Duurzame smartphone kopen? Hier moet je opletten

Duurzame smartphone kopen? Hier moet je opletten

Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt. Het is niet gek dat Vinted, een platform voor tweedehands kleding, in korte tijd zo populair is geworden. Zelf ben ik een groot fan van Vinted. Ik probeer zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Zo heb ik geen auto, geen kinderen, eet ik nagenoeg geen vlees en kijk ik eerst of ik een nieuw item tweedehands kan kopen voor ik direct iets nieuws koop. Zo ook met elektronische apparaten als telefoons en laptops. Er zijn immers al zoveel spullen op deze wereld.  

Duurzaamheid belangrijk?

Ik reis veel en graag. Niet per se het duurzaamste, maar ik probeer zoveel mogelijk duurzame keuzes te maken tijdens de reizen die ik maak. Wat mij opvalt is dat ikzelf in een duurzaamheid bubbel zit. In mijn omgeving is het heel normaal om in het dagelijks leven bezig te zijn met duurzaamheid. Maar zodra je in Zuid-Europese landen bent zoals Spanje of Griekenland lijkt dat niet aan de orde. Telkens als ik aan het reizen ben, schrik ik weer van de hoeveelheid afval in de bergen en de illegale vuilstorten. Duurzaamheid is heel belangrijk. Als we de wereld willen redden, moeten we nu – met zijn allen – stappen zetten in de goede richting en dus ook refurbished producten kopen.  

Koop refurbished producten

Wist je dat je heel veel elektronische apparaten tweedehands kan kopen? Fixje verkoopt refurbished iPhones, laptops, AirPods en nog veel meer. Superslim. Op die manier recyclen ze, voorkomen ze e-waste en zorgen ze ervoor dat elektronische apparaten een tweede leven krijgen.  Want waarom zou je iets nieuws kopen als je ook met korting een nieuwe iPhone (of een ander elektronisch apparaat) kan kopen die opgeknapt is en zo goed als nieuw is? Dat is niet alleen duurzaam, maar het bespaart je ook veel geld.  

Let op het keurmerk 

Wil je een duurzame smartphone kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, waaronder het keurmerk. Fixje beschikt over het Keurmerk Refurbished en verkopen refurbished iPhones met Keurkmerk. Zo weet je zeker dat je het product aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet.  

Check de garantievoorwaarden

Elk aanbieder van refurbished apparaten heeft andere garantievoorwaarden. Voor je een duurzame smartphone koopt, is het slim om je te verdiepen in de voorwaarden. Dan weet je zeker dat je garantie ontvangt als je telefoon kapot gaat.  

Controleer de aanbieder

Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat – als je een nieuwe duurzame smartphone koopt – de aanbieder wel betrouwbaar is. Hier kom je achter door te Googlen, de website te checken en te kijken wat de reviews zijn. Bij Fixje zit je wel goed. Zij scoren gemiddeld een 9.0 en hebben ruim 100.000 beoordelingen. 

Wat voor een duurzame keuzes maak jij?  

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *