5 tips om je verhuizing goed te regelen

5 tips om je verhuizing goed te regelen

Staat er binnenkort een verhuizing op de planning? Dan is het belangrijk om een aantal zaken van te voren te regelen, zodat je zeker weet dat het allemaal soepel verloopt als de verhuizing plaatsvindt. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden en wat moet je regelen? Je leest het in dit artikel.

Zorg voor genoeg handen

Zowel voor de verhuizing als tijdens de verhuizing, is het heel erg belangrijk dat je genoeg handen hebt. Het is fijn om van te voren zoveel als mogelijk spullen in te pakken, zodat je dat niet nog op de dag zelf hoeft te doen. Om dit proces in goede banen te leiden, kan het helpen om hulp te vragen zodat het allemaal wat sneller gaat.

Daarnaast is het fijn dat je tijdens de verhuizing zelf genoeg handen te hebben om te zorgen dat iedereen kan helpen en de verhuizing zelf soepel verloopt.

Ruim eens goed op

Een verhuizing is bij uitstek een goed moment om het e.e.a. een goed uit te zoeken. Heb je al die spullen nog wel nodig of kun je ook wat items verkopen of naar de kringloopwinkel brengen? Een verhuizing is daarentegen sowieso een perfect moment om eens goed na te denken welke spullen je echt nog nodig hebt en welke niet en het begrip ontspullen een belangrijk onderwerp laten zijn.

Zorg voor genoeg gereedschap

Niets is zo vervelend dan dat je wilt gaan starten met het afbreken van je meubels of eindelijk aan de slag wil met het het opbouwen van meubels, dat je niet beschikt over de juiste materialen. Daarom is het goed om van te voren uit te zoeken welke materialen en gereedschappen je wel niet allemaal nodig hebt. Ook is het verstandig om te kijken of je wel de juiste en genoeg spanbanden hebt als je bijvoorbeeld je bank wilt verhuizen met een aanhanger.

De lunch

Minstens zo belangrijk tijdens de verhuizing zelf: zorg dat je genoeg eten en drinken hebt voor de verhuizers en voor jezelf. Want dat komt de verhuizing ten goede.

Regel je administratieve zaken

Als laatste is het belangrijk dat je je administratieve zaken regelt als je gaat verhuizen. Dat betekent zorgen dat je adres aangepast is, de belangrijke instanties weten wat je nieuwe adres is en dat je – zodra je een online bestelling plaatst – je direct je nieuwe adres gebruikt. Wel zo handig. 😉

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.