Balkon opfrissen? 5 tips!

Balkon opfrissen? 5 tips!

De afgelopen weken hebben we genoten van heerlijk zomers weer. Grote kans dat je ook de nodige tijd doorgebracht hebt in je tuin of op je balkon. Hoogtijd om je balkon weer eens lekker op te frissen. Want hoewel een balkon vaak alleen in het voorjaar een grote schoonmaakbeurt of een upgrade krijgt, kun je dat natuurlijk veel vaker doen. Je huis maak je ook niet maar één keer per maand schoon. 😉 Om je een handje te helpen, vind je hieronder tips om je balkon op te frissen én wat balkon inspiratie.

1. Maak je balkon grondig schoon

Als je de nodige tijd hebt doorgebracht op je balkon, is de kans groot dat het wel een opfrisbeurt kan gebruiken. Haal je balkon tijdelijk leeg, maak de balustrade eens goed schoon, lap ook maar meteen je ramen als je toch bezig bent en schrob de vloer. Dit is de eerste stap naar een fris balkon.

Balkon opfrissen? 5 tips!

2. Kies voor vers groen

Waarschijnlijk heb je hier en daar al een aantal planten staan, maar af en toe wat verse, groene planten kan geen kwaad. 😉 Zelf heb ik – omdat we niet zoveel privacy hebben op ons balkon – een grote, groene Laurierkers gekocht die zorgt voor ietwat privacy aan de zijkanten. Toch wel fijn! Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een Photinia leiboom of Wisteria, beter bekend als blauwe regen. Uiteraard zijn er nog veel meer heesters en leibomen die zorgen voor meer privacy. Of gewoon gezelligheid op je balkon.

3. Ruim overbodige spullen op

Van een rommelig balkon wordt niemand blij. Daarom is het aan te raden om alle overbodige spullen op te ruimen. Op die manier voorkom je ook dat je balkon een plek wordt waar je snel even je sportschoenen neer gooit of ander rommel laat slingeren.

4. Geef je muur een frisse kleur

Een andere optie hoe je je balkon kan opfrissen, is door de muur in een felle kleur te schilderen. Mocht je niet zo van felle kleuren houden, kun je er ook voor kiezen om hem wit te schilderen of een aarde tint. Een net geschilderde muur ziet er toch meteen een stuk frisser uit.

>> Woonplezier vergroten? 5 tips!

5. Koop een aantal sfeermakers

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je balkon helemaal gaat volstoppen met allerlei spullen als je hem wilt opfrissen. Wel is het leuk om een aantal leuke eyecatchers te kopen, waardoor je balkon er een stuk gezelliger uitziet. Denk aan gezellige stringlights, een spiegel waardoor je balkon groter lijkt of een balkon bar. Wat ook heel erg helpt bij het opfrissen van je balkon, is een mooi vloerkleed.

Conclusie

Naast de bovenstaande tips zijn er nog veel meer tips om te zorgen dat jouw balkon er een stuk frisser uit komt te zien dan daarvoor. Koop bijvoorbeeld een aantal mooie sierkussens om je loungebank toch iets meer aan te kleden of ga op zoek naar pareltjes bij de kringloop.

Hoe ziet jouw balkon eruit?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.