Online geld verdienen? 12 tips!

Online geld verdienen? 12 tips!

Geld verdienen was nog nooit zo eenvoudig door de komst van het internet. Online geld verdienen is booming. Je hoeft maar te Googlen en de succesverhalen vliegen je om de oren en terecht. Want het geld ligt voor het oprapen. Het is namelijk geen hogere wiskunde om online geld te verdienen. Wel vergt het soms een investering, maar vaak vooral tijd en geduld. Eén van de redenen dat ik besloot mijn vaste baan op te zeggen, is het feit dat online geld verdienen heel easypeasy is.

Dubbele baan, dubbel salaris?

Tijdens mijn baan als online marketeer ben ik namelijk al begonnen met het bouwen van mijn eigen bedrijf. Een online imperium om geld te verdienen. In de laatste maand dat ik nog fulltime voor een baas werkte en hard trok aan mijn online business, heb ik met mijn online bedrijf maar liefst €1.800,- verdiend. Dit heb ik NAAST mijn salaris van mijn fulltime baan verdiend. Omdat ik ervan overtuigd ben dat ik veel meer uit te halen valt als ik er meer tijd in kan steken, heb ik besloten om 100% voor mijzelf te beginnen, want de kansen liggen voor het oprapen. Echt waar. Ook jij kan online geld verdienen. Daarom deel ik in dit artikel 12 tips hoe je eenvoudig online geld kunt verdienen.Online geld verdienen? 12 tips!

1. Begin een blog

Lekker voor de hand liggend en daardoor ook het meest toegankelijk voor iedereen. Elk mens is uniek beschikt over een bepaald talent. Wat je talent ook is, je kunt er uiteindelijk geld mee verdienen. Of je nu de lekkerste taarten van het land bakt, de mooiste websites bouwt of een vogelliefhebber bent: je kunt erover bloggen. De enige skill die je nodig hebt, is dat je foutloos kunt schrijven.

Aan het begin verdien je geen geld, want je moet wel een bepaald aantal unieke bezoekers per maand hebben. Met 200 unieke bezoekers ga je het niet redden. Het opbouwen van een succesvolle blog waar je geld mee kunt verdienen, heeft tijd nodig om te groeien. Zoals bezoekers, naamsbekendheid, maar ook de SEO van je domein. Maar het is zeker weten niet onmogelijk.

Heb je de ambitie om als digital nomad door het leven te gaan? In dit artikel vind je 11 tips hoe je geld kunt verdienen als digital nomad.

2. Doe mee aan online onderzoeken

Online zijn er allerlei bedrijven waar je mee kunt doen aan online onderzoeken. In ruil voor je antwoorden ontvang je een kleine vergoeding. Je moet geduld hebben, want het gaat niet zo hard. Maar wel een leuk iets om te doen als je aan het wachten bent bij de apotheek of in de trein zit.

Als je je aanmeldt via deze link bij Euroclix, ontvangen we allebei 150 clicks die €1,95 waard zijn. Leuk begin toch? Als je meer wilt weten over de voordelen van Euroclix: ik schreef een uitgebreide blog hoe je geld kan verdienen met Euroclix

3. Start een webshop

Producten in overvloed en online shoppen is populairder dan ooit. Hierdoor is de concurrentie enorm. Om op te vallen tussen de massa, moet je veel uit de kast trekken. Investeer in online marketing en doe net dat stapje extra om klanten tevreden te houden en te zorgen voor steen goede reclame.

4. Verkoop producten via tussen webshops

Wil je liever je producten verkopen via tussen webshops? Dat kan ook. Er zijn veel mogelijkheden. Denk aan Etsy, Ebay, Amazon, Bol.com, Fiverr of bijvoorbeeld Creative Market.

5. Bouw een webshop met affiliatie links

Oké, dit vergt een investering want je moet een webshop bouwen, maar uiteindelijk kun je er veel geld mee verdienen. Het werkt heel simpel. Je maakt een ‘webshop’ die eigenlijk geen echte webshop is. Zodra iemand besluit iets te kopen uit jouw webshop, wordt diegene doorgeleid naar de oorspronkelijke webshop. Dus waar het product vandaan komt. Wanneer iemand iets shopt via jouw link ontvang je daar commissie over. Vaak is dat 10%. Een voorbeeld van een affiliatie webshop is Fashionchick.

6. Begin een (Instagram) cursus

Ook hier kun je weer ideaal gebruik maken van je talent. Waar ben je goed in en beschik je over meer kennis dan iemand anders? Weet je als een geen ander hoe je events moet organiseren? Maak daar dan een online cursus over. Investeer in online marketing, zodat je genoeg kaartjes verkoopt.

7. Schrijf een e-book

Altijd al gedroomd van een eigen boek? Dan is dit je kans. Waar je ook over wilt schrijven, maak een e-book, laat het designen door iemand, investeer in online marketing en zet het in de schijnwerpers.

Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ en ontdek hoe jij duizenden bezoekers naar je website trekt en honderden euro’s per maand kunt verdienen met Pinterest. 

8. Verkoop je eigen foto’s

Ben je een (hobby) fotograaf en wil je daar graag geld mee verdienen? Je kunt je foto’s verkopen op talloze websites, zodat geld verdient door het verkopen van je licentie op een foto.

9. Ga aan de slag als vertaler

Ben je twee- of zelfs drietalig opgevoed of ben je gewoon steengoed in een andere taal? Ga vertalen.

10. Ga aan de slag als freelance online marketeer

De marketingcommunicatie sector is bij uitzet een ideale branche om aan de slag te gaan als freelancer en dus online geld te verdienen. Of je je nu richt op social media advertising, Google Ads of andere online marketingactiviteiten. Het vindt allemaal online plaats.

Ben je nog op zoek naar opdrachten? De vraag is enorm. Kijk eens op de websites als freelancer, PooQ of Jellow. Binnenkort zal ik een artikel delen met alle websites voor freelancers waar opdrachten aangeboden worden.

11. Maak een informatieve website

Vind je een webshop toch een beetje teveel van het goede? Geen probleem. Er zijn genoeg alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan informatieve websites. Simpele websites die je meer informatie geven over bepaalde evenementen in een regio, voorzieningen in een wijk of bijvoorbeeld het parkeerbeleid. Je maakt eenmalig de website en gooit hem vol met advertenties. Zorg voor wat online marketing en linkbuilding, zodat mensen je website ook kennen en je gevonden wordt in Google. Hoe meer verkeer naar je website, hoe meer je verdient. Een voorbeeld hiervan is parkereninRoermond.nl en parkereninSittard.nl.

12. Verdien geld met social media

Geld verdienen via Facebook en Instagram is de laatste tijd wat lastiger geworden door een nieuw, strenger beleid. Maar niet onmogelijk. Verdiep je in de mogelijkheden en de regels per bedrijf. Via Pinterest kun je wel nog heel eenvoudig geld verdienen.

13. Word online coach

Wil je andere mensen helpen? Volg eerst zelf een online cursus tot online coach om vervolgens andere mensen op afstand te kunnen helpen.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om online geld te verdienen en een online onderneming op te zetten. Zoveel dat het te veel zijn om op te noemen. Nog een paar andere mogelijkheden zijn Youtube video’s maken, app ontwikkelaar, video editor of je begint met beleggen. Veel meer risico, maar daardoor kun je er ook meer geld verdienen.Wat is jouw ultieme tip om online geld te verdienen?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Anna says:

    Wat een goede tips, vooral die van de informatieve website! Je moet er maar op komen, haha 😀 Een webshop zou ik niet per se aanraden als je online geld wil verdienen, in de meeste gevallen moet je eerst veel geld investeren. En het duurt wel een tijdje voordat een webshop echt winstgevend is 😀

Comments are closed.