De voordelen van zilveren sieraden

De voordelen van zilveren sieraden

Je kent het vast wel: je bent jong en je wil graag nieuwe sieraden kopen. Vroeger ging je dan naar de sieradenwinkel Six om daar een nieuw kettinkje of nieuwe oorbellen te kopen. Als je geluk had, gingen de sieraden zo’n 3 á 4 maanden mee. Daarna waren ze zo verkleurd dat je ze wel moest vervangen. En dan begon het riedeltje weer opnieuw. Waardoor je ongemerkt stiekem best wel wat geld uitgaf aan sieraden. En ondertussen een schatkist vol met ‘nep’ sieraden hebt. Dat moest anders vond ik. Tijd voor échte zilveren sieraden. Destijds als student nog een flinke investering, maar ondertussen weet ik dat ik misschien wel net zoveel geld uitgaf aan prullaria. 

Minder en dus beter

Daarom besloot ik een aantal jaar geleden dat ik geen sieraden meer wilde kopen die niet echt zilver waren. Wel mocht iets gold plated zijn. Want ja: gouden sieraden zijn immers prijzig. Langzaamaan zag ik de voordelen van échte zilveren sieraden in. Mijn ‘neppe’ sieraden – waar ik ondertussen bijna een winkel in kon beginnen – deed ik grotendeels weg en ik kocht alleen nog maar zilveren sieraden of gold plated sieraden. Hierdoor had ik minder sieraden, maar wel van vele betere kwaliteit waar ik jaren of zelfs generaties lang mee vooruit kan. 

Maar wat zijn nu de voordelen van zilveren sieraden? 

De voordelen van zilveren sieraden
De voordelen van zilveren sieraden

Het is duurzamer

Klinkt als een open deur, maar het is zeker weten waar. Zilveren sieraden zijn duurder dan ‘nep’ zilver of dan steel sieraden. Dat betekent ook dat ze niet na 3 of 4 maanden al verkleuren. Je kunt er veel langer mee doen. 

Dit is niet alleen veel beter voor je portemonnee, maar het is ook veel beter voor het milieu. In plaats van mee te doen aan de consumptiemaatschappij, koop je iets waar je heel lang plezier van hebt. Neem als voorbeeld zilveren ringen. Als je daar voorzichtig mee omgaat en ze zo nu en dan een keer een poetsbeurt geeft, kun je er heel lang mee vooruit en lang van genieten

Ze krijgen karakter

Wat is er nu leuker dan het krijgen van een sieraad dat je oma, moeder of tante ooit gedragen heeft? Ik bedoel: het is toch supermooi als je een mooi zilveren sieraad dat al jaren in de familie zit kan dragen?

Zelf heb ik een echte gouden ketting die ik veel draag. Het is een ketting die mijn vader aan mijn moeder heeft gegeven toen ze 5 jaar samen waren. Mijn moeder vindt de ketting niet meer mooi, maar ik ben er heel blij mee! Zo heb ik ook een schakelarmband en een ring van mijn oma gekregen die zij ooit heeft gekregen. Ik draag de sieraden niet dagelijks, maar op speciale momenten vind ik het maar al te leuk dat ik kan zeggen dat deze sieraden van mijn oma zijn geweest.  

Het glanst en ziet er mooier uit

Een ander groot voordeel van zilveren sieraden: écht zilver glanst mooi en je ziet direct dat het kwalitatieve sieraden zijn. Ze zien er mooier uit, glanzen en laten zien dat je een bepaalde smaak hebt. Het straalt kwaliteit uit en dat wil je. Liever kwaliteit uitstralen, dan met ‘neppe’ sieraden dragen.

Wat vind jij het grootste voordeel van zilveren sieraden?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.