10 tips voor minder prikkels

10 tips voor minder prikkels

Prikkels: de een kan er niet genoeg van krijgen, terwijl de ander er letterlijk doodziek van wordt. Zelf heb ik prikkels nodig. Mijn concentratieboog is nog korter dan die van een forel en ik ben snel verveeld. Of te wel, ik heb constant entertainment om mij nodig. Maar eerlijk is eerlijk; soms word ik er ook doodmoe van en wil ik niets liever dan weg van al het lawaai, de mensen en ben ik op zoek naar een fijn holletje ergens in de natuur. Wil je weten wat mijn 10 tips zijn voor minder prikkels? Kijk snel verder!

De eerste stappen

Regel nummer #1 als je minder prikkels wilt, is jezelf losmaken van de grote stad en ergens naar toe gaan waar je geen last hebt van lawaai, mensen en leg je telefoon weg. Ga naar je eigen huis en creëer daar ergens een fijn holletje. Woon je samen of heb je kinderen? Dan kan het werken om alleen naar het bos te gaan of naar het buitenland. Ergens de natuur in. Het belangrijkste is dat je als eerste probeert zoveel mogelijk prikkels te mijden.

Tips voor minder prikkels

 • Ga de natuur in
 • Plan een weekend vol met self love
 • Boek een hutje op de hei
 • Luister naar een podcast
 • Ga volledig offline, yes ook geen telefoon
 • Wandelen zorgt voor ontspanning
 • Me-time all over the place
 • Ga aan de slag met mindfulness oefeningen
 • Of ga een andere sport beoefenen
 • Boek een trip naar de Alpen. Succes gegarandeerd
 • Lees een goed boek ter ontspanning
 • Ga yoga’n

Verminder je schermtijd

Schermtijd. Er wordt veel over gezegd en geschreven. Schermtijd voor kinderen, maar zeker weten ook schermtijd voor volwassenen. Eén van de manieren waarop mensen last hebben van prikkels is via de mobiele telefoon. Iedere keer dat je door je social media platformen scrolt, ontvang je een shitload aan informatie. Informatie in de zin van prikkels. Dus als je minder prikkels wilt, is het verbannen van je telefoon prioriteit nummer 1.

>> 10 tips om je Instagram foto’s te bewerken

Collecting memories

In plaats van uren van je kostbare tijd te scrollen door je social media kanalen, is het veel belangrijker om genoeg tijd te besteden aan me-time en dierbaren mensen om je heen. Daar draait heb in het leven om. Fijne momenten met leuke mensen. Focus je daarop. En vergeet niet foto’s te maken. Tijdens mijn 3,5 maand in Barcelona, heb ik onwijs veel foto’s gemaakt die mij telkens weer herinneringen aan die fijne en gezellige tijd daar. En als je veel foto’s maakt, mag en kan een goed hoesje voor je telefoon niet ontbreken. Gelukkig heb ik een mooi iPhone 7 plus hoesje. Dus kom maar op met al die mooie herinneringen.

Wat is jouw ultieme tip voor minder prikkels?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

 1. Vanessa says:

  Goede tips! Ik ben heel gevoelig voor prikkels. Dat is één van de redenen waarom ik mijn social media heb verwijderd. Sinds dan heb ik veel meer rust in mijn hoofd.

Comments are closed.