Eigen woonstijl ontdekken? 5 tips!

Eigen woonstijl ontdekken? 5 tips!

Superleuk! Je hebt nét de sleutel gekregen van je nieuwe optrekje en langzaamaan ga je nadenken over de inrichting. Eerst nog wat klussen hier en daar en dan mag je beginnen. Beginnen met de inrichten van je eigen plek. Maar waar moet je beginnen als je niet weet wat je eigen woonstijl is? Want hoe heet het de stijl die je mooi vindt of misschien heb je wel helemaal geen eigen woonstijl?! Daarom vind je hier 5 tips om je eigen woonstijl te ontdekken.

Samenwonen en verschillende smaken

Als je gaat samenwonen, kan het zomaar zijn dat je partner een hele andere interieur smaak heeft dan jou. Op zich niets mis mee, maar wel super onhandig. Jij wilt een moderne keuken en hij een boeren keuken met een porseleinen spoelbak. Om het proces iets te versnellen en om je leven een beetje makkelijker te maken, helpt het om een moodboard te maken. Gewoon op Pinterest. Als je overigens alleen bent, is dit ook een handige tip om te ontdekken wat je woonstijl is.

Eigen woonstijl ontdekken? 5 tips!

Hoe ga je te werk?

Ga allemaal woonstijlen verzamelen die je mooi vindt en je partner doet hetzelfde. Je creëert op die manier inzicht in de verschillende woonstijlen die jullie mooi vinden, maar zorg er ook voor dat je aan de hand van je moodboard verbanden kunt gaan leggen welke woonstijl je nu zelf het mooiste vindt.

>> Boost aan verkeer naar je website? Pinterest gaat je helpen!

Maak een specifiek moodboard

Zodra je weet wat je mooi vindt, ga je uitzoeken wat voor een verschillende woonstijlen het zijn. Vaak staat bij de beschrijving van de pin op Pinterest erbij wat voor een woonstijl het is. Zo niet, kun je op de pin klikken en dan kom je op een website. Daar kun je dan achterhalen om welke woonstijl het gaat. En dan is het de kunst om een moodboard te maken in een en dezelfde woonstijl waar je helemaal lyrisch van wordt.

Kies voor gangmakers

Nu denk je misschien, wat? Maar je hebt een aantal essentiële items in je huis die een bepaalde sfeer afgeven in huis. Denk aan de keuken of de bank. Het werkt het makkelijkste om te starten met een aantal basis elementen uit een bepaalde woonstijl, zodat je daar verder op kunt borduren.

De bank neemt vaak een prominente plek in in de woonkamer, dus het is goed om te ontdekken welke woonstijl je mooi vindt en welke bank daarbij past. Voor banken inspiratie, kun je bankstyle.nl bezoeken. Zij hebben allerlei soorten banken in verschillende woonstijlen.

Conclusie

Dit gaat je helpen om je eigen woonstijl te ontdekken en daarnaast is het handig om interieur winkels te bezoeken, rond te neuzen in ouderwetse interieur folders en blogs te bezoeken. Succes!

Wat is jouw woonstijl?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Sanne says:

    Ik zit op dit moment midden in dat proces van samen uitvinden wat we allebei leuk vinden. Gelukkig is het niet zo extreem als het voorbeeld dat jij schetst haha, maar toch… Nog best een hele uitdaging. 😉

Comments are closed.