17 x leuke woonaccessoires

17 x leuke woonaccessoires

Als er iets is wat ik ervaren heb tijdens mijn tijd in Barcelona, is het dat Spanjaarden weinig energie en geld investeren in een fijn thuis. Het is er kil en van leuke woonaccessoires hebben ze nog nooit gehoord. Dit komt natuurlijk omdat het leven in Spanje zich voornamelijk buiten afspeelt. Als je op zoek wilt naar een mooi ingericht huis in Barcelona, moet je goed zoeken. Vaak zie je vooral oude meuk die niet met elkaar matcht en het is er ongezellig.

Om te zorgen dat jouw huis wél een fijn thuis is, vind je hier 17 leuke woonaccessoires om jouw huis gezellig te maken.

Thuis als een eigen, fijne plekje

Eerlijk is eerlijk: tijdens mijn tijd in Barcelona heb ik soms een eigen plekje gemist. Opeens had ik weer te maken met huisgenoten en moest ik de badkamer, wc en keuken delen met 6(!) andere huisgenoten over de hele wereld. Dan pas ontdek je verschillen qua normen en waarden in het huishouden. 😉

In februari was het in de avond nog best koud in Barcelona. Dus op dat soort momenten miste ik een fijne woonkamer met leuke woonaccessoires. Gewoon een gezellig plekje om mij terug te trekken. Overigens heb ik geprobeerd om mijn eigen slaapkamer + werkkamer, zo gezellig mogelijk te maken. Maar het is knap lastig om toffe woonaccessoires hier te vinden.

leuke woonaccessoires 2
Zwarte plaid: €29,95 – Bamboe plantenhouder: €59,95 – Zwarte tijdschriftenrekje: €39,95 – Rieten spiegel: €69,95 – Rotan stoel: €199,95 – Lampje: €74,95 – Kaarshouder: €49,- – Zwart-witte wand: €24,95

Een fijn thuis creëren

Ondertussen is het alweer een jaar geleden dat ik de sleutel kreeg van mijn allereerste koophuis. Een nieuwbouwappartement op de tweede verdieping. Ik ben er onwijs blij mee, maar het is nog lang niet af.

Omdat ik er maar kort gewoond hebt (daarna verhuisde ik naar Barcelona), voelt het nog niet als thuis en is het nog lang niet klaar. Nu ik hier in Barcelona gemerkt heb dat ik een eigen, fijne thuis wel mis, ben ik inspiratie gaan opdoen op Pinterest en wil ik mijn eigen huis zo snel als mogelijk af maken in Nederland, zodat het mijn eigen fijne plekje wordt.

Nieuwsgierig wat ik nog meer miste in Barcelona? Onder andere de Nederlandse supermarkten en – jawel – een stofzuiger.

Rode stoel: €99,95 – Grijs kussen: €34,95 – Bakkerskast: €229,- – Zwarte ijzeren lamp: €69,- – Koperen salontafel: €239,- – Tapijt met plusjes: €129,- – Mand van riet: €29,95 – Vloerlamp: €269,- – Krukje: €79,95

Hout in combinatie met rotan

Op dit moment is het vooral één grote, onsamenhangende ‘bende’ in mijn huis in Nederland. Als iemand dit leest die het appartement van mijn vriend en mij bezocht heeft; yes, ik weet het. Zo erg is het niet. 😉 Toch wil ik meer eenheid creëren en vooral meer gezelligheid, want dat mis ik. Het voelt niet als mijn eigen thuis, terwijl dat wel zo moet zijn. Dus daar moet aan gewerkt worden.

Natuurlijke kleuren

Ondertussen heb ik al de nodige inspiratie opgedaan en wil ik meer werken met natuurlijke materialen zoals hout en rotan. Ook wil ik misschien de roze muur in de woonkamer een natuurlijke kleur geven. Aangezien we ook al een blauwe keuken hebben.

Daarnaast wil ik meer eenheid creëren in leuke woonaccessoires, aangezien we nu zo’n beetje alle kleuren van de regenboog hebben.

Conclusie

Genoeg werk aan de winkel. Om jou een handje te helpen, deel ik alvast een heleboel leuke woonaccessoires die ik ga gebruiken in mijn moodboard, zodat ik mijn huis helemaal klaar kan maken voor de winter.

Wat is jouw ultieme tip voor een gezellig huis?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.