5 tips voor de ultieme me-time dag

5 tips voor de ultieme me-time dag

Heb je een lekker dagje voor jezelf? Geniet er natuurlijk goed van! Zo’n me-time dag kun je besteden zoals jij wilt. Misschien ben je op zoek naar inspiratie. Van begin tot eind van de dag: hier vind je onze tips.

Start met een ontbijt (of brunch)

We starten in de ochtend. Hopelijk heb je heerlijk geslapen voorafgaand aan je vrije dag! Of je nu vroeg opstaat of juist uitslaapt, dat is natuurlijk helemaal aan jou. Neem in ieder geval rustig de tijd om wakker te worden. Dan is het tijd voor je ontbijt (of brunch, als je lekker lang bent blijven liggen). Maak je favoriete ontbijt klaar, denk aan broodjes of juist yoghurt. Trek in een warm ontbijt? Dan is havermout bijvoorbeeld een goede optie. Bereid daarbij een smaakvol kopje koffie. Een aromatische en fluweelzachte koffie van Iperespresso is perfect om de dag mee te beginnen. Je kunt je ontbijtje daarbij afsluiten met iets zoets, zoals een stukje chocolade. Dat is smullen!

Ga naar buiten toe

Is het een mooie dag? Ga dan lekker naar buiten toe! Maak een wandeling in de natuur, ga naar het strand, park of bos. Het is maar net wat er bij jou in de buurt te doen is. Al is het natuurlijk ook een optie om wat langer te reizen, als je zin hebt in een dagje strand bijvoorbeeld. Het daglicht doet je in ieder geval goed. Je kunt buiten relaxen of juist voor een activiteit kiezen. Wil je liever relaxt hangen op een loungestoel of juist wandelen, fietsen of een andere sport beoefenen? Ga hierin vooral na waar je behoefte aan hebt. Extra tip: neem je eten en drinken gewoon mee op pad. Je kunt bijvoorbeeld Dolce Gusto koffie in een thermosfles meenemen, om onderweg van te genieten. Ook een boterham of andere lunch kun je prima meebrengen.

Pak je hobby op

Een vrije dag is een uitgelezen moment om je hobby op te pakken. Wat je hobby ook is! Of probeer juist een nieuwe hobby uit, ook dat is zeker een aanrader. Tekenen, schilderen, knutselen of schrijven: er is genoeg om uit te kiezen. Je hoeft de verwachtingen daarbij niet hoog te leggen, maar het is gewoon bedoeld om van het creatieve proces te genieten. Ook het spelen van een muziekinstrument is een mooie hobby. Of denk aan vissen, fotograferen of tuinieren, als je liever een hobby in de buitenlucht uitvoert. Hier kun je uiteraard ook weer tussen afwisselen. Of duik je liever de keuken in om een nieuw recept te testen? Ook dat is een heerlijke hobby, om achteraf zelf ook nog eens van te kunnen smullen.

Hang op de bank

Je hoeft niet altijd spannende avonturen mee te maken op een vrije dag, als je daar geen zin in hebt of geen energie voor hebt. Als je zin hebt in een rustige dag, kun je ook gewoon heerlijk gaan hangen op de bank. Pak je favoriete boek of tijdschrift erbij en duik helemaal in het verhaal. Of kijk naar een serie of film. Ook muziek luisteren is een goede tijdbesteding. Of zet je liever een interessante podcast op?

Ontspan ’s avonds

Is het eind van de dag langzaam maar zeker in zicht? Dat is een mooi moment om te ontspannen. Neem bijvoorbeeld een bad. Gebruik je favoriete badproducten en neem de tijd om te genieten van het warme water en de rust. Ook een warme douche is een aanrader, al helemaal als het een gure dag is. Je kunt er zelfs een heel spa-moment van maken, met een gezichtsmasker of haarmasker erbij. Maar je kunt ook de tijd nemen voor yoga of meditatie om tot rust te komen. Neem – zeker in de avond – een pauze van je telefoon, tablet of computer. Je mail en social media bekijk je morgen wel weer. Zo kom je tot rust en leef je meer in het moment. Dat is dus sowieso een aanrader voor een me-time dag! Deel je me-time moment op jouw manier in. Met deze tips lukt het je om alles eruit te halen! En zo laad je weer helemaal op, of je nu voor een ontspannen of een actieve dag. 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *