studentenkamer had ik laminaat, dikke prima voor een studentenhuis. Na lang kiezen, want ja, er is ontzettend veel laminaat in verschillende dessins, kwam ik uit op een mooie lichte vloer. Na al die jaren dat ik daar gewoond heb, heeft de vloer ook heel wat te lijden gehad. Ik vind het nogal leuk om regelmatig mijn meubels te verplaatsten, waardoor de vloer er niet meer tiptop uitzag. Maar ach dat maakte niet uit.

2016-06-19-10-28-52

Hoewel ik voor studenten begrippen een grote kamer had (zo’n 28 vierkante meter met een vide van 6 vierkante meter), had ik hem helemaal vol geduwd en was het helemaal mijn plekje. Mijn eigen huisje had ik ervan gemaakt. De laatste paar maanden woonde mijn vriend bij mij in, waardoor het erg krap werd. Het was per slot van rekening een kamer voor één iemand. Nu woon ik samen en hebben we veel meer ruimte, maar dat maakt het juist lastig om het gezellig en sfeervol in te richten zoals het eerst was. Best gek eigenlijk, want ik maak nog steeds gebruik van sfeer lampjes, kaarsjes en mooie interieur spulletjes, maar op een of andere manier heb ik nog niet zo’n feeling met dit huis als met mijn studentenkamer. Ik denk dat dat ligt aan de grootte. Hoe stom het ook klinkt. Gelukkig begint ons appartementje steeds gezelliger te worden en is het een kwestie van tijd dat vooral ik mij er ook helemaal thuis voel. Hoop ik. 🙂 Anders nog maar een kleedje kopen voor de gezelligheid en warmte.

Herken je dat gevoel dat het even duurt voordat je huis helemaal als eigen voelt?

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

6 comments

 1. Sandra says:

  Dat lijkt me ook zeker even wennen na zo’n lange tijd ergens gewoond te hebben en vervolgens weer je eigen draai aan een huis te moeten geven.

 2. Jennifer says:

  Haha, ik geloof dat mijn studentenkamer een samenhangender geheel was dan onze benedenwoning nu. Komt natuurlijk ook door het kinderspeelgoed dat overal en nergens ligt. En dat als er een plekje is om iets hoog weg te kunnen leggen het vooral een praktisch verhaal wordt dan een leuk ingericht plekje. Onze schouw ligt bijvoorbeeld vol met afstandsbedieningen, een schroef, een powerbank en twee kabeltjes zodat de grijpgrage handjes er niet bij kunnen. Het komt ook ergens wel dat we eigenlijk hier nog te weinig ruimte hebben en dat er nog steeds voor de nood gekregen meubels niet vervangen zijn voor meubels die we zelf tof vinden. Hetzelfde geldt voor lampen. We hebben hier een oude kroonluchter hangen die bij mijn schoonouders in een oude vervallen kippenschuur hing. Hij past hier in het huis, dus voor nu prima, maar ja, iets met niet mijn smaak en ooit toch zelf een toffe lamp uit willen zoeken. Oh en dan heb ik het nog niet eens gehad over het ratjetoe op mijn vensterbank, de enige plek waar ik plantjes kan laten groeien, dus het staat vol met een babypilea, een avocadopit op water en gestekte vetplantjes. Maar ja, zo gaat dat. In een volgend huis gaat dat vast heel anders!

  • Helemaal mee eens. Het zou gek zijn als als meteen tiptop in orde zou zijn. Je moet ook groeien. Je kunt niet meteen een in paleis wonen. En nee, mijn huis zal nooit zo mooi (en opgeruimd) zijn als een VT wonen huis. Maar dat hoeft ook niet. Er moet geleefd worden. 🙂

 3. Lisa says:

  Ik kan me voorstellen dat je je nieuwe appartementje nog even eigen moet maken, maar ook dat zal wel snel wennen (net als je studentenkamer). Geef het even de tijd en probeer naar de positieve punten van het huisje te kijken. Liefs

 4. Joyce rdt says:

  Dat gevoel van nog niet meteen eigen zijn in je nieuwe huis ken ik wel ja, maar het komt uiteindelijk wel. No worries :). Liefs.x

 5. Mylène says:

  Ik denk dat zoiets altijd tijd nodig heeft, toch? Ik ben in april verhuisd en merk eigenlijk nu pas dat het echt mijn plekje is. In het begin is het altijd even zoeken..

Comments are closed.