Zo creëer gezelligheid in huis

Zo creëer gezelligheid in huis

Iedere keer als ik huizen van vriendinnen bezoek, ben ik een beetje jaloers op hun inrichting. Het ziet er altijd helemaal gelikt uit, alsof het uit een boekje komt. Aan werkelijk elk detail is gedacht en ik krijg spontaan het gevoel om te verhuizen en nooit meer weg te gaan. Yes, ik ben een suckervoor gezellige en mooi ingerichte huizen. Zelf ben ik daarentegen niet zo goed in.

En dat heeft twee redenen: enerzijds omdat ik geen interieur designer ben en veel verschillende dingen leuk vindt. Het woord eenheid ken ik niet. Anderzijds zit ik graag op mijn geld. Nee, grapje. Wel vind ik het zonde om veel geld te investeren in een huis als je er toch bijna niet bent (lees: fulltime werken, nodige borrels etc.). Toch zou ik willen dat ik er beter in was. Daarom vind je hier tips hoe je gezelligheid creëert in je eigen huis. Let’s go!

Kies de juiste raamdecoratie

Leuk hoor ramen, maar je moet er wel iets voorhangen. Je kunt voor de simpele optie gaan en gordijnen voor je ramen hangen. Of kiezen voor jaloezieën. Houten jaloezieën. En het liefst in een donkere kleur voor een chique en vooral sfeervolle uitstraling. Nummer #1 voor gezelligheid in je huis te creëren. 

>> Hoe richt je een huis in als je partner een andere smaak heeft?

Eigen, fijne plekje

Waarschijnlijk hoef ik niet uit te leggen waarom een eigen fijne plekje zo belangrijk is. Je eigen huis moet een fijne plek zijn om je terug te kunnen trekken, jezelf te zijn en te ontspannen na een drukke werkweek. Van mijn studentenkamer had ik destijds zo’n fijne plek van gemaakt, maar dat is mij nog niet gelukt in de twee daarop volgende huizen. Werk aan de winkel dus. 

Ga voor een lichtplan

Licht is bepalend voor de hele ruimte. Voorkom dat je schijnwerpers aanschaft, maar maak een degelijk plan waar je welke lichtbron wilt gebruiken. Het belangrijkste is dat je gebruik maakt van gezellige, sfeerlampen

Candle light + warme dekentjes

Heeft dit nog een toelichting nodig? Zorg voor voldoende kaarsen in huis, zodat je het altijd gezellig kunt maken met kaarsen en schaf een mooi dekentje aan waar je iedere keer lekker onder kunt liggen. 

Vergeet niet dat het geen zin heeft om gezelligheid te creëren in een rommelig huis. Dus zorg dat je een opgeruimd huis hebt waar je je volledig kunt ontspannen en je batterij weer kunt opladen.

Wat is jouw ultieme tip voor gezelligheid in huis? 

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.