5 tips hoe je erachter komt welke vloer het beste in jouw huis past?

5 tips hoe je erachter komt welke vloer het beste in jouw huis past?

Ruim een jaar geleden tekenden we voor ons allereerste koophuis. Onwijs spannend, want zeg nu zelf: een koophuis is héél serieus. Maar ja, het begon ook wel een beetje te knagen om elke maand een grote zak met geld te betalen voor een huurhuis dat bijna in elkaar viel van de tocht en de vocht. Na lang wikken en wegen, hebben besloten op zoek te gaan naar een koophuis. Iets wat nogal een uitdaging is in deze oververhitte woningmarkt. 

Een zoektocht zonder succes

We bekeken meerdere appartementen, maar vonden nergens een plek die we heel tof vonden. Wel kwamen we een nieuwbouwproject tegen met mooie appartementen van redelijke omvang en een goede prijs. Helaas pisten we naast de pot en waren alle appartementen verkocht. Onze zoektocht ging gestaag verder. Een halfjaar later kregen we opeens een telefoontje van de makelaar van het nieuwbouwproject.

De vorige ‘eigenaar’ kreeg de financiering niet rond en omdat wij op de reservelijst stonden, belde ze ons op om te vragen of we nog interesse hadden. Hell yes! En voor we het wisten, zaten we midden in de klus periode. 

Orde scheppen in de chaos

Als je een (nieuwbouw)huis koopt, moet je een heel veel papieren bij elkaar zoeken en zorgen dat je het kunt betalen. Veel mensen maakten ons gek dat een huis kopen veel stress oplevert. Wat een onzin! Je krijgt een lijst met daarop ALLE papieren die je nodig hebt. Als je zorgt dat je die papieren bij elkaar stopt, is het klaar. Dan hoef je alleen maar te wachten op de goedkeuring. Kind kan de was doen.

Iets wat wel de nodige zorgen baarde was de afwerking van het huis. Alles moest behangen en geverfd worden, leidingen moesten verlegd worden en de zoektocht naar een mooie vloer moest gestart worden. En dat met 0 klus ervaring. Ik kan het niet aanraden.

We hadden bijna een visgraat vloer gekocht, totdat we erachter kwamen dat dat helemaal niet kan in een appartement. Visgraat moet je vastplakken op de ondervloer en dat gaat niet in een appartement vanwege geluidsnormen. Als we het toch wilden, moesten we een zwevende vloer maken..

Hoe kom je erachter welke vloer het beste in jouw huis past?

  1. Vraag het! Je kunt een hele lijst maken met soorten vloeren die je mooi vindt, maar je moet eerst weten of het überhaupt mogelijk is om een bepaalde vloer te plaatsen in je huis. Ga naar een vloerspecialist, die kan je helpen.
  2. Heb je vloerverwarming? Dan zijn de graniet vloertegels die je zo mooi vindt helemaal niet zo’n slecht idee.
  3. Ontdek wat je woonstijl is. Ga rondsnuffelen op Pinterest en maak een inspiratie bord met daarop de verschillende woonstijlen. Uiteindelijk maak je een keuze welke woonstijl je het mooiste vindt en welke vloeren daar het beste bij passen.
  4. Koop een aantal woonmagazine’s, bekijk interieur programma’s of filmpjes op Youtube.
  5. Ga je focussen op vloeren en ga tijdens elk bezoek waar je ook komt naar de vloer kijken om inspiratie op te doen. Het helpt namelijk heel erg om vloeren in real-life te zien in een bepaalde setting.

De keuze is reuze

Vergeet niet dat het aanbod enorm is. Google maar en je vindt genoeg bedrijven in de buurt die vloeren leveren. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een pvc click vloer, want een houten vloer was te duur, een visgraat vloer kon niet en tegels vonden we heel mooi, maar omdat we geen vloerverwarming hebben, hebben we dat niet gedaan. In de badkamer, de wc en het voorraadhok hebben we overigens wel gekozen voor vloertegels. De rest van het huis heeft dezelfde pvc vloer.

Om mijn liefde voor marmer en graniet een beetje te compenseren, hebben we in de keuken gekozen voor een granieten werkblad (love it!).

Welke vloer vind jij het mooist?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.