5 tips voor een slaapkamer make-over

5 tips voor een slaapkamer make-over

Sta je er eigenlijk weleens bij stil hoe belangrijk een fijne slaapkamer is? Onbewust spendeer je er veel meer tijd dan je denkt. Als je fulltime werkt, ben je zeer waarschijnlijk meer in je slaapkamerte vinden dan in je woonkamer. Dus, tijd om je slaapkamer een make-over te geven. Er is altijd wel iets dat verbeterd of verfijnd kan worden, zodat je slaapkamer nóg gezelliger wordt. Kijk je mee?

Geef de muur een lik verf

Sta je er eigenlijk weleens bij stil wat een likje verf voor een bepaalde ruimte kan doen? Als je gaat verven is het slim om te kiezen voor een warme kleur, zodat het je slaapkamer een warm gevoel geeft. Let wel op dat je niet té enthousiast wordt en meteen de hele slaapkamer gaat verven inclusief plafond. Kies voor één muur of twee. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een wand voor de helft te schilderen. Of diagonaal. 

Ga voor bruine tinten

Warmte. Dat is wat je wil op je slaapkamer. Maak daarom gebruik van warme tinten als je je slaapkamer een make-over geeft. Kies bijvoorbeeld voor een houten kast, kies voor bruine accessoires of bijvoorbeeld gordijnen in een warme tint. Maar voordat je begint met spullen te kopen, is het slim om eerst inspiratie op te doen. Online of in de winkel zelf. Denk bijvoorbeeld aan meubelwinkel Emob, waar je heel veel items vindt om je slaapkamer naar jouw eigen smaak in te richten. Voor je het weet heb je je eigen slaapkamer omgetoverd tot een onwijs fijne plek om tot rust te komen. 

Zorg voor voldoende opbergruimte

Een slaapkamer gaat er niet gezelliger van worden als het een grote bende is. Zorg daarom dat er genoeg plek is waar je al je spullen kunt opbergen en opruimen. Zodat het een rustige en fijne omgeving is.  

Maak er geen bonte kermis van

Een likje verf is één, maar voorkom dat je er een bonte kermis van maakt. Daar word je alleen maar onrustig van en dat is het laatste wat je wil in een slaapkamer. Zorg voor niet te veel verschillende kleurtinten en niet te veel tierelantijntjes, om je slaapkamer make-over te laten slagen.

>> Op zoek naar een toffe citytrip? Ga naar Kopenhagen!

Creëer je eigen hotelkamer

Worden we niet allemaal heel blij van een fijne hotelkamer? Precies. Als je regelmatig een hotel bezoekt of uren rondneust op Booking.com, dan kun je de nodige inspiratie doen. Ontdek welke stijl je mooi vindt en ga daar verder op borduren, zodat je uiteindelijk je eigen hotelkamer creëert waar je niet meer weg wilt.

Ondanks dat ik pas een jaar geleden ben verhuisd naar mijn nieuwe huis, wil ik – zodra we een nieuw bed gaan kopen – mijn slaapkamer een make-over geven. Destijds heb ik ervoor gekozen om één muur voor de helft in het donkergroen te schilderen, maar ik wil hem graag volledig schilderen, maar dan in het donkerblauw en een eigen hotel chique slaapkamer te creëren. Ik kan niet wachten. 

Wat is jouw tips voor een fijne slaapkamer make-over? 

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.