Eetkamertafels trends van 2022

Eetkamertafels trends van 2022

Elk jaar wordt je weer omver gegooid met de nieuwste trends van dit jaar. Hoewel ik het liefst zo min mogelijk trend artikelen koop (want na verloop van tijd zijn ze niet meer in), vind ik het wel leuk om vooral via Pinterest de laatste trends rondom o.a. eetkamertafels te volgen. Ronde- en ovale eetkamertafels zijn alweer een tijdje hip, maar je zie ook de rechthoekige eetkamertafels steeds vaker terug komen. Nieuwsgierig wat de trends zijn van 2022? Lees dan snel verder!

Eetkamertafels in alle soorten en maten

De bekendste eetkamer tafel is zowel een vierkante- als een rechthoekige eetkamertafel. Een vierkante tafel zie je voornamelijk terug bij de wat kleinere formaten; de 4- zits en de rechthoekige eetkamertafel zie je daarentegen terug in alle formaten. Die start met 6-zits, maar zijn ook verkrijgbaar in 8- en zelfs 10-zits. Afhankelijk van de grootte van je huis natuurlijk.

Daarnaast zag je vroeger – en de laatste jaren steeds vaker een ovale eetkamertafel terugkomen. Een jaren ’70 trend die steeds populairder wordt. Dit past helemaal bij de woontrends van dit moment.

Eetkamertafels trends van 2022
Eetkamertafels trends van 2022

Wat zijn de eetkamertafel trends van 2022?

En wat zijn dan de trends? Hoewel de rond eetkamertafel hip and happening was, is die nu iets minder populairder aan het worden. Daarnaast is een ronde tafel niet altijd even praktisch. Wel zie je steeds vaker de grote rechthoekige eetkamertalels voorbij komen. Soms zelfs met visgraat design. De keuze is reuze, dus de kans dat je wat moois gaat vinden is aanwezig.

Kleed je eetkamer af

Een eetkamertafel zonder stoelen is niets. Daarom is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de juiste eetkamerstoelen aanschaft en dat je op zoek naar mooie decoratie voor erbij. Hoewel we meestal kiezen voor dezelfde eetkamerstoelen, kan het juist ook heel leuk en speels zijn om te kiezen voor een aantal verschillende eetkamerstoelen. Of te kiezen voor bijvoorbeeld een leren eetkamerbank. Zo’n eetkamerbank vind ik zelf als zo gezellig! Het doet mij denken aan Oostenrijk. Daar heb je ook altijd van die gezellige banken.

Wat vind jij een mooie eetkamertafel?

*Dit artikel is tot stand gekomen doormiddel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.