Ontdek de laatste woontrends voor dit najaar 

Ontdek de laatste woontrends voor dit najaar 

Ondanks dat het niet voelt alsof de herfst begonnen is, is dat toch echt het geval. De dagen worden langzaam korter, de blaadjes aan de bomen beginnen te verkleuren en in de nacht koelt het opeens veel meer af. Dat betekent ook dat het hoog tijd wordt om je huis klaar te maken voor de herfst. Maar wat zijn de laatste woontrends voor dit najaar? Samen met Blokker ging ik op zoektocht naar dé musthaves voor in huis. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Van buiten naar binnen

Een van de woontrends van dit najaar is: Nordic Comfort. In Scandinavië weten ze als geen ander hoe je de natuur in huis haalt. Voor Blokker was de natuur dan ook de inspiratiebron voor de woontrend Nordic Comfort. 

Deze woontrend begint met een neutrale, natuurlijke basis. Dat betekent dat je veel natuurlijke kleuren ziet zoals allerlei tinten groen, bruin en beige. Dit wordt vervolgens gecombineerd met grijs groen tinten, natuurlijke materialen zoals hout en woonaccessoires in een organische vorm. Zo zorg je in een handomdraai niet alleen voor een gezellig huis, maar het oogt ook heel rustig door de kleuren en de natuurlijke producten. 

Ontdek de laatste woontrends voor dit najaar 
Ontdek de laatste woontrends voor dit najaar 

Warme kleuren mix

Een andere woontrend die je dit najaar veel ziet is Home of Treasures. Er wordt gewerkt met allerlei warme kleuren voor een extra huiselijk en gezellig gevoel. Denk daarbij aan kleuren zoals donker roze, licht roze, taupe en bruin. 

Deze woontrend is een combinatie van vintage, boho met glamour, oosters, een typische bistro stijl en dat allemaal met een vleugje art deco. Hierdoor kun je met deze woontrend alle kanten op en diverse stijlen met elkaar mixen. Zo zorg je niet alleen voor een persoonlijke touch, maar het draagt ook bij aan een huiselijk gevoel. 

Tip: voeg zachte materialen toe aan je interieur. Kies voor een fluffy poef of een stoffen lampenkap in een warme kleur voor extra gezelligheid in huis.  

Koken in stijl

Naast fijne items voor je woon- en/of slaapkamer, is het ook belangrijk om je keuken klaar te maken voor het najaar. Gelukkig heeft Blokker daar een oplossing voor: beide woontrends zijn namelijk helemaal doorgetrokken. Je kan koken en tafelen in dezelfde stijl als de rest van je huis. Dat zorgt niet alleen voor eenheid, maar is stiekem ook een extra motivatie om lekkere recepten te maken. Zoals bijvoorbeeld overheerlijke pompoen quiche. 

Voor de woontrend Nordic Comfort moet je daarbij denken aan mooie glazen voorraadpotten met een houten deksel, een peper en zoutstel in de vorm van paddenstoelen, een groen grijze braadpan en nog veel meer. 

Voor de woontrend House of Treasures moet je denken aan fijne koffie kopjes in warme kleuren, chique champagne glazen of aubergine kleurige pastaborden. 

Maak je huis klaar

Ben je geïnspireerd geraakt om jouw huis klaar te maken voor de herfst? Wacht niet te lang! De woonaccessoires en kook- en tafel spullen vliegen de deur uit bij Blokker. En daarnaast: hoe eerder je huis gezelliger maakt, hoe langer je ervan kan genieten. 😉 

Welk item ga jij als eerste shoppen?

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Blokker.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *