8 mogelijkheden om een online bedrijf te starten

8 mogelijkheden om een online bedrijf te starten

Het hebben van een eigen online bedrijf óf werkzaam zijn als freelancer, is voor veel mensen een grote droom. Zelf je verantwoordelijkheid nemen en zelf bepalen wanneer je gaat werken. Het liefst moet het werk ook nog locatie-onafhankelijk uit te voeren zijn, zodat je als digital nomad door het leven kan en naast je werk, alle vrijheid hebt om de wereld rond te reizen. Want de enige vereiste om te kunnen werken als digital nomad, is dat je een internetverbinding hebt. En laat dat nu geen rocket science zijn. Nieuwsgierig naar de 8 mogelijkheden om een online bedrijf te starten? Lees dan snel verder.

Freelance copywriter

Als freelance copywriter, heb je eigenlijk – op een computer na – niets nodig om een eigen online bedrijf te starten. Er zijn talloze websites waar je je diensten kunt aanbieden, maar er zijn ook genoeg plekken waar je kunt reageren op opdrachten. Of je nu vanuit je strandbedje in Spanje of in Nederland achter de keukentafel reageert, dat maakt niet uit. Zolang je de opdracht netjes uitvoert en betaalt krijgt, is dat natuurlijk top.

Deze websites zijn interessant voor opdrachten:

Graphic designer

Om als graphic designer aan de slag te kunnen, heb je naast een laptop met de benodigde programma’s, ook kennis van het vak nodig. Als graphic designer kun je ook reageren op de bovenstaande websites voor interessante opdrachten om op die manier aan nieuwe opdrachten te komen. Daarnaast kun je ook bijvoorbeeld een online shop via Etsy beginnen waar je je eigen graphic design aanbiedt. Denk aan WordPress thema’s, lettertypes, planners en noem het maar op.

Dit zijn voorbeelden waar je eenvoudig een online shop kan beginnen om graphic designs te verkopen:

Influencer op Instagram

Tsja, je kunt ook nog altijd je hoop vestigen op het feit dat je misschien wel een heuse influencer gaat worden waarmee je heel veel geld kunt verdienen. Het enige nadeel is wel dat het veel tijd en effort kost om een community op te bouwen en dus een achterban aan volgers te creëren en dit te onderhouden. Dit ga je niet binnen een paar maanden opzetten. Dus als je hier uiteindelijk geld mee wilt verdienen, moet je wel een lange adem hebben. En vergeet niet dat er héél veel concurrentie is.

Geld verdienen via Pinterest? Dat kan!Social media manager

Social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Veel bedrijven weten dat ze online zichtbaar moeten zijn, maar helaas blijkt het in de praktijk toch lastig te zijn om interne werkzaamheden prioriteit te geven. En daarnaast zijn er genoeg social media managers die er vaak meer verstand van hebben dan de gemiddelde communicatieadviseur. Regelmatig verschijnen via de verschillende freelance platformen, opdrachten van bedrijven die op zoek is naar iemand die hun social media kanalen wil onderhouden en aan de slag wil met social media advertising. Wederom een simpele mogelijkheid om online een eigen bedrijf te starten.

Bloggen

Open deur.. Zodra je een bepaalde community hebt opgebouwd, een mooi aantal unieke personen per maand hebt die je blog bezoeken, social media kanalen met een aantal volgers en een mooie website, kun je op een hele eenvoudige manier online geld verdienen. Hoe hoger je PA of DA, hoe meer geld je krijgt. Hoe je ervoor zorgt dat deze ratings hoger worden, lees je *hier*. Geld verdienen via je blog is écht de makkelijkste manier om online geld te verdienen. En vergeet niet; je kunt heel veel geld verdienen. Grant Sabatier van Millennial Money verdiende in 2017 meer dan 4(!) ton met zijn blog..

Nieuwsgierig hoe jij geld kunt verdienen met je blog? Lees dit artikel -> 7 tips hoe je geld kunt verdienen met je blog.

Affiliatie marketing

Het is al vaker aan bod gekomen. Ik ben fan van affiliatie marketing en het is voor mij een hele simpele manier om geld te verdienen. Simpel gezegd deel je een ‘speciale’ link onder een grote doelgroep, als er dan iemand iets koopt via jouw link ontvang je commissie. Vaak 10%. Als je dit meerdere keren per dag hebt, gaat het bedrag aardig aantikken.

Affiliatie marketing kun je inzetten via je blog, je social media kanalen, via Pinterest, maar ook via losse informatieve websites. Een tijdje terug heb ik een artikel geschreven met daarin 3 tips om van affiliatie marketing een succes te maken. Hier vind je allerlei voorbeelden hoe ik geld verdien via affiliatie marketing. Tipje van de sluier: de websites parkeren in Roermond en parkeren in Sittard zijn nieuwe websites waar ik geld mee verdien via Google Adsense.

Wil je weten hoe ik duizenden bezoekers naar mijn website trek via Pinterest én hoe ik honderden euro’s per maand(!) verdien met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ voor maar €12,95 en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.

Verkoop handgemaakte producten via Etsy

Etsy ken je vast wel. Het is een groot platform waar je allerlei soort (nieuwe) spullen kunt verkopen. Ben je een meubelmaker en wil je je meubels online verkopen? Via Etsy kun je ze verkopen. Als je handgemaakte sieraden maakt of bijvoorbeeld zelf kussens maakt, ook dit kun je ideaal verkopen via Etsy. Door de grote internationale bekendheid, is de kans groot dat je er sales uithaalt.

Maken van een online training

Het maken van een online training is een mooi voorbeeld van passief inkomen. Je besteedt er aan het begin heel veel tijd aan, zodat je een top online cursus neerzet, je gaat aan de slag met de marketing, zodat mensen zich gaan inschrijven. Vanaf dat moment ben je ‘klaar’ en kun je geld verdienen. Uiteraard moet je de online cursus of training af en toe aanscherpen en up-to-date maken én een beetje marketing kan ook geen kwaad, maar verder hoef je er niet veel aan te doen. Ditzelfde geldt voor een e-boek of een echt boek.

Wil jij ooit een online bedrijf beginnen? Dit zijn 8 mogelijkheden om een online bedrijf te starten, maar je hebt uiteraard nog veel meer mogelijkheden om online een bedrijf op te zetten en online geld te verdienen.

Is het ook jouw droom om een online bedrijf te starten?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Saskia says:

    Mooie tips, thnx! Ben me zelf de laatste tijd meer aan het verdiepen in affiliate en betaalde blogs. Ik ga dan ook vooral hier en daar even doorklikken

  2. Van deze 8 mogelijkheden zijn er inderdaad enkelen die heel moeilijk om er werkelijk meteen je loon of een extra bijverdienste uit te halen. Je moet al gaan combineren en dan moet je ook heel veel geluk hebben. Creativiteit en talent zijn dus heel belangrijk om graphic designer, verkoper van zelfgemaakte spullen op Etsy of copywriter te zijn/worden.

    • Diolifestyle says:

      Je moet vooral bereid zijn keihard te werken en er alles voor te geven. En als je er zelf in gelooft, komt het wel goed. Het is zeker geen makkelijke weg, maar wel mogelijk. 🙂

Comments are closed.