Zo creëer je je ultieme chill zondag

Zo creëer je je ultieme chill zondag

Je kent het wel: je hebt de hele week hard gewerkt en je kijkt uit naar een moment dat het zondag is en je keihard kunt gaan ontspannen in je eigen huis. Een heerlijk vooruitzicht! Maar hoe creëer je nu zo’n ultieme chill zondag? Wat heb je nodig om dat voor elkaar te krijgen? In dit artikel vind je een checklist die je daarmee gaat helpen!

Comfortabele kleren

Het start natuurlijk met comfortabele kleren. Als je ultiem wilt genieten van je chill zondag, is het belangrijk dat je ook kleren hebt die lekker zitten. Denk aan trainingspakken gemaakt van super zachte stoffen of stiekem de outfit van je partner. Comfortabele kleren zijn een must als je een ultieme chill zondag wil creëren. Het zit toch lekkerder op de bank dan een strakke jeans of een rokje. 

Time to relax

Ga sporten

Nu denk je misschien wat heeft sporten te maken met je ultieme chill zondag? Misschien wil je wel liever languit op de bank liggen en je vooral niet moe maken. Dat kan. De ene vindt het juist fijner om wel een work-out te doen en de ander juist niet. Maar als het zorgt dat jij vervolgens verdiend kunt ontspannen, is het voor jou belangrijk om toe te voegen aan je chill checklijst van komende zondag. 

Haal je lievelingseten in huis of bestel het

Iets anders dat niet mag ontbreken als je je ultieme chill zondag wilt creëren, is natuurlijk je lievelingseten. Zorg dat je al het lekkers waar je zin in hebt in huis hebt of bestel het de dag zelf via één van de flitsbezorgers zodat je zeker weet dat je jezelf kan trakteren op je lievelingseten, snacks en andere lekkere dingen.

Maak een lijstje met je favoriete series

Om te zorgen dat je ook daadwerkelijk kunt ontspannen op je chill zondag, is het verstandig om alvast een kijklijst aan te maken met dingen die je nog graag wilt bekijken. Zo weet je zeker dat je direct kunt starten met ontspannen. Temptation Island is een perfect voorbeeld om te bingewatchen op een zondag. 

Maak een vaste afspraak in je agenda

Ontspannen vergeten we nog wel eens als we weer een drukke week achter de boeg hebben en in het weekend ook nog allerlei verplichtingen hebben of sociaal willen doen. Om te voorkomen dat je in een ratrace terecht komt en ook daadwerkelijk gaat ontspannen, is het slim om eens in de zoveel tijd (elke maand minimaal een keer) een chille zondagochtend of -avond je voor jezelf te organiseren zodat je weer even helemaal kan opladen. Zo voorkom je dat je het vergeet. 

Familie chill dagje

Je kunt er ook een familie chill dagje van maken waarin iedereen in de fijne, comfortabele kleding van Black Bananas rondloopt en zo op zijn of haar manier ultiem geniet van een rustig dagje in het weekend. 

Wat verder niet mag ontbreken zijn fluffy dekentjes die je warmhouden, liters thee en natuurlijk kaarslicht om het ultieme hygge (Deense gevoel van gezelligheid) te creëren. En dan weet ik zeker dat jij jouw ultieme chille zondag hebt gecreëerd. Oh en misschien wel je favoriete boek als je liever wilt lezen in plaats van televisie kijken. 

Wat is jouw tip om te ontspannen op een zondag? 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.