5 x tips voor citytrip in het najaar

5 x tips voor citytrip in het najaar

Het is volop herfst. Een goed excuus om jezelf te trakteren op een citytrip. Of je nu zin hebt om nog wat zonnestralen mee te pakken of toch liever de kou opzoekt, het kan allemaal. Om je een handje te helpen, vind je hier 5 citytrips voor in het najaar. Kijk je mee?

Waarom een citytrip in het najaar een aanrader is

Elk jaar is het weer wennen die overgang van de zomer naar de herfst. Hoewel de herfst zeker weten zijn eigen charmes heeft, zitten maar weinig mensen te wachten op deze regenachtige herfst zoals de afgelopen week. Tijd om jezelf te verwennen met een citytrip. De keuze is reuze, want wie zegt dat je in het vliegtuig moet stappen om het leuk te hebben? Je kunt ook in Nederland op citytrip gaan of juist kiezen voor een hutje op de hei; een tinyhouse midden in de natuur om een weekend tot rust te komen bijvoorbeeld. Maar je kunt natuurlijk ook doorsparen voor een reis naar Australië volgend jaar.

5 x tips voor een citytrip in het najaar.

Barcelona

De allergrootste Barcelona fan hier! Nadat ik dit jaar ruim 3 maanden in Barcelona woonde, ben ik een nog grotere fan geworden van deze stad. Een perfecte get-a-way voor een citytrip in het najaar als je naar de zon wilt, misschien ook nog een strandwandeling wilt maken en ondertussen wilt genieten van een bruisende stad, heerlijke tapas en verrukkelijke sangria. 

Ljubljana

Slovenië is een dikke vette aanrader in het algemeen. De natuur is er prachtig. Maar de hoofdstad is ook een aanrader. Het is relatief klein en daardoor prima voor een weekendje lang genieten. Mocht je denken dat het heel Oost-Europees aanvoelt, dan heb je het mis. Ljubljana is erg modern en zelf best wel een beetje duur. De prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland. Alhoewel je verwacht dat het goedkoper is. 

Zagreb

Cultuur snuiven? Dan is Zagred een aanrader. De hoofdstad van Kroatië. Het is een prachtige stad, met veel interessante gebouwen, musea en er is genoeg te doen. Wist je dat er tot 1995 oorlog was in Zagreb? Leuk weetje, het is er heel goedkoop. En mocht je een uitstapje willen maken naar de natuur, bezoek dan het National Park Plitvice Meren. 

Stockholm

Een perfecte citytrip voor het najaar. Het is er koud, dus zorg dat je je goed aankleedt en zoek een gezellig verblijf uit om het Deense hygge gevoel te creëren. Haal je winterjas uit de kast en hop van hotspot naar hotspot en drink ondertussen liters warme chocomel. Of gluhwein.

>> 5 x leuke vakantieparken om te bezoeken tijdens de herfst

San Sebastian 

Dit is oprecht één van de mooiste steden van Spanje. Hoewel het weer soms wat lastig in te schatten is, is dit ook eentje voor je op je lijst als je een citytrip in het najaar wilt maken. De fantastische stranden, de hoge rots partijen, de gezellige binnenstad en de lekkere restaurants. En je kunt zelfs een dagje tripje maken naar Bilbao en een bezoek brengen aan het Guggenheim museum. 

Ga jij op citytrip dit najaar? 

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

Comments are closed.