Wat zijn de laatste woontrends van dit moment?

Wat zijn de laatste woontrends van dit moment?

Met veel plezier keek ik wekelijks naar allerlei woonprogramma’s samen met mijn vriend en dromen we weg hoe fijn het zou zijn als iemand anders je huis inricht. Ook pin ik er graag op los. Je weet wel: zo’n perfect ingericht, sfeervol en warm huis. 

Het is al vaker aanbod gekomen: zelf ben ik hier zo goed in. Sterker nog: ik zou direct tekenen voor een mooi huis dat gezellig ingericht, sfeervol en mooie items bevat. Omdat ik merk dat het toch langzaam een beetje tijd wordt voor wat vernieuwing, ben ik langzaam wat inspiratie aan het opdoen via wel bekende interieur webshops, televisieprogramma’s en natuurlijk Pinterest. Maar wat zijn nu eigenlijk de laatste woontrends van dit moment? Ik ging op onderzoek. 

Mijn interieur wensen van dit moment

Een visgraat vloer. Heeft dit uitleg nodig? Het ziet er zó mooi uit! Net als een zwarte stalendeur. Ook vind ik het heel mooi als je een kast hebt die in dezelfde kleur van de muur is, zodat die als het ware wegvalt in de muur. Daarnaast zijn er nog een aantal andere interieur items die je in veel interieurs terugziet komen, maar dat gebeurt niet voor niets. Het zijn woontrends die op dit moment populair zijn. Of simpelweg handig/modern zijn. Zoals een mooie bohemian badkamer met raam (heb ik nu niet) en een hele fijne spiegel die niet beslaat als je gedouched hebt. Eerlijk is eerlijk: dat wil ik ook wel. 😉

Wat zijn de laatste woontrends van dit moment?
Wat zijn de laatste woontrends van dit moment?

Woontrends op dit moment

Hierboven vertelde ik al kort welke woontrends vaak aanbod kwamen bij “Kopen zonder kijken”, maar er zijn natuurlijk nog veel meer trends. Trends die je veel terugziet komen volgens woonwinkel Eijerkamp zijn als volgt:

  1. Soft shapes and organic textures
    1. De ene stoel is nog aaibaarder dan de andere. Ook zie je veel zachte vormen, wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en texturen en zijn de meubels compact en groot.
  2. Ibiza Finca
    1. Hip, hipper, hipst. Iets wat herkenbaar is voor deze woontrend is de veelzijdigheid aan rotan, bohemian items en veel hout. Het oogt chique, zorgt voor een warm gevoel en je ziet veel natuurlijke kleuren terugkomen.
  3. Comfy Minimalism
  4. Het mag allemaal kleiner, minder en maar het moet wel comfortabel zijn. De manier om te kiezen voor een knusse inrichting waar je niet overprikkeld wordt door allerlei tierelantijnen, maar waar je goed tot rust kunt komen. 

Een eigen fijne plekje

Alle clichés zijn waar: maar nu ik wat ouder word, hecht ik steeds meer waarde aan een fijn eigen plekje. Ik woon op dit moment grotendeels in Barcelona wat uiteraard fantastisch is. Ik bedoel: ik ben onwijs dankbaar dat ik vanuit hier kan werken voor Nederlandse bedrijven, maar de huizen zijn hier niet zoals in Nederland. Je huurt een gemeubileerd appartement en dat Spanjaarden niet zoveel tijd en energie besteden aan hun interieur moge duidelijk zijn. Er staat een leren bank, een bijzettafeltje en een eetkamertafel en stoelen. En that’s it. Dan nog maar niet te spreken over de staat van de meubelen. Zeker nu het wat kouder wordt en je hierdoor ook meer tijd spendeert binnen in je huis, is het extra fijn om fijn plekje te hebben. En dat plekje ga ik niet hier creëren. 

Ik heb natuurlijk nog mijn appartement in Nederland. Zodra de cirkel rond is en ik besluit om voorgoed terug te gaan naar Nederland, wil ik daar het appartement onder handen nemen en het een upgrade geven. Het moet een gezellig en sfeervol plekje worden waar ik mij kan terugtrekken na een dag hard werken, een boek kan lezen, vrienden kan uitnodigen of uren in de keuken staan en iets lekkers op tafel zetten. Stiekem kijk ik hier al naar uit én ben ik al een beetje begonnen. Hallo nieuwe boxspring (fuck you lange levertijd) en hallo nieuwe hoekbank. Nu nog even wachten totdat het er is, zodat ik het stapje voor stapje een fijner plekje kan maken.

Wat vind jij een fijne woontrend op dit moment?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.