Wil je meer geld sparen? 6 tips!

Wil je meer geld sparen? 6 tips!

Het liefst willen we allemaal een goed gevulde spaarrekening; elke maand geld sparen en een leuk leven lijden, zonder enorm te hoeven bezuinigen. Toch gaat dat niet altijd hand in hand, want soms moet je aan het eind van de maand simpelweg al je rekeningen betalen en dan blijft er weinig over om te sparen. Maar iedereen kan geld sparen, maar het vergt wel discipline. Want soms moet je keuzes maken en is het beter om die ene paar schoenen toch maar niet te kopen en het geld te sparen. Om je een handje te helpen vind je hier 6 tips om meer geld te sparen. 

1. Verander je money mindset

Het allerbelangrijkste om meer geld te sparen, is het veranderen van je money mindset. Dit begint met het creëren van inzicht. Print al je afschrijvingen van het afgelopen halfjaar uit en loop ze allemaal door. Wat zie je? Koop je vaak een koffie op het station of blijkt nu – als je alles bij elkaar optelt – dat je stiekem toch best wel wat geld uitgeeft aan uiteten? Het maakt niet uit, het begint allemaal met het bewustzijn. Bewustzijn van het geld dat er in komt en wat eruit gaat. Dit helpt je om meer geld te sparen.

Wil je meer geld sparen? 10 tips!

2. Zie geld als vrijheid

Veel mensen denken dat het ‘vies’ is om veel geld te verdienen, veel geld te sparen en een goed gevulde spaarrekening te hebben, maar daar is helemaal niets vies aan. Het is toch alleen maar een fijn gevoel dat als je wasmachine kapot gaat, dat je meteen een nieuwe kan kopen als dat nodig is? 

Vrijheid om te gaan en staan waar je wilt

Daarnaast is het belangrijk om geld te zien als een soort van vrijheid. Ultieme vrijheid krijg je pas als je financieel onafhankelijk bent, maar een spaarrekening van €10.000,- zorgt er wel voor dat je minder financiële zorgen hoeft te maken. Hoe meer spaargeld je hebt, hoe groter dat vrijheidsgevoel is. Dit betekent dat – als je wil – je je biezen kunt pakken en een maand naar de Malediven kunt. 

3. Shop altijd in de sale

Eén van de grootste blunders: winkelen in de periode dat er geen sale is. Waarom zou je dat doen? Er zijn altijd meerdere sales per jaar, waardoor je spullen tegen mooie kortingen kunt shoppen en op die manier eenvoudig geld kunt sparen. En voordat je online je aankoop afrekent, bedenk dan dat er misschien wel een kortingsvoucher is bij E-kortingscode. Dit scheelt je dan mogelijk bijvoorbeeld 10% op je aankoop of de verzendkosten.

4. Betaal eerst je spaarrekening

De belangrijkste stap om meer geld te verdienen, is zodra je je salaris binnen krijgt, eerst jezelf uit te betalen. Onderzoek hoeveel geld je elke maand kunt sparen en maak dat geld meteen over naar je spaarrekening.

Wist je dat je elke maand geld kunt verdienen met Pinterest?

5. Maak spaardoelen

Zonder een concreet spaardoel, is het lastiger om ergens naar toe te werken. Dus maar allerlei spaardoelen. Bij bijna alle Nederlandse banken kun je onder je spaarrekening allerlei kleinere subdoelen hangen. Denk aan ‘huis’, ‘auto’, ‘vakantie’, ‘lange termijn’ etc. Je kunt zelf bedenken waarvoor je spaart, maar op die manier maak je het heel concreet. 

6. Stel jezelf de vraag of je het écht nodig hebt

Als je in de winkel bent voor de boodschappen of een nieuw kledingstuk wilt kopen of hebbedingetjes bij de Action: vraag je telkens weer af of je het écht nodig hebt. Vaak is dat niet zo en kun je het veel beter laten liggen om je geld te sparen. Als je het toch écht wilt kopen, is het verstandig om te kijken of je het ergens anders goedkoper kunt krijgen.

Conclusie

Geld sparen is helemaal niet zo lastig, maar het vergt wel discipline. En daarnaast is het belangrijk om te werken aan de relatie die je hebt met geld. Als je geld ziet als een soort van vrijheid en jezelf (je spaarrekening) altijd eerst betaald, kun je écht bouwen aan een goede spaarrekening. Niets is fijner dan kijken naar je spaarrekening die elke maand groeit.

Wat is jouw tip om meer geld te sparen?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Kelly says:

    Leuke tips! Het geen waar men héél veel op kan besparen vind ik toch wel boodschappen. Ik zie altijd mensen met karren vol de supermarkt uitlopen, en dan vraag ik mij toch af waarvoor ze zó veel voedsel nodig hebben. Ik maak altijd op zondag een planning met ons eet schema, daarna maak ik een bijbehorend lijstje met boodschappen en dat haal ik dan maandag in de supermarkt. Ik ben meestal zo’n €25 in de week kwijt en er wordt hier nagenoeg niets weggegooid. 🙂

Comments are closed.