Je woonkamer opknappen: 5 tips

Niets is fijner dat thuiskomen in een huis waar je je ook echt thuis voelt. Een plek waar je je lekker kunt terugtrekken en waar je volledig tot rust kunt komen na een dag hard werken. Om te zorgen dat je daar een fijn plekje van creëert, vind je hieronder 5 tips om je woonkamer op te knappen. Lees je mee?

Geef de muur een nieuw likje verf

Heb je alleen witte muren in je huis of ben je juist de huidige kleur van de muur helemaal zat? Ga dan op zoek naar een andere kleur voor aan de muur. De kleur kan direct zorgen voor een andere, gezelligere sfeer in je woonkamer. Ook kan het uitmaken om te kiezen voor een warmere tint in plaats van een koelere tint zodat dat ook zorgt voor een warme en fijne uitstraling.

Als je alles wit hebt in je woonkamer kan het heel kil aanvoelen. Door enkel 1 muur een kleur te geven kan dat al heel veel uitmaken.

Je woonkamer opknappen: 5 tips

Ruim eens goed op

Trek er een avondje of een zaterdag vooruit om eens heel goed en vooral kritisch door je huis te lopen. Welke troep kan weg, welke meubels wil je wellicht vervangen en welke spullen kun je een tweede leven geven via de kringloop of bijvoorbeeld Marktplaats.

Vaak komen er steeds ongemerkt veel spullen bij in je woonkamer waardoor het al heel snel vol en rommelig wordt. Daarom is het juist fijn om af en toe even een grote schoonmaak te doen. Daar wordt je woonkamer ook alleen maar gezelliger van.

Hang gezellige dingen aan de muur

Om te zorgen dat het wel wat gezelliger wordt in je woonkamer, kun je kiezen voor grote lijsten aan de muur. Je weet wel van die gezellige prints in mooie nude tinten of juist posters in felle kleuren. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een leuke (familie) foto voor aan je muur. Voor welke optie je ook gaat, het zorgt er gegarandeerd voor dat je woonkamer een stuk huiselijker wordt.

Investeer in een nieuwe vloer

Investeren in een nieuwe vloer is niet niets. Het is vaak best duur, maar vergeet niet dat je wel heel erg lang met je vloer vooruit kunt. Als je nu een (koud) steenvloer hebt of bijvoorbeeld laminaat dat eigenlijk niet meer zo mooi is, kun je ook kiezen voor pvc vloeren. Deze vloeren gaan lang mee, kunnen veel hebben en zien er mooi uit.

De visgraat pvc vloer is op dit moment helemaal hip and happening waardoor je woonkamer er sowieso een stuk stijlvoller uitziet.

Breng een bezoek aan de kringloopwinkel

Je hoeft niet direct een grof vermogen uit te geven aan nieuwe meubels of andere spullen voor in je woonkamer als je die gaat opknappen. Breng eens een bezoekje aan de kringloopwinkel daar kun je voor een prikkie hele leuke dingen op de kop tikken die zorgen voor een gezellige woonkamer.

Conclusie

Als je je woonkamer wilt opknappen zijn er genoeg opties. Ook is het slim om wat nieuwe planten te kopen. Dat zorgt ook direct voor een gezellige woonkamer. Zelf heb ik recent de kneusjes plantenbox van Plantje.nl besteld waardoor ik voor twee tientjes een vol met planten heb gekregen.

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.